Windows 10 Fall Creators Update (1709)

fall creators update

Hadden we net voor de zomer de Creators update, het is nu alweer tijd voor de volgende grote update van Microsoft Windows 10. De naam is blijkbaar goed bevallen, want deze keer is er voor gekozen om de naam hetzelfde te houden. Op een kleine toevoeging na dan. De nieuwe update heet de Fall Creators Update. In het Nederlands Herfst Makers Update. Het versienummer van de update is 1709.

De Fall creators update installatie mogelijkheden

Het installeren van de Fall update kan net zoals de eerste Creators Update op een aantal manier. U kunt hem zelf met behulp van de Windows 10 Upgrade advisor handmatig installeren of u kunt wachten totdat hij wordt aangeboden via de automatische update functie van Windows 10. Via deze manier is het niet te zeggen wanneer de update bij uw computer aangeboden wordt. De uitrol wordt namelijk uitgesmeerd over een aantal maanden. U kunt er ook voor kiezen om voor een schone installatie te gaan, om zo de nieuwste versie (1709) via de Media Creation Tool te installeren.

De Creators Fall Update via Windows Update downloaden en installeren

De meest eenvoudige manier is echter via Windows Update. Dit gaat als volgt:  Klik op de Startbutton en daarna op Instellingen en vervolgens op Bijwerken en beveiliging. In het updatescherm wat nu opent klikt u op nu bijwerken. Uw Windows 10 computer gaat nu controleren of er beschikbare updates zijn voor uw computer en laat u dit weten.

Fall Creators update downloaden
Fall Creators update downloaden

De update is beschikbaar en wordt gedownload. Zoals u op bovenstaande afbeelding kunt zien gaat het hier inderdaad om de Fall Creators Update, dit omdat deze het versienummer 1709 heeft meegekregen.

Fall creators update voorbereiden
De voorbereiding van de Fall creators update
update uitstellen
update uitstellen

Tenslotte na het voorbereiden krijgt u een popup te zien waarin wordt aangeven dat de Fall Creators update klaar is om te installeren. Houdt er rekening mee, omdat het een grote update is, dat installatie enige tijd in beslag kan nemen. Dit is afhankelijk van uw computer maar dit zal maximaal een uur zijn. Tevens krijgt U de keus om de update uit te stellen voor een bepaalde tijd. Met een maximum van drie dagen.

 

Is de installatie gelukt dan geven wij als tip mee om de privacy-instellingen nog maar eens goed te controleren. Microsoft heeft wat dat aan gaat de laatste jaren zich niet echt van zijn goede kant laten zien.

Bellen met Update vragen of Problemen

Bij vragen of problemen met de nieuwe Fall Creators Update kunt u bellen met onze helpdesk. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere Windows problemen en of vragen waar u tegen aan loopt en geen antwoord op weet. Wij  staan voor u klaar vanaf 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 ‘s avonds.

4.6/5 - (9 stemmen)

40 gedachten over “Windows 10 Fall Creators Update (1709)”

 1. Heb de 1709 al een paar keer geïnstalleerd. De meeste fouten opgelost, maar eentje wil niet lukken. Wifi gaat telkens uit. Handmatig aanzetten en een paar seconden later gaat ie weer uit.
  Erg irritant. Is daar nog steeds geen oplossing voor???

 2. Na die fall creation 1709 update voor windows 10 kan ik niks van filmpjes afspelen of geluid via spotify werkt ook niet. Al mijn drivers zijn up-to-date en heb de update al verschillende keren opnieuw geïnstalleerd.

 3. Beste,
  Ik tracht al geruime tijd update 1709 uit te voeren maar stuit telkens op hetzelfde probleem: bij herstarten, wat blijkbaar noodzakelijk is bij deze versie, loopt mijn PC vast. Dit is niet te wijten aan de update op zich, denk ik, omdat het vastlopen zich al jaren voordoet bij “herstarten”, nooit bij afsluiten en opstarten. Ik gebruik bijgevolg nooit de functie “herstarten”. Is er geen mogelijkheid om de update uit te voeren zonder herstart?
  Alvast bedankt.
  Vriendelijke groet,
  Babbe

  • Hoi Babbe, welkom op de Windows Helpdesk. Helaas er is inderdaad geen andere manier dan opstarten tijdens de installatie om de update te voltooien.Er moet natuurlijk een reden zijn waarom dit niet wil lukken. Maar dat kan allerlei oorzaken hebben, omdat hij vastloopt zou ik eens kijken en een controle uitvoeren van het interne geheugen. Of anders even bellen dan kunnen we samen een oplossing zoeken. Succes Babbe!

