Printer installeren

printer installeren

U heeft een prachtige printer gekocht en nu wordt het tijd om deze te installeren en werkend te krijgen. Het toevoegen van een printer in Windows kan op meerdere manieren. Bekabeld of draadloos? Met de software en drivers van de printer fabrikant of zonder? We behandelen ze voor u in deze tutorial. Zodat u de juiste keuze kunt maken en snel aan de gang kan met het printen van uw documenten.

Inhoudsopgave

Printer installeren met de Windows drivers

Wilt u snel aan de gang met printen? Windows 10 heeft via Windows Update de beschikking over een database met duizenden drivers voor allerlei hardware die nodig zijn om uw bijvoorbeeld uw printer te laten werken. Deze database wordt constant aangevuld met de drivers voor nieuw uitgekomen hardware. Of de bestaande drivers worden geüpdatet. De kans is bijzonder klein dat u specifieke drivers moet downloaden of externe software moet installeren die u op een CD/DVD bij de printer krijgt geleverd. U zult zien dat uw printer met de Windows drivers ook gewoon werkt. 

Windows 10 maakt gebruik van de online database van Windows update om automatisch de juiste driver voor uw lokale printer te downloaden. Dit maakt het installeren van de lokale printer over het algemeen betrekkelijk eenvoudig. 

 1. Klik op Start vervolgens op Instellingen -> Apparaten -> Printers en Scanners
 2. Klik op Een printer of scanner toevoegen. Windows gaat nu zoeken naar de aangesloten Printer. Klik op toevoegen als de printer wordt gevonden, en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Een draadloze printer, dit kan ook zijn een Bluetooth of een Netwerk printer, kan ook gebruik maken van de database met drivers van Windows Update. Het is van belang bij de draadloze Wifi of Bluetooth printer dat u zowel met de printer als de computer gebruik maakt en aangesloten bent op hetzelfde draadloze WiFi netwerk

Draadloze printer aansluiten

 1. Start de printer op en verbind deze met uw draadloze netwerk. Meer informatie over hoe u dit doet bij uw type printer vindt u terug in de handleiding van uw printer. Vaak zijn deze instellingen terug te vinden via het LCD scherm op de printer onder Setup -> Draadloze instellingen of via Menu  -> Netwerk -> WLAN
 2. Maak nu verbinding met uw WiFi netwerk en geef het wachtwoord op. 
 3. Klik op Start vervolgens op Instellingen -> Apparaten -> Printers en Scanners
 4. Klik op Een printer of scanner toevoegen. Windows gaat nu zoeken naar de aangesloten Printer. Klik op toevoegen als de printer wordt gevonden.

Problemen met de printer

De printer lijkt stuk, maar is dit wel zo? Wat kunt u zelf nog doen als uw printer niet meer werkt?

 • Controleer of het papier niet is vastgelopen en het een papierstoring betreft.
 • Haal de printer los van de computer wacht een minuut sluit hem weer aan en herstart hem
 • Draadloos printen? Controleer op uw printer of u verbonden met het Wifi netwerk. 
 • Activeer de Windows 10 printer probleemoplosser en doorloop deze.
 • Uw printer werkt nog steeds niet? Verwijder de (fabrieks) software van uw printer, herstart de computer en laat automatisch de standaard driver installeren door Windows 10.
 • Werkt uw printer of scanner niet met de Windows 10 drivers en heeft u daarom graag de originele printer drivers en software van de fabrikant? Hier vindt u ze: Brother, HP, Epson, of de uitstekende Pixma Printers van Canon. 


Trustpilot

Hulp met printerproblemen

Problemen met het printen komt altijd op het verkeerde moment. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het oplossen van uw printer probleem? Dan is er goed nieuws. Dit kan direct, u hoeft namelijk alleen de telefoon te pakken en het helpdesknummer te bellen (0900 3300003). U krijgt dan een van onze ervaren computermonteurs aan de lijn die samen met u de printer weer aan de praat gaan krijgen. Op een rustige manier wordt u stap voor stap geholpen naar een positief eindresultaat. Meer informatie leest u op de pagina: Computerhulp Op Afstand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button