Wat is systeemherstel en wat kan je ermee?

systeemherstelSysteemherstel, een handige en daarom belangrijke optie in Windows die gebruikt kan worden in het geval van computerproblemen of problemen met de stabiliteit van uw computer. Maar ook omdat software op de computer, zoals bijvoorbeeld Windows Update, niet meer goed werkt. Met systeemherstel, het woord zegt het al, is het mogelijk om uw Windows computersysteem te herstellen. De computer wordt teruggezet met behulp van een herstelpunt naar een datum waarop de pc nog wel zonder problemen functioneerde.

Mits systeemherstel is geactiveerd worden systeemherstelpunten automatisch aangemaakt bij belangrijke gebeurtenissen en aanpassingen van het systeem. Bijvoorbeeld bij het installeren van nieuwe updates, installatie van nieuwe software of het vervangen van een driver. Het is ook mogelijk om handmatig een herstelpunt te maken.

Met welke computerproblemen kan je systeemherstel gebruiken

Systeemherstel kan eigenlijk voor alle computerproblemen gebruikt worden. Met systeemherstel zet u met behulp van een herstelpunt belangrijke systeembestanden en instellingen terug. Geïnstalleerde programma’s, register bestanden en drivers alles wordt teruggezet naar een eerder punt in de configuratie geschiedenis van uw computer. Het herstel heeft geen invloed op privé bestanden zoals documenten, afbeeldingen en uw mail. Deze blijven onaangetast. Het is niet zo dat documenten of mail teruggehaald kunnen worden. Daar is echt een backup voor nodig.

Virus infectie

Heeft uw Windows computer echter een infectie door een virus of malware dan zijn hoogst waarschijnlijk uw herstelpunten ook geïnfecteerd en het herstel mislukt. Dit komt omdat virussen ook de herstelpunten in uw computer besmetten en deze hierdoor onbruikbaar worden.

Het herstel zal vervolgens mislukken. Is dit het geval en heeft u computerhulp nodig dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk voor professionele hulp met het verwijderen van het virus. U vindt ons computerhelpdesk telefoonnummer boven in de site.

Hoeveel schijfruimte gebruikt systeemherstel?

schijf ruimte systeemherstelDat ligt er maar net aan hoe groot uw harde schijf is. Standaard gebruikt systeemherstel 15 procent van de harde schijf. De recentste herstelpunten worden opgeslagen en vervangen de oudste punten. Als u echter de gebruikte harde schijf ruimte teveel vindt of misschien juist te weinig dan kunt u de schijfruimte die systeemherstel verbruikt handmatig instellen, Respectievelijk vergroten of verkleinen.

Herstelpunten

We hadden het al even over herstelpunten. Een herstelpunt is een prominent onderdeel van systeemherstel. Deze punten worden automatisch door Windows aangemaakt mits systeemherstel is geactiveerd en dus aanstaat op uw computer. Is systeemherstel echter uitgeschakeld dan geldt dit niet en worden er geen herstelpunten aangemaakt. Het is ook mogelijk om zelf een herstelpunt aan te maken.

Herstelpunt aanmaken

Systeemherstel gebruiken

Systeemherstel kunt u gebruiken in Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en het nieuwere Windows 10. De verwijzingen brengen u naar de voor u juiste pagina.

Windows 10

Windows 8

Windows 7

Windows Vista

Windows XP

2 reacties op “Wat is systeemherstel en wat kan je ermee?”

  1. daisy van grinsvven

    ik heb het volgende probleem wanneer ik systeemherstel druk heb ik enkel herstelpunten van vandaag en natuurlijk wil ik niet vandaag gezien ik nu problemen ervaar. ook wanneer ik op meer herstelpunten weergeven druk zie ik nog steeds alleen punten van vandaag. ik heb een legitime versie maar ik heb geen cd dus ik weet echt niet wat ik nu nog kan doen gezien avg,spybot of ccleaner niets helpen. weet u mischien hoe ik dit op kan lossen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button