11 gedachten over “Email overzetten naar een nieuwe computer”

 1. Gebruik een desktop met windows 7 en Outlook als mailprogramma.Heb een nieuwe desktop ( acer) gekocht en moet het meeste overzetten van oude pc naar nieuwe pc, foto’s, video’s, e-mail etc. Wat is het beste om te doen.? Ben zelf niet erg handig wat dat betreft.Graag suggesties s.v.p.

 2. Oulook als mail beheerder backuppen niet direct noodtakelijk. Hoe gaat dat. Zoek eerst het bestand
  outlook.pst op. Copieer dat naar een aparte drive. Start nu outlook opnieuw op. Outlook maakt nu een nieuw pst bestand aan. Verwijder dat uit de root. Sluit outlook af. Ga naar het pst bestand op de aparte drive. Druk op het outlook.pst bestand. Outlook start op en vindt het bestand. Lukt dit niet,
  op Outlook, verwijder het automatisch nieuwe pst bestand. Dan ga je naar Openen. Verschijnt het veld
  nieuw pst bestand opene: Ja, Zoek daarna outlook.pst bestand dat op de aparte drive staat. Als het goed gaat kun je dan onder Persoonlijke mappen de mail in je orginele pst bestand openen.
  Zo je wilt kun je het outlook.pst bestand ook een andere naam geven voordat jet het bestand opent
  bv. MijnEmail.pst. Open dit zoals voorheen gezegd.
  Dit eigen outlook pst bestand kun je ook copieren naar een USB stick. Wanneer je nu een image maakt van je C drive, of windows opnieuw moet installeren, en dus Outlook opnieuw moet installeren,
  hoef je de procedure hierboven allen te herhalen en heb je je eigen mail weer terug.

  Hoe dat onder Mail van Windows 10 gaat, dat is een andere versie, weet ik niet, want ik vind geen
  bestanbd met specifieke extensie

 3. hallo, ik heb een nieuwe computer aangeschaft en wil mn oude emails van mn oude Windows Live mail op mn oude computer overzetten naar mn nieuwe computer in Thunderbird.
  Ik heb inmiddels op beide apparaten MAILSTORE home geinstalleerd en op de oude computer een archief opgebouwd uit Windows Life mail.
  Nu is de vraag, hoe krijg ik dat archief van mn oude op mn nieuwe computer?

   • Ik deed precies hetzelfde als Bert: mailstore geïnstalleerd op beide toestellen, archief gemaakt van windows life mail en usb-stick bij de hand, maar dan ?
    Welke bestanden moet ik nu van op het oude toestel via de usb overbrengen op het nieuwe?
    Waar vind ik die bestanden op de oude computer en waar moet ik ze kopiëren op de nieuwe om ze dan te kunnen exporteren naar thunderbird?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.