Windows 10 kopen voor een oudere computer

Kan ik Windows 10 kopen en installeren op mijn oude computer? Is dat wel mogelijk? Kan mijn pc dat wel aan? Een vraag die wij steeds minder maar toch geregeld gesteld krijgen. Kort en krachtig, hoogst waarschijnlijk wel. 80 procent van de computers die momenteel in de omloop zijn en die nog Windows 7 / Vista of zelfs het XP besturingssysteem gebruiken kunnen zonder problemen goed overweg met Windows 10. Het is echt niet nodig om een nieuwe dure computer te kopen.

aanbieding windows 10

Aanbieding Windows 10

Naar Windows 10 upgraden

De algemene gedachte is, ik heb een oude computer die kan vast geen Windows 10 aan. Dat is absoluut niet waar, juist voor een oudere computer kan het aantrekkelijk zijn om een upgrade uit te voeren. Ieder systeem vervuilt in de loop der jaren al heeft u het netjes onderhouden. Een schone Windows 10 installatie zorgt weer voor een frisse nieuwe en vooral ook veilige computer die er weer lange tijd tegenaan kan. U zult verbaasd staan dat uw oude computer weer zo goed presteert.

Minimale systeemeisen Windows 10

Windows 10 heeft niet meer nodig dan uw oude systeem. Heeft u een computer met Windows Vista,  Windows 7 of zelfs Windows XP dan is de kans uitermate groot dat u op uw huidige computer gewoon Windows 10 kunt draaien. De minimale systeemeisen zijn sinds de komst van Windows Vista namelijk niet gewijzigd. De eisen van Microsoft om Windows 10 op een computer te installeren zijn:

Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller of SoC
Intern Geheugen (RAM): 1 gigabyte (GB) voor 32-bits of 2 GB voor 64-bits (wat is bits?)
Beschikbare minimale vrije Schijfruimte: 16 GB voor 32-bits  of 20 GB voor 64-bits Besturingssysteem
Grafische of video kaart: DirectX 9 of nieuwer met WDDM 1.0-stuurprogramma
Minimale resolutie beeldscherm: 800 x 600

Dit zijn de minimale eisen, het systeem zal opstarten en u kunt uw computer gebruiken om te Internetten en de mail op te halen. Zou u bv willen gamen of een grafisch programma gebruiken zoals bv Photoshop, dan redt u het waarschijnlijk niet met deze systeemeisen. U heeft dan ook een upgrade van uw hardware nodig.

Veilig computergebruik

De laatste tijd is het steeds vaker een hoofditem in het nieuws, computercriminaliteit. Cyberaanvallen uit het buitenland worden intenser, criminelen lijken steeds handiger te worden en het wordt daarom steeds moeilijker voor het ongetrainde oog om echt en onechte (phising) email berichten of webpagina’s van elkaar te onderscheiden. Windows 7 krijgt al een tijdje geen veiligheidsupdates meer daarom is het uiterst belangrijk om er voor te zorgen dat u in ieder geval een goede viruscanner op uw Windows 7 systeem heeft.

KPN veilig Windows 7 stopt

Aangezien viruscannerproducenten zijn gestopt of gaan dat binnenkort doen is het belangrijk dat u de overstap naar Windows 10 of 11 nu echt gaat maken. Het is niet verstandig om nu nog te Internetten en te mailen zonder de basisbeveiliging van een virusscanner. U heeft deze maar vooral ook de actuele veiligheidsupdates van Windows nodig. Deze worden automatisch op uw computer geinstalleerd als u overgaat naar Windows 10.

Wilt u zeker zijn van een zo veilig mogelijke computer? Zonder zorgen Internetten? Dan wordt het nu echt tijd om over te stappen naar Windows 10.

Na installatie van Windows 10 beschikt u over de recentste en meest veilige versie van Windows. Updates komen automatisch binnen en ook het onderhoud gebeurt voor een groot deel automatisch.

Niets is natuurlijk 100 procent veilig, u als gebruiker heeft daar ook een aandeel in, door op te letten en niet zomaar ergens op te klikken. Een ding kunt u van op aan, met Windows 10 bent u wel zeker van de beste beveiliging die u op dit moment kunt krijgen.

Windows 10 beveiligingscentrum

Virusscanner en beveiligingscentrum

Dit geldt zeker ook voor de ingebouwde virusscanner die standaard deel uitmaakt van het Windows Defender-beveiligingscentrum. Dus geen jaarlijks terugkerende kosten met de aanschaf van dure virusscanners. Niet nodig. Het beveiligingscentrum bewaakt uw kostbare gegevens in combinatie met onderdelen zoals virusbeveiliging, netwerkbewaking en apparaat beveiliging om er een paar te noemen.

