Fouten in Windows update opsporen en oplossen

Uit veiligheidsoverwegingen wordt aangeraden om updates en dan vooral de Windows updates altijd zo snel mogelijk te installeren. Maar wat moet je doen als het updaten telkens mislukt?

Microsoft heeft een tool uitgebracht die naar deze update problemen zoekt en ze kan oplossen. Ga naar de site Windows update troubleshooter. Kies daar de juiste probleemoplosser voor uw systeem en voer het bestand uit.

update problemen windows

Nadat de wizard is gestart, start je de controle met een klik op “Volgende”. De tool zoekt dan op je computer naar updatefouten en lost de gevonden problemen automatisch op. De procedure kan enige tijd in beslag nemen.

Ccleaner

Als de Microsoft-tool de problemen niet oplost. zijn er enkele dingen die je zelf kunt doen. Check allereerst of de C:­ schijf genoeg vrije ruimte voor de installatiepakketten heeft. Is dat niet het geval, verwijder dan overbodige programma’s, verplaats bestanden naar een andere partitie of los het op door de schijf op te schonen met een programma zoals CCleaner. Desnoods kunt u voor de zekerheid de harde schijf ook nog controleren op fouten.

Schakel de virusscanner tijdelijk uit wanneer Windows naar updates zoekt en ze installeert. Soms blokkeren virusscanners een update omdat ze die als een virus beschouwen. Na de update schakel je het antivirusprogramma natuurlijk weer in. Indien er tijdens de installatie van updates andere programma’s actief zijn die bestanden down- of uploaden, dan pauzeer je die. Dit is niet vaak de oorzaak van het probleem, maar zeker als je nog een trage internetverbinding hebt, kan dit net het verschil maken.

Problemen met updates

Onder Windows 8 zijn er vaak problemen met updates. Microsoft heeft daar een patch voor uitgebracht die ze oplost. Verder is er een gratis tool die de systeemupdates voorbereidt. Daarmee los je onder andere de frequente fouten met de codes 0x80070057 en 0x80070002 op. Je leest er meer over op: Windows Update fouten herstellen met de DISM of System Update Readiness tool

Voor meer tips en of hulp met Windows update werkt meer klikt u op de link. U kunt natuurlijk ook nu direct bellen met de helpdesk, dan krijgt u professionele assistentie met uw probleem.

4.2/5 - (5 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

2 gedachten over “Fouten in Windows update opsporen en oplossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.