Systeemherstel Windows 10

systeemherstel Windows 10

Systeemherstel Windows 10 geeft u een optie om problemen met uw computer relatief eenvoudig op te lossen. Windows systeemherstel is vanaf het besturingssysteem Windows ME op alle Windows computers te vinden. Helaas staat in Windows 10 deze handige optie niet automatisch aan. Hier leest u hoe u systeemherstel aanzet.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wat is systeemherstel in Windows 10

Systeemherstel in Windows 10 is een manier om ongewilde aanpassingen of plotseling optredende fouten in te verhelpen. Windows systeemherstel werkt door het terugzetten van systeemherstelpunten die automatisch door het systeem of handmatig door uzelf worden aangemaakt. Wilt u meer weten over systeemherstel en de werking ervan? Dan kunt u dit uitgebreid lezen in het hoofdstuk: Windows Systeemherstel uitgelegd.

Systeemherstel Windows 10 activeren

Om in Windows 10 systeemherstel te activeren gaat u als volgt te werk:

systeemherstel activeren

1.Typ onder op de zoekbalk Configuratiescherm en druk op enter
2.Klik op Systeem en beveiliging en aansluitend op Systeem

Of eventueel via de sneltoets: Systeem openen (sneltoets windowsWin+ break) 

systeemherstel opstarten

3. Klik op systeembeveiliging

systeemherstel activeren

4. Bij meerdere harde schijven selecteert u de harde schijf waarop uw systeem staat.
5. Klik op de button systeemherstel

systeemherstel 10

6. Klik op volgende

herstelpunt selecteren windows 10

7. Herstelpunt selecteren
8. Als je wilt weten welke programma’s er bij een systeemherstel betrokken zijn, klik dan op ‘Zoeken naar programma’s die worden beïnvloed‘ om duidelijk te maken welke programma’s en of stuurprogramma’s door het terugzetten van het systeemherstelpunt worden geïnstalleerd of verwijderd.
9. Klik op volgende

Systeemherstel niet onderbreken

10. Tenslotte krijgt u nog een waarschuwing dat systeemherstel in Windows niet kan worden onderbroken en als u er zeker van bent dat u Windows 10 wilt herstellen naar een eerder punt klikt u op ja.

Systeemherstel uitgevoerd in de veilige modus kan niet ongedaan worden gemaakt.

Het herstellen van de computer kan enige tijd in beslag nemen. Dit verschilt per computer. Zorg er voor dat als uw computer een laptop is deze tijdens het systeemherstel aangesloten is op het lichtnet. Laat de computer rustig zijn gang gaan en onderbreek hem niet, Gemiddeld duurt systeemherstel ongeveer 10 minuten. Dit kan korter maar ook langer zijn. De computer zal uit zich zelf weer opstarten en een melding geven over het resultaat van het systeemherstel.

Heb geduld. Het onderbreken van een computer tijdens systeemherstel kan schade aan het systeem opleveren, met opstart problemen als mogelijk gevolg.

Foutcode 0x80070005

Wordt u geconfronteerd met de Foutcode 0x80070005 en is systeemherstel niet gelukt? U vindt meer informatie over deze foutcode en andere mogelijke oplossingen om Systeemherstel te repareren via de link.

Systeemherstel op andere Windows versies

Voor het herstellen met hulp van systeemherstel op de andere Windows versies kunt u terecht op de volgende pagina’

Nog vragen? Bel dan voor hulp met de helpdesk

Tot zover dit artikel over hoe u systeemherstel kunt gebruiken bij computerproblemen. Komt u er toch niet helemaal uit, of heeft u misschien nog andere vragen die u op de website niet kunt vinden? Dan kunt u ook bellen met een van onze helpdeskmedewerkers. Een professioneel team zit voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden of te helpen met computerhulp op afstand.

telefonische hulp Windows 10