17 gedachten over “Gebruikersaccount aanmaken in Windows

 1. blankBibian

  Ik heb een laptopje voor onderweg aangeschaft en wil mij als gebruiker aanmelden met mijn microsoftaccount. Lekker makkelijk als alles synct met elkaar. Na gebruikersnaam en wachtwoord vraagt ie om het Huidige Windows-wachtwoord??? Ik heb al van alles geprobeerd, maar kom niet verder. Er is ook geen wachtwoord opvraag optie oid?

  Help!!!

 2. blankJoëlle

  Hoi,
  Mij laptop is voor reparatie weg gebracht en bij het opstarten van mijn pc moest ik allerlei dingen opnieuw installeren en werd er een nieuw account gemaakt, wat het beheerdersaccount bleek te zijn. Mijn oude account met alle bestanden stond er echter ook nog op en dat was het account dat ik wilde gebruiken, alleen bleek dat een gebruikersaccount te zijn. Nu heb ik, zonder dat ik er erg in had, het beheerdersaccount verwijderd (omdat ik daar dan alles opnieuw zou moeten opzetten), met als gevolg dat ik nu met mijn gebruikersaccount geen wijzigingen kan toepassen. Hoe moet ik dit oplossen en hoe zorg ik ervoor dat ik weer een beheerdersaccount krijg (zonder al mijn bestanden te verliezen)?
  Graag zie ik een reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  Joëlle

  1. blankWindows Helpdesk

   Hoi Joelle,

   Heb je het account verwijderd en opdracht gegeven om de bestanden ook te verwijderen? Zo niet dan moeten ze er nog opstaan. Dan zal je een nieuw admin account moeten toevoegen alleen gaat dit normaal gesproken niet bij een standaard account. je kan eventueel het verborgen admin account open moeten zetten. Even zoeken op Internet en anders even bellen dan helpen wij je daarmee.

 3. blankGeert Brosens

  Ik heb per vergissing van de admin accounts standaard accounts gemaakt. Met het gevolg dat ik niet op een standaard manier deze terug kan wijzigen of is hier een workaround voor?

 4. blankBart

  Ik kan geen gebruikers extra aanmaken op mijn windows 10 computer. de knopjes waarop je kunt klikken reageren niet. wat is dat voor onzin? Weet iemand via welke omweg het dan wel zal lukken?

  1. blankWindows Helpdesk

   Hoi Bart,

   Waarschijnlijk probeer je een gebruikersaccount aan te maken in een beperkte account. Dat zal inderdaad niet lukken omdat je eenvoudigweg de rechten niet hebt. Gebruik een admin account om dit te doen dan zal je zien dat het wel lukt.

  1. blankWindows Helpdesk

   Beste meneer Hoogetoren, Dat kan met het interne geheugen te maken hebben. even wat meer info over de computer welk besturingsysteem? Hoe oud is de laptop? Start hij wel op in de veilige modus?

 5. blankwillem gerritsen

  kan ik bij windows 10 bij ouderlijk toezicht ook een tijd instellen hoe lang en welke tijd mijn kinderen op de computer mogen?bij windows 7 kon ik dit wel instellen maar bij 10 kan ik het niet vinden

 6. blankMJ

  Helaas. Bij de optie “een nieuwe gebruiker toevoegen in PC instellingen” gaay het al mis. Hoe vaak ik ook daarop klik, gebeurt er in het geheel niets… Waarom is dat zo en hoe is dit op te lossen?

  M.

  1. blankfrank meijer

   Idem. Het is niet mogelijk een ander account aan te maken dat geen Microsoft account is.
   Versieverschil tussen W10 Home, pro, enterprise?

 7. blankHennie v.d. Plas

  Ondanks dat ik administrator ben kan ik geen programma’s verwijderen omdat de telkens de melding krijg u bent niet bevoegd. Ik ben al 2 dagen aan het zoeken hoe ik dit probleem kan oplossen, maar kom er echt niet uit. Ik heb Windows 8.1. Zou u mij aub verder kunnen helpen. Zou toch niet zo moeilijk moeten zijn? Weet dat er in het configuratie systeem een programma’tje aanwezig is dat je mensen of accounts kunt toevoegen en dan bijv alleen lezen, verwijderen etc kunt aanvinken. Alleen weet ik niet waar ik dit kan vinden.

  Alvast hartelijke bedankt
  Hennie v.d. Plas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.