E-mail instellen

Mail instellen

Email instellen is standaard een van de eerste zaken die u regelt direct na het opstarten van uw nieuwe computer. Heeft u geen Office pakket met Outlook? Dan kunt u in Windows 10 kiezen voor de Mail-App. Deze app is in de plaats gekomen van Windows (Live) Mail en is standaard in iedere Windows 10 versie te vinden.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Al aangemeld misschien?

Als u zichzelf heeft aangemeld bij uw Windows 10 computer met een Microsoft account (Outlook.com-, Live-, Hotmail- of een MSN-adres ) dan is het mail-adres al automatisch toegevoegd aan de Windows 10 Mail en agenda app.

Windows 10 e-mail app instellen

Gebruikt u echter een ander email-adres? Bijvoorbeeld Gmail of de mail van uw provider? Dan gaat het instellen van uw nieuwe mailadres in de Windows 10 mail app op de volgende manier:

Open de Mail app

Windows mail instellen

Open de Mail-app door op de taakbalk op het blauwe envelopje te klikken of door via het menu Start (startbutton linksonder) voor Mail te kiezen.

Account toevoegen

Windows 10 mail, account toevoegen

Bij het voor de eerste keer openen van de Mail app in Windows 10 krijgt u een welkomstscherm te zien. Klik vervolgens op een Account toevoegen. Heeft u de mail app al eerder geopend? Dan kunt deze optie bereiken via het instellingen pictogram (radartje) rechtsonder in het linkermenu van de Windows 10 mail app.

Welk type account toevoegen

mail app wat voor account
mail app wat voor account

Via het geopende scherm: Een account toevoegen kunt u nu kiezen welk soort account u wilt toevoegen. Dus bv een Gmail, kies voor Google en log in. Maar ook de Nederlandse providers zoals KPNPlanet, KPNmail, zeelandnet of Ziggo om er maar een paar op te noemen. Kies dan voor andere account (IMAP). Het wordt u makkelijk gemaakt omdat de mail instellingen van veel van deze bekende e-mail services al voor u ingesteld zijn. Het enige wat u moet invullen is uw email adres en uw wachtwoord.

Wachtwoord en email instellingen

wachtwoord en mail instellingen

Wilt u het email account van uw provider toevoegen zoals Ziggo, KPN, Telfort enz. Kies dan voor: Ander account POP, IMAP en geef uw mailadres in. Vervolgens de naam zoals die zichtbaar wordt bij de ontvanger van de mail (Berichten verzenden met deze naam) En het bij u bekende wachtwoord. Tenslotte klikt u op de knop aanmelden en de account wordt voor u automatisch geconfigureerd door de Windows 10 Mail app. U heeft uw mail account ingesteld en het is klaar voor gebruik. Stuur om de goede werking te testen een mailtje naar uw zelf.

Microsoft Office aanbieding kopen

Office kopen

De Windows 10 mail app werkt maar is een summiere manier om de mail op te halen. Het kan veel mooier en eenvoudiger. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van het overzichtelijke Outlook email programma in het Office pakket. Normaal gesproken een erg duur pakket. Maar nu tijdelijk goedkoop te krijgen via een aanbieding op de Windows Helpdesk. Voor maar 35 euro een compleet Office pakket. Levenslange licentie. Geen abonnement! De meest recente versie van Word, Excel, Outlook, Powerpoint, enz.

Dus geen abonnement maar eenmalig 35 euro. Heeft u ook meteen de nieuwste versie van Word, Excel en alle andere software in het Office pakket.

Hulp met mailproblemen

Lukt het niet om uw mail toe te voegen of komt u problemen tegen bij het instellen van de mail? Heeft u last van vreemde foutmeldingen of komt de mail niet binnen? Of misschien werkt Windows mail wel helemaal niet. Dan kunt u nu direct contact opnemen met de helpdesk via het helpdesknummer 0900 3300003 (90 ct p/m) U kunt bij ons terecht voor alle mail problemen. Ook met software zoals Thunderbird of het programma Outlook kunt u voor hulp bij ons terecht.

6 gedachten over “E-mail instellen

 1. blankAnnelies

  In mijn Outlook heb ik zojuist een 2e account toegevoegd. Nu wil ik een 3e account toevoegen en blijft Outlook telkens hangen nadat ik het wachtwoord heb ingevoerd. Hoe kan ik toch dit 3e account toevoegen?

 2. blankAngela

  Hallo,

  Ik heb een UPC-mailadres geinstalleerd in Windows Mail (al ruim 2 jaar). Nooit problemen gehad, maar sinds enige tijd komt er geen mail meer binnen. Op hetzelfde mailadres op mijn tablet komt het wel binnen. Uitgaand werkt wel gewoon. Ik heb al van alles geprobeerd: mail-account verwijderd, opnieuw toegevoegd. Zelfs mijn laptop teruggezet naar fabrieksinstellingen, omdat ik dacht dat het misschien daaraan zou liggen. Firewal uitgezet en weer aangezet…..niets helpt. Hebben jullie enig idee wat het probleem kan zijn?

  gr.,
  Angela

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Michel, is dat sinds kort of is het nog nooit gelukt? Als het sinds kort is zijn er waarschijnlijk problemen met de uitgaande mailserver van je provider. Het advies is dan ook eerst contact op te nemen met de provider voor dat je instellingen gaat aanpassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.