Computerproblemen automatisch opgelost

Tevens houdt het beveiligingscentrum ook de prestaties en de status van de computer in de gaten. Bij ongeregeldheden ontvangt u een melding en wordt het probleem automatisch aangepakt.  Of u lost het op met een probleemoplosser die u in Windows 10 kunt vinden. In een oogopslag controleert u hoe het is met de algehele conditie van uw computer.

Maar Windows 11 is er nu toch?

Kan ik daarom beter niet Windows 11 kopen? Microsoft ging er altijd van uit dat Windows 10 de laatste versie zou zijn die het bedrijf zou uitbrengen. Er zou geen Windows 11 komen. Het bedrijf is daar echter op teruggekomen en is inmiddels is de uitrol van Windows 11 flink op gang. U zou dus ook voor Windows 11 kunnen kiezen. Dat is een keuze die u zelf moet maken. Het maakt dus niet uit of u nu Windows 10 koopt. U kunt altijd nog gratis naar Windows 11 via een upgrade, mits u natuurlijk de juiste hardware aan boord heeft. U heeft als u dit wilt de mogelijkheid om Windows 11 te installeren. Dit betekent dat dit de laatste keer is dat u Windows koopt voor uw huidige machine. De toekomstige updates, groot en klein, zijn gratis dus ook hier geen onverwachte extra kosten.

Terugkeren naar mijn oude Windows

Blijkt dat u na de upgrade toch niet tevreden bent met Windows 10 dan bestaat er altijd de mogelijkheid om terug te keren naar de vorige versie van Windows. Dit doet u als volgt: Start –> Instellingen –> Bijwerken en beveiliging –> Systeemherstel. Onder teruggaan naar een eerder versie klikt u op –> Aan de slag. 

Windows 10 Retail kopen

Op dit moment heeft de Helpdesk een zeer aantrekkelijke aanbieding. Normaal gesproken kost een Windows 10 Home versie 145 euro, Wilt u Windows 10 Professional dan betaalt u zelfs 259 euro.

Tijdelijke aanbieding

Aanbieding Windows 10 kopen

Wat krijgt u van ons:

 1. Originele Windows Helpdesk USB met de meest recente versie van Windows 10.
 2. Officiële licentiecode van Windows 10 Retail.
 3. Een uitgebreide handleiding om Windows 10 te installeren, plus handige tips.
 4. Volgende (werk)dag in huis.

En dit voor maar 49 euro inclusief BTW. Gebruikt u Windows bedrijfsmatig ? De Windows 10 Pro versie koopt u voor 79 euro. Mocht u tijdens de installatie tegen vragen aanlopen, kunt u ook altijd bellen met de gratis hulplijn.

5/5 - (4 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

14 gedachten over “Windows 10 kopen voor een oudere computer

 1. blanktiny menger

  goede dag . Ik heb een asus Eee 901`uit 2004/ 5 kan ik daar windows 10 op zetten via usb die u aanbied. nog een vraag kan ik dat zelf doen aangezien ik geen ster ben met dit soort dingen. Is er dan hulp voor om dit te doen. Misschien kan ik het apparaat op sturen. Hoor graag van u.

 2. blankPiet Dewaele

  Hoe noodzakelijk is een grafische kaart of videokaart met DirectX 9 of nieuwer met WDDM 1.0-stuurprogramma
  Heb een Dell GX270 PC van 2003 die nog XP draait, Het lijkt me dat alleen deze vereiste niet voldaan is, en aangeschaft zou moeten worden, tenzij er een manier bestaat waarmee je kan nagaan of DirectX9 of WDDM 1.0 reeds aanwezig is,

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi piet dat kan via DxDiag.exe

   Dit hulpprogramma wordt gebruikt om informatie te verzamelen over apparaten en problemen met geluid en beeld van DirectX op te lossen.

   Typ dxdiag in het zoekvak op de taakbalk. Kies dxdiag in de zoekresultaten.

   In het hulpprogramma selecteert u Alle gegevens opslaan om de gegevens op te slaan in een indeling die u eenvoudig kunt delen.

 3. blankColeta Cormo

  ik heb de installatie usb stik aangekocht in januari,maar begrijp niet goed hoe ik het moet doen van windows7 naar windows10 moet ik gewoon de stik in de usb steken en gaat het dan vanzelf of moet er meer gebeuren ik ben een leek van bijna 70jaar op dat gebied is het ingewikkeld?
  bedankt alvast

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Coleta,

   We gaan u helpen met de installatie, wanneer zouden wij even een afspraak kunnen maken voor installatie hulp? Neemt u anders even contact op het met email adres wat u onder aan de toegestuurde handleiding vindt. Dan komt het allemaal goed. U mag ook het nummer bellen wat u onder de handleiding vindt.

   mvg,

   Jan Talens

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Geachte heer van Heuven, u kunt kiezen voor een upgrade met behoud van de software. Het is wel belangrijk om te controleren bij de softwarefabrikant of de software die u wilt “bewaren” werkt op Windows 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.