De Windows 10 spring Creators Update

spring creators update

Alles staat in bloei de vogels zingen het hoogste lied en Windows 10 doet vrolijk mee met een nieuwe “grote” update. De Windows 10 Spring Creators update (versie 1803, build 17133, Redstone 4) is onderweg.

Spring Creators update uitgesteld

Officieel werd de grote derde Creators update aangekondigd voor 10 april.  Om zeker te zijn dat er geen grote fouten in de nieuwe Creators Update zitten heeft Microsoft de lente update eerst uitgebracht voor de insiders. Dat is een beperkte groep gebruikers die een speciale Windows uitvoering bezitten waarop de updates eerst op worden getest. En wat blijkt er zit inderdaad toch een grote bug in de Spring Creators update waardoor de update kan vastlopen tijdens de installatie. Dus de datum waarop de Spring update uitkomt laat nog even op zich wachten. Waarschijnlijk later deze maand of misschien zelfs volgende maand.  Ik zelf denk dat Windows geen risico wil lopen en de update pas volgende maand gaat uitbrengen, en dan hoogst waarschijnlijk ook nog eens onder een andere naam. Want de lente is dan alweer bijna voorbij. En wat komt er na de lente.. jawel de Summer Creators Update. Voor nu alvast wat informatie over een aantal interessante aanvullingen die we terug gaan vinden in deze Creators Update.

Fluent Design

We hebben natuurlijk de spring / summer update al voor u getest en bekeken. Zo op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd te zijn maar voor het geoefende oog worden de verschillen toch duidelijk. En wat dan vooral opvalt is het verschil in design, het lijkt allemaal wat vloeiender te zijn. Dit wordt vooral duidelijk bij het startmenu. Microsoft zet de lijn voort waarmee het al begonnen was in de vorige Creators Update, het Fluent Design verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat alle Windows apparaten dezelfde natuurlijke uitstraling krijgen. Bij de lente update worden de eigenschappen van dit Fluent Design nog meer uitgebreid met o.a een verbetering van het contrast en aanpassingen van het ontwerp.

Timeline

Al eerder aangekondigd en gezien in de test builds maar nu dan toch aanwezig in de Spring update is de timeline. Het is nu mogelijk om eerdere activiteiten, op alle apparaten aangesloten via uw Microsoft account, eenvoudig terug te vinden door een button aan te klikken op de taakbalk die een scroll menu te voorschijn tovert.

tijdlijn in Windows

Stel u was vorige week bezig met een word bestand of u wilt graag weer dat filmpje zien maar u heeft er geen favoriet van gemaakt. Dan kunt u nu snel via het Windows Timeline scroll menu per dag de snapshots bekijken van wat u op uw apparaten heeft gedaan en eenvoudig direct weer oppakken. Superhandig. Op dit moment is het alleen nog Microsoft software wat gebruik maakt van de Timeline. Maar dat zal hopelijk en waarschijnlijk snel veranderen omdat app makers worden aangemoedigd om hun apps te updaten. Zodat deze ook gebruik kunnen maken van de nieuwe handige Timeline in Windows 10.

Wachtwoord vergeten op een lokaal account?

Heeft u een Microsoft account dan kunt u gebruik maken van de wachtwoord recovery mocht u het wachtwoord van de computer vergeten zijn. Heeft u er voor gekozen om de Windows computer met een lokaal account in te stellen? Dan is de mogelijkheid om uw wachtwoord te recoveren niet aanwezig en moet u echt de helpdesk bellen om hulp te krijgen om weer in de computer te komen. Na installatie van de nieuwe Creators update kan dit wel. Het is dan mogelijk om tijdens de installatie al een aantal veiligheids vragen in te stellen voor als u het Windows wachtwoord vergeten bent.

Heeft u Windows al eerder geinstalleerd en heeft u een lokaal account? Dan kunt u de aanpassing maken bij instellingen / accounts /veiligheidsvragen updaten. Dit vanzelfsprekend na de installatie van de update. Als u nu het wachtwoord niet meer weet kunt u het wachtwoord resetten via het inlogscherm. En heeft u dit niet gedaan dan kunt u altijd even bellen dan helpen wij u om toch in te loggen op uw computer. En U kunt natuurlijk ook bellen met alle andere computer gerelateerde vragen.

Dit was het even tot zover, zodra er meer bekend is dan hoort u dat direct via een aanvulling op dit artikel.

De update is inmiddels te downloaden meer informatie vindt u in het artikel Download en installeer de Windows 10 april update

 

5/5 - (1 stemmen)

1 gedachte over “De Windows 10 spring Creators Update”

 1. L.S.
  Mijn naam is Piet
  ik heb een probleem dat in het bios , waar ik nog wel in kom , de schijf Sata niet herkend wordt.
  wel de cd .
  als ik mijn w7 opstart cd afspeel kan ik een nieuwe windows installeren maar er staan geen schijven in het vak vermeld waar het naar toe moet .
  ook na vernieuwen ingetoets te hebben gebeurd er niets
  gaarne hulp
  met vr. groet

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.