Windows wachtwoord vergeten

windows wachtwoord vergeten
Het wachtwoord is onjuist. Probeer het nog een keer.

Het Windows wachtwoord werkt niet meer of u bent de aanmeldgegevens vergeten van uw Windows computer en plotseling kunt u niet meer inloggen.

Het wachtwoord van uw computer vergeten. Maar wat nu… alles weer opnieuw installeren? Ben ik al mijn gegevens, bestanden en foto’s kwijt? Ik weet toch zeker dat ik het wachtwoord goed invul. De paniek slaat toe en u weet even niet meer wat nu te doen.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Een voor ons helpdeskmedewerkers regelmatig terugkerend scenario. Dit zijn voor ons de leuke telefoongesprekken, omdat de mensen na afloop zo ontzettend blij zijn dat ze weer bij hun bestanden en gegevens kunnen komen. En dat dan zonder foto’s, mail of andere gegevens kwijt te zijn. De Windows helpdesk helpt u gegarandeerd met het terughalen van uw inlog wachtwoord.

Het is mogelijk om met behulp van speciale software en een beetje moeite, het inlogwachtwoord te achterhalen. Nu was het in de oudere versies van Windows niet zo heel erg moeilijk om vergeten wachtwoorden te achterhalen. In Windows 10 zou dit met alle veiligheden moeilijker moeten gaan zou je denken, maar niets is minder waar. Met onder andere de Ophcrack LiveCD is het over het algemeen mogelijk, om uw vergeten Windows wachtwoord te herstellen, en zo weer toegang tot uw computer te krijgen. Het is even werk om de Live CD te maken, maar de kans op succes is redelijk groot.

Disclaimer: Het artikel is bedoeld voor mensen die het aanmeld wachtwoord van hun Windows computer kwijt of vergeten zijn. Niet om ongevraagd toegang tot iemands computer systeem te verkrijgen.

Windows wachtwoord werkt niet meer?

En u wilt direct toegang tot uw computer? En u heeft geen zin, tijd, of u vindt onderstaande methode te ingewikkeld? Geen probleem wij helpen u. Het duurt gemiddeld genomen twintig minuten om het Windows 7, 8, 10, of 11 wachtwoord te verwijderen en vervolgens kunt u gewoon weer bij uw persoonlijke foto’s en bestanden. Bel de Windows helpdesk en krijg weer toegang tot uw computer. Wij hebben zeer goede ervaringen met de meeste merken computers en garanderen dat het lukt om het Windows wachtwoord te verwijderen, stop met de paniek. Bel nu direct met het helpdesknummer 0900 33 0000 3 (90 ct p/m)

wachtwoord vergeten windows

Ophcrack voor Windows

Er is keuze genoeg aan software op het Internet te vinden die zeggen het inlog wachtwoord van uw account terug kunnen halen, of eventueel verwijderen zodat u inlogt zonder wachtwoord. We hebben er een aantal geprobeerd, en de winnaar is Ophcrack. Met deze password recovery tool kan het wonderbaarlijk simpel zijn om uw wachtwoord te achterhalen. Of het nu gaat om een wachtwoord van een administrator account of om een wachtwoord van een standaard gebruikersaccount zonder machtigingen. Er is een goede kans uw Windows wachtwoord weer te recoveren.

Downloaden en Image maken?

De wachtwoord tool werkt via een zogenaamde Live CD. Om deze CD te maken zult u eerst een andere computer moeten vinden met Internet verbinding. Met deze computer zult u als eerste de software moeten gaan downloaden, om het vervolgens te branden als image op een CD. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is goed te doen met onderstaande tutorial. Voor de eerste actie, het downloaden van de software, moet u op de site van Ophcrack zijn.

Downloaden van de LiveCD

Hier kiest u ervoor om (via de bovenstaande link) de ophcrack-win32-installer te downloaden. De live CD werkt prima op Windows Vista, Windows 7 en Windows 10 / 11. Dus bent u uw wachtwoord in Windows kwijt, dan kunt u met een goede kans proberen om via de Ophcrack LiveCD uw wachtwoord te achterhalen.

De download van het bestand begint. Houd er rekening mee, dat het een redelijk groot betand is, zo rond de 500 MB. En dus enige tijd in beslag kan nemen, afhankelijk van wat voor Internet verbinding u heeft. Sla het ISO bestand op in uw download map, of op een bekende plaats, zodat u er straks eenvoudig bij kunt komen als u het bestand op een CD of DVD gaat branden.

Zoals eerder aangegeven bestaat uw download uit een ISO bestand. Een enkel bestand waarin u al de benodigdheden vindt om uw Windows wachtwoord terug te halen. In het ISO bestand bevindt zich o.a. een mini Linux besturingssysteem, de software van Ophcrack, en diverse andere bestanden om uw wachtwoord te herstellen. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld maar wees gerust, dat is het in totaal niet. De CD/DVD zal zometeen geheel geautomatiseerd zijn werk doen. Absoluut geen Linux ervaring nodig.

