Sterk draadloos WiFi signaal vijf tips

Sterk wifi netwerkU wilt een snel overzicht van alle sterke draadloze WiFi netwerken in de onmiddellijke omgeving van uw Windows computer? De volgende gratis software tips gaan u zeker helpen bij het configureren van een sterk draadloos netwerk.

Xirrus Wi-Fi Inspector

We beginnen met het gratis Xirrus Wi-Fi Inspector . De installatie spreekt voor zich en direct na het opstarten krijgt u een lijst van nagenoeg alle aspecten van de u omringende netwerken. Waaronder (b)ssid, frequentie, signaalsterkte, beveiligingsmodus, kanalen enzovoort. Ideaal bij het uitvinden van de instellingen van de routers bij u in de omgeving.

Het sterkste Wifi kanaal

Het sterkste Wifi kanaal

Het optimale WiFi kanaal

Werkt u zelf nog binnen de 2.4 GHz-band en doet een aantal buren dat ook, dan kan het lastig zoeken zijn naar het optimale kanaal voor een sterk draadloos netwerk. Idealiter liggen alle kanalen van uw buren en uzelf goed uit elkaar (1, 6 en 11), maar dat valt in de praktijk vaak tegen. De gratis tool WiFi Channel Picker kan u vertellen welk kanaal u het beste kunt instellen voor een sterke WiFi verbinding in uw directe omgeving.

De beste locatie voor uw router

Bent u op zoek naar de beste locatie voor uw draadloze router of hebt u plannen voor een tweede toegangspunt, dan kunt u het gratis NetSpot gebruiken. Met name in de Survey-modus. U laadt bij voorkeur een (ingescande) plattegrond van uw woning in en vervolgens loopt u met uw laptop en Netspot geactiveerd rond in het huis, waarbij u frequent uw exacte locatie aangeeft. Het resultaat is een ‘heat map’ die de signaalsterkte binnen uw woning aangeeft voor de beste prestaties.

WiFi wachtwoord vergeten

WiFi wachtwoord vergeten

WiFi wachtwoord vergeten

Uw draadloze netwerk hebt u al weer enige tijd geleden opgezet en nu wilt u een nieuw apparaat aansluiten. Helaas: u bent het WiFi wachtwoord vergeten. Misschien is het nog te vinden via de webinterface van uw draadloze router, maar ook de gratis tool Magical Jelly Bean WiFi password revealer kan u mogelijk helpen het vergeten wachtwoord terug te vinden. U moet de software wel draaien op een computer die u al met uw netwerk had verbonden of een nieuwe verbinding maken via WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Een hotspot in Windows 10

Natuurlijk, soms wilt u ook buitenshuis draadloos gaan, maar misschien hebt u alleen een bekabelde verbinding tot uw beschikking. In dat geval creëert u gewoon een eigen hotspot op uw laptop. Letop: Dit kan met Windows 10 vanaf de eerste creators update. Ga via Instellingen naar de rubriek Netwerk en Internet en kies Mobiele hotspot. Zet de schakelaar op Aan en wijs de bekabelde netwerkverbinding aan als ‘buitenlijn’ voor uw hotspot. Geen Windows 10? Dan kan het altijd nog met de gratis versie van Connectify Hotspot 2017

Hulp met uw WiFi draadloze netwerk verbinding

U heeft vragen of problemen met uw draadloze netwerk? Wij zijn er voor om u te helpen. Bel de pc hulplijn en leg uw probleem voor aan een van onze gecertificeerde helpdeskmedewerkers. De Windows Helpdesk alweer meer dan 10 jaar tot uw dienst,

5/5 - (9 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.