Geluid van de computer werkt niet

Geluid computer windows werkt niet

Het geluid van mijn computer is sinds de upgrade naar Windows 10 plotseling verdwenen. Onder de vorige Windows versie werkte het geluid prima! Of een ander voorbeeld: Geen geluid bij mijn Youtube filmpjes, hoe kan dit en hoe los ik het op?

Geluid problemen oplossen

Geen geluid in Windows. Een regelmatig voorkomende klacht na bijvoorbeeld een upgrade van WIndows 7 of na het installeren van een reguliere update in Windows 10. Om het geen geluid probleem op te lossen gaan we eerst controleren hoe het met de Windows hardware is gesteld. Is er eigenlijk wel een geluidskaart aanwezig en zo ja, werkt deze nog wel? Hoe u dit doet vindt u op de pagina: Geluidsprobleem Windows oplossen

TIP: Heeft u geluidsproblemen met Windows en Mac Boot camp vindt u via de volgende link een compleet stappenplan.

Standaard afspeelapparaat instellen

Als u ervan overtuigd bent dat uw computer een werkende geluidskaart heeft. Controleer dan of de juiste hardware wel als standaard afspeelapparaat staat ingeschakeld. Dit controleren we als volgt:

afspeelapparaat instellen

Als standaard apparaat instellen

 1. Klik met de rechtermuisknop op het speaker of luidspreker symbooltje naast de klok.
 2. Klik op aansluitend op afspeelapparaten
 3. Klik met de rechtermuisknop op Luidsprekers
 4. Klik op Als standaardapparaat instellen
 5. Controleer of uw computer nu wel geluiden afspeelt.

TIP: Beschikt uw computer over een scherm met ingebouwde boxen en is deze aangesloten via HDMI, kies dan HDMI als het standaard afspeelapparaat

Audioprobleemoplosser

Werkt de audio op uw computer nog steeds niet, dan is de volgende logische stap of we het Windows geluidsprobleem op kunnen lossen met de ingebouwde optie audio probleemoplosser. We starten de probleemoplosser als volgt:

Geluid probleemoplosser starten

Geluid probleemoplosser starten

 1. Druk op de Windows sneltoets  links- of rechtsonder op uw toetsenbord
 2. Typ direct het woord geluid.
 3. Klik op: Problemen met het afspelen van geluid detecteren en oplossen.
 4. Start de probleemoplosser door op volgende te klikken, vervolgens worden de problemen vastgesteld. Mogelijke oplossingen om het geluid te maken worden aangedragen.
 5. Controleer of de computer nu wel geluiden produceert.

Brengt dit ook geen oplossing dan gaan we verder op de volgende pagina:

Geluid van de computer werkt niet
3.8 (75.38%) 13 votes

10 gedachten over “Geluid van de computer werkt niet

 1. Gys August

  Geen geluid meer op laptop of maar tijdelijk na opstarten (max 1 min.)
  Ik heb alles al geprobeerd, apparaatbeheer driver update, zowel online als op computer, blue tooth speaker werkt wel. Als ik het stuurprogramma bijwerk via audio high definition op computer krijg ik de melding dat dit niet goed werkt met windows 10 maar het als ik doorga werken de luidsprekers gedurende korte tijd ?
  Ik heb een medion akoya MSM 30013485

  1. Windows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Gys August, maak eerst een register backup Open het register en verwijder de sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318} Het kan zijn dat u geen toestemming krijgt, pas dan de machtigingen aan voor volledig beheer. Start de computer opnieuw op en laat Windows de driver installeren.

  2. Kees van kuttem

   Ik heb ook zo,n Medion Akoya WAT EEN DRAMA. Nieuw gekocht bij Media Markt. Vanaf het begin geluidsproblemen. Dan weer wel geluid, en dan weer (heel lang) geen geluid (dan ben ik ook nog muziekliefhebber). Pas nog geupdate. Wat een pleurisapparaat. Elke dag wel een probleem. Websites openen niet goed, dan bij de 2de keer openen (weer voor de 2de keer klikken) eindelijk openen met veel vertraging. Wat een brandhout.

   1. Kees van kuttem

    ik heb weer geluid, kreeg 28 nov. een optionele kwaliteitsrollup-update. Na de update had ik weer geluid. Dus 10 dagen zonder muziek (geluid) (wat een kwelling). Zo gaat ,t elke keer. Over een tijdje pleurt m,n geluid er weer uit, dan moet ik weer 10 dagen (soms langer) wachten tot ik een optionele update krijg, om m,n geluid te herstellen. Is er misschien een structurele oplossing voor mij ? groet kees

 2. J. Kuipers

  De handleiding is duidelijk. Nu werkt het geluid weer.
  Zodra ik de computer afsluit en morgen opnieuw opstart, moet ik dezelfde handelingen uitvoeren om weer geluid te hebben.
  Wat moet ik doen om het inschakelen van geluid te behouden?

 3. Pingback: Geluidsprobleem Windows oplossen - Windows Helpdesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *