Een draadloze router instellen

Draadloze router aansluiten

Een draadloze router instellen. U heeft net een mooie router gekocht voor een snellere en betere internetverbinding maar nu moet hij nog aangesloten worden. In dit artikel bespreken wij de stappen die  moet volgen om overal in huis en tuin te kunnen Internetten met een sterk signaal. 

Wat heeft u nodig?

 1. Goede hardware met eventueel een systeem om extra nodes te plaatsen voor betere bereikbaarheid.
 2. Een pc met een draadloze netwerkadapter.
 3. Een pc met een bekabelde netwerkadapter. (De bekabelde netwerkadapter wordt eventueel alleen tijdens de installatie gebruikt en kan dezelfde pc zijn als de pc met de draadloze netwerkadapter.)
 4. Een netwerkkabel

Router automatisch instellen

 1. Haal de router uit de verpakking en sluit deze aan op een stroombron. Aangezien u een draadloze verbinding maken gebruikt, hoeft u de router niet fysiek aan te sluiten op uw pc.
 2. Als u verbinding met een netwerk wilt maken,
 3. gaat u naar Start –> Instellingen –>   Netwerk en Internet. Klik vervolgens in het linkervak op Wi-Fi. Staat uw WiFi adapter niet aan? Haal dan de schuif over naar aan. Klik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en klik op Verbinden. De naam van het draadloze netwerk vindt u in de gebruiksaanwijzing van de router. Dit is een de standaard netwerknaam  en het advies is om deze aan te passen naar een eigen netwerknaam.

Router handmatig instellen

Om de router handmatig aan te sluiten gaat u als volgt te werk:

 1. Haal de router uit de verpakking en sluit deze aan op een stroombron.
 2. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de bekabelde netwerkadapter van de pc en het andere uiteinde op een LAN-poort van de draadloze router (op een willekeurige poort waar geen ‘Internet’, ‘WAN’ of ‘WLAN’ bij staat).
 3. Open uw webbrowser en voer het adres in van de webpagina van de router. Voor de meeste routers is het adres van deze configuratiepagina 192.168.0.1, 192.168.1.1 of 192.1.168.1.254   
 4. Meldt u op de configuratiepagina aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat in de documentatie van de router is verstrekt. Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord niet kunt vinden en u een internetverbinding op een andere pc hebt, kunt u via internet naar de website van de routerfabrikant zoeken voor meer informatie. Of op de bovenstaande link klikken om ze zelf te vinden op routerpasswords.com.
 5. Configureer na het inloggen in de router de volgende instellingen aan de hand van de informatie die bij uw router is geleverd.
  • Kies een naam (SSID) voor het draadloos netwerk.
  • Selecteer het type versleuteling (WPA, WPA2 of WEP) dat u voor beveiliging wilt gebruiken en schakel deze in.

   Het verstandigst is om WPA2 te gebruiken. We raden u aan om geen WEP te gebruiken, omdat dit een oudere en achterhaalde vorm van versleuteling is. WPA en WPA2 zijn veiliger. Als het u niet lukt WPA of WPA2 te gebruiken, is het aan te bevelen een nieuwe netwerkadapter te kopen die wel werkt met WPA of WPA2.

  • Kies een beveiligingssleutel of wachtwoordzin die u wilt gebruiken om verbinding te maken met het draadloos netwerk. Of gebruik het WPS protocol op uw router om automatisch verbinding te maken met uw WiFi apparaat. Dit is een knop op uw router die u kunt indrukken tijdens het maken van de verbinding. U hoeft dan niet de ingewikkelde code in te typen.
  •   Wijzig nadat u verbinding heeft het standaard beheerders wachtwoord van de router in een nieuw serieus wachtwoord. Zodat andere personen die verbonden zijn met uw draadloze netwerk geen aanpassingen kunnen maken op de beheerderspagina van de router.

Hulp nodig met het aansluiten van uw router?

Problemen met het aansluiten of instellen van de draadloze router? Of lukt het verbinding maken met de computer niet? Dan kunt u bellen met de helpdesk 0900-3300003 (90 ct p/m) Wij helpen of adviseren u met het instellen van uw draadloze verbinding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button