Windows Update

Windows Update

Een vaak vergeten maar wel ontzettend belangrijke functie om uw Windows computer goed en zonder problemen te laten functioneren is de Windows update. Iedere dag is Microsoft bezig met het verbeteren van Windows. Dit gebeurt door onder andere het toevoegen van nieuwe opties of onderdelen, iets wat we de laatste tijd vaak zien bij Windows 10.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wat is Windows Update

Windows Update zijn (veiligheids) updates, patches genaamd, om het besturingssysteem optimaal te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf. Ook de meest recente updates van uw hardware, bijvoorbeeld de nieuwste driver van uw videokaart, kunt u via Windows Update aangeboden krijgen. En niet te vergeten bij Windows 10 worden ook uw geïnstalleerde apps die u via de Windows Store heeft aangeschaft automatisch voorzien van nieuwe updates. Op het moment dat deze verbeteringen (upgrades) klaar zijn, worden deze één keer in de maand aangeboden via de Windows Update. Dit vindt altijd plaats op de tweede dinsdag in de maand. Genaamd Patch Tuesday. Indien nodig wordt hiervan afgeweken en wordt de update per direct aangeboden. Dit om uw Windows computer ook in de toekomst snel en vooral veilig te kunnen blijven gebruiken.

Automatische updates

Via onze service computerhulp op afstand repareren we dagelijks veel computers. Wat opvalt is dat er toch gebruikers zijn die niet op de hoogte zijn of geen waarde schenken aan de Windows Update. Vaak zijn deze gebruikers van Windows in de veronderstelling dat alle updates automatisch binnen komen. Want dit staat toch zo ingesteld? Helaas is dit maar half waar. De meeste updates krijgt u inderdaad automatisch binnen maar bijvoorbeeld de optionele updates zult u toch echt zelf eerst aanvinken en installeren.

Windows op updates controleren

Optionele Windows updates

Optionele updates kunnen bijvoorbeeld nieuwe drivers voor uw hardware zijn. Het besturingssysteem is vanzelfsprekend op de hoogte welke drivers er zijn geïnstalleerd. Als er een nieuwe update beschikbaar is voor uw hardware, laten we zeggen de videokaart, dan geeft Windows dit aan via een mededeling onder de optionele updates. Dus zo nu en dan controleren of er nieuwe (optionele) updates zijn is geen onverstandig idee. Zorg er uit veiligheidsoverwegingen in ieder geval voor dat bij uw Windows computer de automatische updates aan staan. En zo nu en dan controleren of de updates geïnstalleerd zijn is helemaal geen verkeerd idee.

Lees ook: Hoe controleer ik Windows op updates

5/5 - (3 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

9 gedachten over “Windows Update

 1. blankAddink

  Krijg geen update voor Windows 8.1 binnen van alles geprobeerd maar geen succes. Dus als leek bel je met het opgegeven nummer van Windows om hulp op afstand te krijgen. Helaas had deze man als persoon ook geen update gehad…..ahum Droeg een minieme oplossing aan maar lukte niet en hij wenste mij een prettige dag……….. Had iets meer van de service verwacht 🙁

  1. blankT Vonberg

   Ook voor windows 7 geen updates meer. Google maar eens. W7 gebruikers zeggen massaal geen updates te krijgen, niet automatisch en niet manueel. Ondanks alle (goedbedoelde) oplossingen lukt het mij ook niet.

   1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

    Anders probeert u eens het nieuwe updatepakket te installeren, er bestaat een kans dat de updates daarna wel weer werken. Er zit ergens een fout bij u in de computer waarom de updates niet meer werken. Wij zouden graag een blik in uw computer willen werpen om eens uit te zoeken waarom dat is.

    1. blankT Vonberg

     KB3125574 updatepakket Windows 7 SP1 geprobeerd. Enkele uren laten draaien, maar daar kwam niets uit.
     Ook geprobeerd : WindowsUpdateDiagnostic.diagcab. Noppes !

     1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

      U heeft al van alles geprobeerd zo te zien, u kunt ook in de logboeken kijken of u daar een fout kan vinden waarom hij niet update. 9 van de tien keer is het malware wat de update tegenhoud. Doe eens een scan in de veilige modus met malwarebytes.

      U kunt ook via http://www.wsusoffline.net/docs/ proberen de updates te installeren.

      Lukt het niet dan even het volgende programma SFCFix laten lopen en de logs posten.

     2. blankT Vonberg

      KB947821 geinstalleerd (duurde 4,5 uur!) maar geen verbetering. Gecheckt op virus/spy/malware, geen resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.