Computer sneller maken

Computer schoonmaken

Computer sneller maken. Wanneer u een computer, laptop of desktop, koopt en Windows is daar al op voor geïnstalleerd, dan kan het haast niet anders of de producent van uw nieuwe computer heeft uw systeem met probeerversies van allerlei (ongewenste) programma’s opgezadeld die uw computer vertragen: de zogenaamde crapware of bloatware. U kent ze vast wel de Norton of McAfee virusscanner die drie maanden mag uitproberen. software die u hoogst waarschijnlijk nooit gaat kopen maar toch ervoor zorgen dat uw computer vervuilt en langzamer opstart. Met behulp van de volgende tips kunt u uw computer sneller maken . Dit doet u door het schoonmaken en het verwijderen van dit soort vertragende programma’s (apps) op een veilige en verantwoorde manier.

De Windows Uninstaller

Het schoonmaken van uw computer kunt u het best eerst proberen met de standaard Windows uninstaller. Ga naar het Configuratiescherm en kies programma verwijderen. In de windows 10 versie 1703 of de creators update klikt u rechts op startbutton en gaat u naar apps en onderdelen. U krijgt via deze manier veel apps (troep) verwijderd maar de meest hardnekkige crapware laat zich langs deze weg vaak niet (geheel) verwijderen. Een grondiger methode is dan Revo Uninstaller free. Download en installeer het programma om uw computer sneller te maken en start deze vervolgens op. Selecteer een programma dat u niet langer wilt en druk op de knop de-installeren. Probeer het eerst met de optie gemiddeld lukt het daarmee niet, kies dan pas voor de sterke optie gevorderd.

Virusscanner verwijderen

Wat betreft Virusscanners die hebben vaak een eigen verwijdertool. Mocht het niet lukken via de standaard Windows uninstaller om de virusscanner te verwijderen dan adviseren wij u het via de uninstaller te doen die de meeste antivirus producenten speciaal voor dit doel vervaardigd hebben. Zoek in Google op: De naam van uw virusscanner inclusief removal tool. Dus bv Norton removal tool

The PC Decrapifier of Decrap.

Vindt u het te veel werk, en wilt u uw computer sneller schoon maken en verschillende crapware-programma’s tegelijk verwijderen, dan is de kans groot dat het met een van de volgende tools gaat lukken: The PC Decrapifier of Decrap. Kwestie van aanvinken en achterover gaan zitten en de software uw computer laten schoonmaken.

Toolbars verwijderen met ADW Cleaner

Vaak worden ook allerlei vertragende extensies en toolbars mee op uw systeem geïnstalleerd en die laten zich niet altijd zomaar verwijderen. Met AdwCleaner lukt dat hoogstwaarschijnlijk wel. Download het programma en start het op (installatie is niet nodig). Druk op de knop Scannen, plaats op de diverse tabbladen een vinkje bij de items die u overbodig acht en bevestig met verwijderen. Laat Windows herstarten. Via Tools, Quarantaine beheer kunt u verwijderingen alsnog ongedaan maken.

Tip: Het beste resultaat krijgt u als u het schoonmaken van de computer in de veilige modus uitvoert. Dan zijn de resultaten nog beter. Veilige modus starten: Voor Windows 10 en voor Windows 7 en Vista

Chrome Cleanup Tool

Een programma dat geschreven is door Google om problemen in browsers op te lossen. Het heet de Chrome cleanup tool maar is ook heel goed toepasbaar om uw computer schoon te maken als u andere browsers gebruikt zoals Edge, Firefox en de Internet Explorer. Het gebruik van de tool is erg eenvoudig. Er komen verder geen instellingen bij kijken die het ingewikkeld maken. Het is een kwestie van downloaden en uitvoeren. Als het malware, adware of ander boosaardige software vindt krijgt u daarvan een melding en aansluitend de mogelijkheid om de gevonden software te verwijderen. Eenvoudig en doeltreffend.

chrome clean up tool

Na het gebruik van de Cleanup tool van Chrome verwijderd de software zich automatisch van uw systeem. Dus kijk niet raar op als u de Chrome cleanup tool weer wilt gebruiken en de schoonmaak software niet kunt terugvinden.

Lees verder op de volgende pagina

Computer sneller maken
5 (100%) 8 votes

5 gedachten over “Computer sneller maken

  1. Pingback: Computer helpdesk bellen - Windows Helpdesk

  2. Pingback: DVD of CD branden in Windows 10 - Windows Helpdesk

  3. Pingback: Windows opnieuw installeren waar moet ik aan denken - Windows Helpdesk

  4. Pingback: Voordeel van een SSD harde schijf - Windows Helpdesk

  5. Pingback: 64 of 32 bits wat is beter - Windows Helpdesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *