Windows 7 is niet meer veilig

Windows 7 onveilig

Bent u een notoire Windows 7 gebruiker? Dan wordt het nu langzamerhand tijd om over te stappen naar Windows 10. de reden? Windows 7 is niet meer veilig. Aan alles komt een eind zo ook na tien jaar aan Windows 7.


Microsoft geeft het al geruime tijd aan Windows 7 voldoet niet meer aan de dagelijkse maatstaven voor veilig computergebruik. En zal daarom vanaf volgende maand beginnen met het actief waarschuwen van gebruikers om over te gaan naar Windows 10. Dit gebeurt via popups vergelijkbaar met die Microsoft gebruikte om u over te halen om Windows 10 gratis te installeren. De popup wordt geactiveerd door de voor nu nog optionele update KB4493132 te installeren. Dus u wordt niet verplicht om de update te installeren. Per ongeluk wel geinstalleerd? Dan kunt u de update gewoon verwijderen. Deze keer zijn er dus nog opties om de melding in Windows 7 te verwijderen of uit te zetten. Mocht u dat als gebruiker wenselijk vinden.


Waarom upgraden mijn computer werkt nog goed genoeg

Op het moment dat Windows 7 in 2009 uitkwam, heeft Microsoft belooft om minimaal tien jaar ondersteuning te geven. Deze ondersteuning stopt dan ook op 14 januari 2020. Maar dan is er nog genoeg tijd om over te stappen denkt u nu. Inderdaad dat klopt, er zullen tot die tijd gewoon veiligheidsupdates blijven uitkomen. En mocht het nodig zijn, extra patches om onverwachte exploits te dichten. De enige reden dat Microsoft het dringende advies geeft om nu al over te stappen is omdat Windows 7 echt te oud aan het worden is.

Programmaschrijvers moeten nu extra code schrijven om hun software goed te laten werken op het verouderde Windows 7. Dit kost tijd en geld. Maar ook wordt het steeds moeilijker voor black hat hackers om het moderne Windows 10 te hacken. Met als logisch gevolg dat de pijlen nu grotendeels op Windows 7 worden gericht. En dat is een reden tot zorg omdat een groot gedeelte van de wereldbevolking nog gebruikt maakt van het oude en vertrouwde besturingssysteem.

Volgens Statcounter gebruikt ten tijden van dit artikel 67.95 procent van de wereldbevolking Windows 10. Windows 11 komt op een tweede plaats met ruim 16.97 procent. Op de derde plek Windows 7 met toch nog meer dan 10 procent markaandeel.

Source: StatCounter Global Stats – Windows Version Market Share


Ook Google waarschuwt Windows 7 is niet meer veilig

Afgelopen week werden er twee zeer ernstige fouten gevonden door Google. Een in de eigen Browser Chrome, een zogenaamd Zeroday-lek. Deze werd direct gepatched (verholpen). Via dit lek was het mogelijk om in te breken in een 32 bits Windows 7 computer. Niet in een Windows 10 computer omdat deze over de meest recente technieken beschikt. De gaten zijn inmiddels dus gedicht maar voor Windows 7 duurde het toch een aantal dagen voordat er een patch voor de fouten beschikbaar was. En dat zegt eigenlijk genoeg. Wilt u uw computer veilig blijven gebruiken dan wordt het nu echt tijd om over te stappen.

Moet ik nu een nieuwe computer kopen

Het overstappen naar Windows 10 of 11 kan op een tweetal manieren. Een dure manier en een relatief goedkope manier. De dure manier is door een nieuwe computer te kopen. Maar werkt uw computer nog goed? Dan kunt u net zo goed ook een losse versie van Windows 10 kopen en uw computer upgraden. Een losse nieuwe installatie kost 145 euro voor Windows Home. Echter via de Windows Helpdesk kunt u tijdelijk voor 49 euro een originele Windows 10 Home versie kopen. En de volgende werkdag thuisgestuurd krijgen op een USB klaar voor installatie inclusief eenvoudige handleiding.

In de onderstaande link vindt u meer informatie. Is het rendabel en verstandig is om een nieuwe Windows 10 licentie voor uw computer te kopen?


Kan mijn oude computer Windows 10 wel aan?


Windows 10 zelf installeren.

Dit klinkt heel ingewikkeld voor iemand die dit nog nooit gedaan heeft maar neem van ons aan het is goed te doen. Tegenwoordig hoef je geen computer nerd te zijn om Windows 10 of 11 te installeren. Het enige waar u op moet letten is dat u uw oude data even op een externe harde schijf parkeert. Of nog makkelijker het overzetten naar Onedrive. Dan staat uw data veilig in de cloud en kunt u er zo weer bij. Nadat u helemaal zelf Windows 10 heeft geinstalleerd op uw voor het gevoel nieuwe Windows 10 computer.

5/5 - (1 stemmen)

5 gedachten over “Windows 7 is niet meer veilig”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.