Systeemherstel in Windows

systeemherstelSysteemherstel in Windows is een belangrijke optie die gebruikt kan worden in het geval van computerproblemen of problemen met de stabiliteit van uw computer. Maar ook omdat software op de computer, zoals bijvoorbeeld Windows Update, niet meer goed werkt. Met systeemherstel, het woord zegt het al, is het mogelijk om uw Windows computersysteem te herstellen. De computer wordt teruggezet met behulp van een herstelpunt naar een datum waarop de pc nog wel zonder problemen functioneerde.

Systeemherstelpunten worden automatisch aangemaakt bij belangrijke gebeurtenissen van het systeem, bv. bij het installeren van updates, installatie van nieuwe software of het vervangen van een driver. Het is ook mogelijk om handmatig een herstelpunt te maken.

Met welke computerproblemen kan je systeemherstel gebruiken

Systeemherstel kan eigenlijk voor alle computerproblemen gebruikt worden. Met systeemherstel zet u met behulp van een herstelpunt belangrijke systeembestanden en instellingen terug. Geïnstalleerde programma’s, register bestanden en drivers alles wordt teruggezet naar een eerder punt in de geschiedenis van uw computer. Het herstel heeft geen invloed op privé bestanden zoals documenten, afbeeldingen en uw mail. Deze blijven onaangetast. Het is niet zo dat met systeemherstel documenten of mail teruggehaald kunnen worden. Daar is echt een backup voor nodig.

Virus infectie

Heeft uw Windows computer echter een infectie door een virus of malware dan zijn hoogst waarschijnlijk uw herstelpunten ook geïnfecteerd en systeemherstel mislukt. Dit komt omdat het virus automatisch ook de herstelpunten in uw computer besmet en het herstelpunt onbruikbaar maakt.

Door het virus worden de herstelpunten onbruikbaar en zal het herstel vervolgens mislukken. Is dit het geval en heeft u computerhulp nodig dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk voor professionele hulp met het verwijderen van het virus. U vindt ons computerhelpdesk telefoonnummer boven in de header van de site.

Hoeveel schijfruimte gebruikt systeemherstel?

schijf ruimte systeemherstelDat ligt er maar net aan hoe groot uw harde schijf is. Standaard gebruikt systeemherstel 15 procent van de harde schijf. De recentste herstelpunten worden opgeslagen en vervangen de oudste punten. Als u echter de gebruikte harde schijf ruimte teveel vindt of misschien juist te weinig dan kunt u de schijfruimte die systeemherstel verbruikt handmatig instellen, Respectievelijk vergroten of verkleinen.

Herstelpunten

We hadden het al even over herstelpunten. Een herstelpunt is een prominent onderdeel van systeemherstel. Deze punten worden automatisch door Windows aangemaakt mits systeemherstel is geactiveerd en dus aanstaat op uw computer. Is systeemherstel echter uitgeschakeld dan geldt dit niet en worden er geen herstelpunten aangemaakt. Het is ook mogelijk om zelf een herstelpunt aan te maken.

Herstelpunt aanmaken

Systeemherstel gebruiken

Systeemherstel kunt u gebruiken in Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. De verwijzingen brengen u naar de voor u juiste pagina.

Systeem herstel in Windows 8

Systeem herstel in Windows 7

Systeem herstel in Windows Vista

Systeem herstel Windows XP

User Rating: 0.0 (0 votes)
Sending

3 gedachten over “Systeemherstel in Windows

  1. Pingback: USB poorten werken niet - Windows Helpdesk

  2. Pingback: Stroomverbruik computer | Windows Helpdesk

  3. Pingback: Updates zelf controleren - Windows Helpdesk

Geef een reactie