Wachtwoord opnieuw instellen

windows wachtwoord vergeten

U bent u Windows 10 Microsoft account wachtwoord vergeten en u heeft u zelf buitengesloten. U komt uw computer niet meer in. Of u weet gewoon zeker dat u het juiste wachtwoord invult maar toch geeft de computer aan dat het niet het juiste wachtwoord is. Een angstig gevoel maakt zich langzamerhand meester over u. Wat moet ik doen? Hoe los ik dit wachtwoordprobleem op zodat ik toch bij mijn belangrijke bestanden en documenten kan komen. Geen nood in ieder geval is er een oplossing. 

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wachtwoord opnieuw instellen

Sinds Windows 7 is vervangen door Windows 10 zijn er twee typen Windows-accounts. De eerste is het lokale account dat aan de pc is gekoppeld en dat normaal gesproken alleen op deze computer wordt bewaard. De tweede is een Microsoft-account. Dat bestaat uit een e-mailadres en een wachtwoord, zoals dat bij veel andere diensten het geval is. Het grootste voordeel van de Microsoft account is dat u zich hiermee op meerdere pc’s kunt aanmelden en dat een en ander via de Cloud automatisch wordt gesynchroniseerd. Dus op alle PC’s hetzelfde. Om er achter te komen welke account u heeft is belangrijk voor het recoveren of achterhalen van het wachtwoord via Microsoft. Open hiervoor:

Startknop   blank  –>  Instellingen  windows instellingen  –>  Accounts blank–> Uw info blank

Hier vindt u wat voor accounttype u op de computer heeft. Lokaal of een Microsoft account. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan maakt het account-type dus uit. Laten we in eerste instantie van een Microsoft-account uitgaan. U gaat hiervoor online naar:

https://account.live.com/password/reset

microsoft wachtwoord herstellen

Vul hier uw e-mailadres in en klik op Volgende. Afhankelijk van de gegevens die u eerder aan dit account hebt gekoppeld, verschijnt er een ander venster. U kunt bijvoorbeeld aangeven hoe u een beveiligingscode ter verificaties wilt ontvangen, bijvoorbeeld via e-mail, sms of telefonisch bericht. Op die manier kunt u een nieuw wachtwoord instellen. De andere optie is dat u kiest voor, Ik heb geen van deze gegevens. Nu vult u het e-mailadres in waarop u op dit moment bereikbaar bent. Na het invullen van de captcha drukt u op Volgende. Even later ontvangt u op dit adres een code die u in het venster intikt. Druk op Bevestigen en beantwoord enkele vragen. Het kan even duren voordat Microsoft u een geautomatiseerde mail stuurt. Hierin staat of u voldoende informatie hebt ingevuld om uw account via een ander wachtwoord weer toegankelijk te maken.

Wachtwoordherstelschijf aanmaken

Windows wachtwoordherstelschijf maken

Om uw wachtwoord bij een lokaal account enigszins te beschermen kunt u een wachtwoordherstelschijf aan maken. Wij realiseren dat u daar op dit moment niet mee bent geholpen. Maar we willen het u ook niet onthouden om herhaling te voorkomen. Deze DVD of USB maakt u als volgt aan. Meldt u met een lokaal account aan, stop een usb-stick in uw pc, druk op de Windows-toets blank, tik Configuratie in en start de app Configuratiescherm op. Klik vervolgens twee keer na elkaar op Gebruikersaccounts en kies Een wachtwoordherstelschijf maken. De wizard Vergeten wachtwoord start op. Druk op Volgende, verwijs naar uw usb-stick en druk op Volgende. Vul uw huidige wachtwoord in, druk nogmaals op Volgende (2x) en rond af met Voltooien. 

Hulp bij verwijderen wachtwoord Windows

Wilt u graag hulp bij het verwijderen van het Windows wachtwoord zodat u weer in uw computer kunt dan u bellen met de helpdesk. Wij hebben reeds talloze mensen geholpen met het verwijderen van het Windows wachtwoord. Bijvoorbeeld bij overlijden van de gebruiker, hoe vervelend kan het dan zijn als u niet bij belangrijke gegevens kunt die u op dat moment echt nodig heeft. U heeft geen zin in extra rompslomp en u wilt graag snel en direct geholpen worden. Bel dan met het helpdesknummer en laat onze professionele helpdeskservice u discreet bijstaan met uw wachtwoordprobleem. 

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.