Slecht WiFi signaal overal in huis

Slecht WiFi signaal in huis

Bij een zwak slecht wifi signaal grijpen mensen gauw naar extra en duurbetaalde oplossingen. Zonde, want een access-point of wifi-repeater is lang niet altijd nodig. Kijk eerst eens naar de positie en de instellingen van uw modem-router. Met slechts enkele wijzigingen realiseert u in uw woning een uitstekend signaal!

Wanneer u een Internetabonnement bij een willekeurige aanbieder als Ziggo, KPN of Tele2 afneemt, krijgt u een modem-router met ondersteuning voor draadloos Internet thuisbezorgd. Dit apparaat maakt meestal deel uit van een doe-het-zelf pakket.

Modem-router aansluiten

Aan de hand van een duidelijk stappen-plan sluit u de modem-router aan, waarbij de standaard WiFi-instellingen actief zijn. De kans is groot dat u er daarna nooit meer naar omkijkt. Een gemiste kans! Met een beetje moeite optimaliseert u uw slecht WiFi signaal de draadloze verbinding en geniet u van stabieler Internet. Op welk radio-kanaal zenden uw buren uit? Zijn er conflicten? En welke radiofrequentie kunt u het beste kiezen? U leest het allemaal in deze workshop. Door de wifi-instellingen te optimaliseren, zorgt u er bijvoorbeeld voor dat het probleem van een slechte Internet verbinding op de eerste verdieping verholpen wordt en er nu voldoende dekking is.

Positie van de router

Hebt u geen zin om allerlei ingewikkelde instellingen te wijzigen om uw slechte signaal te verbeteren? Hoewel het in de praktijk reuze meevalt, is er ook een eenvoudige manier om het bereik te verbeteren. Ook een zwak WiFi signaal bestaat uit radiogolven. De modem-router straalt deze golven in een bolvorm uit. Kies daarom bij voorkeur een centrale positie voor het apparaat.

Dat is niet altijd even eenvoudig, aangezien ADSL, kabel of glasvezel meestal op een verdekte plek in uw woning binnenkomt. Toch is het verstandig om even te kijken of er andere mogelijkheden zijn. Het maakt al verschil wanneer u de modem-router niet pal tegen de muur of rechtstreeks op de grond neerzet. Veel mensen kiezen uit praktische overwegingen de meterkast bij de voordeur als router positie. Niet handig, aangezien een deel van het toch al zwakke WiFi signaal dan naar buiten straalt.

Controleer of er geen update is voor de draadloze netwerkkaart in uw Windows computer.

WiFi Stoorzenders

Stoorzenders kunnen een negatieve werking hebben op uw signaal. Want WiFi is eigenlijk niets anders dan een radiosignaal. Helaas zijn er in een gemiddelde woning nogal wat apparaten die hun signaal op dezelfde radiofrequentie uitzenden. Bekende stoorzenders zijn onder meer magnetrons, babyfoons, telefoons, beveiligingscamera’s en Bluetooth apparaten. Ook kan het draadloze netwerk van uw buren is een nadelige factor voor uw eigen draadloze Internet verbinding. Houd eventuele stoorzenders zo ver mogelijk uit de buurt van uw modem-router. Zet het netwerkapparaat ook niet midden in een wirwar van kabels, want ook stroomkabels veroorzaken een verminderde wifi dekking.

Klik op de link voor de Volgende pagina

Slecht WiFi signaal overal in huis
4.6 (91.43%) 7 votes

4 gedachten over “Slecht WiFi signaal overal in huis

  1. Pingback: Wie en wat zit er op mijn draadloze netwerk? - Windows Helpdesk

  2. Pingback: Geen WiFi verbinding met het draadloze netwerk

  3. Pingback: Sterk draadloos netwerk signaal vijf tips - Windows Helpdesk

  4. Pingback: Optimaal instellen Windows 10 - Windows Helpdesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *