Windows 10 Fall Creators Update (1709)

fall creators update

Hadden we net voor de zomer de Creators update, het is nu alweer tijd voor de volgende grote update van Microsoft Windows 10. De naam is blijkbaar goed bevallen, want deze keer is er voor gekozen om de naam hetzelfde te houden. Op een kleine toevoeging na dan. De nieuwe update heet de Fall Creators Update. In het Nederlands Herfst Makers Update. Het versienummer van de update is 1709.

De Fall creators update installatie mogelijkheden

Het installeren van de Fall update kan net zoals de eerste Creators Update op een aantal manier. U kunt hem zelf met behulp van de Windows 10 Upgrade advisor handmatig installeren of u kunt wachten totdat hij wordt aangeboden via de automatische update functie van Windows 10. Via deze manier is het niet te zeggen wanneer de update bij uw computer aangeboden wordt. De uitrol wordt namelijk uitgesmeerd over een aantal maanden. U kunt er ook voor kiezen om voor een schone installatie te gaan, om zo de nieuwste versie (1709) via de Media Creation Tool te installeren.

De Creators Fall Update via Windows Update downloaden en installeren

De meest eenvoudige manier is echter via Windows Update. Dit gaat als volgt:  Klik op de Startbutton en daarna op Instellingen en vervolgens op Bijwerken en beveiliging. In het updatescherm wat nu opent klikt u op nu bijwerken. Uw Windows 10 computer gaat nu controleren of er beschikbare updates zijn voor uw computer en laat u dit weten.

Fall Creators update downloaden

Fall Creators update downloaden

De update is beschikbaar en wordt gedownload. Zoals u op bovenstaande afbeelding kunt zien gaat het hier inderdaad om de Fall Creators Update, dit omdat deze het versienummer 1709 heeft meegekregen.

Fall creators update voorbereiden

De voorbereiding van de Fall creators update

update uitstellen

update uitstellen

Tenslotte na het voorbereiden krijgt u een popup te zien waarin wordt aangeven dat de Fall Creators update klaar is om te installeren. Houdt er rekening mee, omdat het een grote update is, dat installatie enige tijd in beslag kan nemen. Dit is afhankelijk van uw computer maar dit zal maximaal een uur zijn. Tevens krijgt U de keus om de update uit te stellen voor een bepaalde tijd. Met een maximum van drie dagen.

 

Is de installatie gelukt dan geven wij als tip mee om de privacy-instellingen nog maar eens goed te controleren. Microsoft heeft wat dat aan gaat de laatste jaren zich niet echt van zijn goede kant laten zien.

Bellen met Update vragen of Problemen

Bij vragen of problemen met de nieuwe Fall Creators Update kunt u bellen met onze helpdesk. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere Windows problemen en of vragen waar u tegen aan loopt en geen antwoord op weet. Wij  staan voor u klaar vanaf 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 ‘s avonds.