Het branden van de CD

Als de download gelukt is, en het bestand staat op uw harde schijf, gaan we vervolgens over op het branden van de software. Het branden van een ISO file gaat net even iets anders als het branden van bij voorbeeld een VOB file met Nero. Het is mogelijk om ISO bestanden te branden met Nero maar wij gaan het doen met ImgBurner. Deze software is speciaal ontworpen om ISO bestanden op een eenvoudige manier te branden. In de volgende tutorial kunt u het programma downloaden en snel leren om de image die u net gedownload heeft te branden op een CD of DVD

Gebruik van de Ophcrack LiveCD

Het branden is gelukt en nu kunnen we een poging gaan wagen het wachtwoord te achterhalen. We kunnen hier namelijk al achter de rug. U stopt de liveCD in de DVD speler en start de computer vervolgens opnieuw op. Het enige wat nu nog mis zou kunnen gaan is dat de computer niet is ingesteld om van CD of DVD op te starten. Mocht dit (nadat u geprobeerd heeft vanaf de CD op te starten) het geval zijn, dan kunt u leren de computer vanaf CD op te starten via onderstaande link:

Computer vanaf CD of DVD opstarten

Gaat alles naar wens, dan zult u  zult welgeteld een keer op de enter toets moeten drukken. Dit om de poging uw wachtwoord te achterhalen te starten. Dit doet u in het beginscherm waar u kunt kiezen voor drie mogelijkheden. Standaard staat hij op de juiste optie. De Ophcrack Graphic Mode dus —> Enter en de software zal starten. Het programma zal met behulp van een woordenboekaanval uw wachtwoord proberen te achterhalen.

Laatste hoop voor format…?

Mocht de Ophcrack cd om een of andere reden nou niet succesvol zijn, en lukt het u maar niet om het wachtwoord in Windows te verwijderen, dan kunt u altijd contact opnemen met de Windows Helpdesk. Iedere dag maken wij weer mensen blij door het vergeten wachtwoord te verwijderen zodat de foto’s, brieven en/of schoolwerk niet voor altijd verloren zijn. De beoordelingen op Trustpilot zijn onze stille getuigen waar we bijzonder trots op zijn. Net even dat stapje meer. Mocht uw wachtwoord achterhalen nog niet gelukt zijn met de Ophcrack CD, en wilt toch graag uw computer in dan kunt u overwegen om de hulplijn te bellen. Afhankelijk van de snelheid van uw Internet abonnement duurt onze hulp gemiddeld genomen 20 minuten. Wij achterhalen uw wachtwoord gegarandeerd. Voor contact met de helpdesk, of voor meer informatie en het telefoonnummer klikt u op link onder op de pagina. Wegens de populariteit van de helpdesk is er een kleine kans aanwezig dat u een antwoord apparaat krijgt. Helaas zijn dan al onze medewerkers in gesprek, spreek vervolgens uw telefoonnummer in en dan bellen wij u op zeer korte termijn terug. Wij helpen u stap voor stap met dit vervelende computerprobleem.

U heeft na afloop weer toegang tot uw computer. Al uw bestanden en programma’s zijn weer toegankelijk. Ook als uw administratoraccount is geblokkeerd zodat u niets meer kunt installeren wordt opgelost met onze methode. U kunt weer normaal software kan installeren zonder dat vervelende administrator wachtwoord op uw eigen Windows computer.

Windows wachtwoord vergeten

Kunt u uw windows 10 of 11 computer niet meer in? Wij helpen u zodat u weer toegang tot uw computer krijgt en weer bij uw bestanden kunt.

Mocht u er dus niet uitkomen met de hulp van de bovenstaande tutorial kunt u altijd nog contact opnemen met de helpdesk. Wij helpen u dan met het verwijderen van uw Windows inlog wachtwoord.

 

4.3/5 - (18 stemmen)

30 gedachten over “Windows wachtwoord vergeten”

  1. Hoe kom ik in een vaste computer met windows 7 professional waarvan ik het wachtwoord niet weet, heb deze van een bekende gekregen en die wist ook wachtwoord niet. Heb geprobeerd opnieuw wachtwoord instellen maar bleek daar een cd voor nodig te hebben maar ook die is er niet????
    Ik hoor graag hoe ik het inloggen met wachtwoord kan verwijderen, Bij voorbaat dank.

  2. er zijn ook andere manieren om je wachtwoord via een normaal account te herstellen. hiervoor moet je cmd openen en daarna intypen:

    net user administrator *

    dan moet je het nieuwe wachtwoord twee keer invoeren en voila je wachtwoord is gewijzigd

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.