 4. update 1709 geeft heel wat problemen : zie de talloze mails op internet !
  kreeg zelfs steeds de melding dat de door het systeem geselecteerde partitie enz… .
  installeerde een nieuwe SSD van 250 giga met overal dus voldoende ruimte voor installatie : helaas !
  zelfde melding .
  Is het wachten op de 1710 of komt er alsnog een update zonder problemen ?

 5. Beste Helpdesk
  Gooi Aub die update van Windows 1709 in de prullenbak. Sind 14 dagen nieuwe versie gekocht van Windows 10 .Kan dit maar niet installeren. Ben zeker geen alleenstaand geval wanneer je al die negatieve reacties leest,en tot op heden nog niets kunnen lezen dat er ook dan maar één probleem is opgelost. Kan ik die update verwijderen voor altijd want daar heb ik niets aan.
  Mvg
  Deswarte Jean-Pierre

 6. ook bij mij is het na de update van De Fall creators update nogal wat mis gegaan.het allervreemdst is dat het mij niet meer lukt een speedtest uit te voeren(van Ziggo of via Ookla).i.p.v. rond de 200 Mbps aan te geven kom ik niet verder dan 2,8 Mbps (download),voor de upload zou het 20 Mbps moeten zijn maar die blijft doorgaans steken op 14,8 Mbps.Op dezelfde plek en met nagenoeg de identieke laptop van mijn vriendin is er geen probleem wat dit betreft maar die heeft De Fall creators update nog niet geinstalleerd.
  Hoe los je nou zoiets op

 7. Beste Windows

  Heb tijd geleden helpdesk gebeld omdat ik zware problemen met windows 10 update had ( mijn ticketnr was 1412621807) . helaas is de computer na hulp helemaal gecrast heb veel problemen gehad sinds dien.
  met geen mogelijkheid kon ik instaleren.helaas mijn herstel moeten doen van herstel schijven pc.
  nu staat hij terig in windows 7 en al mijn bestanden weg, kon deze niet backupen meer.
  nu ik in windows 7 staat kan ik niet meer onbetaald 10 herstellen dat vind ik nu jammer!!!!

  • Hoi John, welkom op de Windows Helpdesk. Je zegt dat je enige tijd geleden de helpdesk hebt gebeld. Ik denk ik niet dat het onze helpdesk is geweest want wij werken niet met ticketnummers. Maar dat maakt verder niet uit ik wil je graag helpen met je probleem. Je zegt dat je terug bent op Windows 7 en je documenten kwijt bent. Je hebt een kleine kans dat ze in de root van je schijf staan in een map die Windows.old heet. Dus c:/windows.old. Over dat je graag terug wilt naar Windows 10: Dat is gewoon mogelijk, je computer staat al geregistreerd op de Microsoft activatie server. Je kan dus gewoon Windows 10 installeren zonder dat je een code intypt. Je computer zal als hij verbinding heeft met het Internet automatisch weer activeren. Als je hulp wilt met een van je problemen kan je gewoon bellen en dan helpen we je graag. Succes!!

   • Oke dank je wel , helaas wel al een usb met licentie W10 Pro gekocht op de site, maar die instaleer ik wel op mijn labtop.
    zou je ook nog even kunnen uitleggen hoe ik het beste instaleer? is dit dan ook weer de pro?
    moet ik hem weer ergens downloaden of media aanmaken? graag even uitleg.

    groetjes en bedankt John

    • Hoi John,

     Het installeren van je Windows 10 Pro gaat eenvoudig. Het is een kwestie van de computer te laten opstarten van USB en de rest gaat eigenlijk vanzelf. Als je de USB hebt besteld via de site dan heb je er ook een uitleg bij gekregen. Als je die gewoon volgt dan komt alles goed. En mocht je nog ergens tegen aan lopen dan hoor ik het van je.

     • Nog steeds problemen met windows baal er enorm van.

      nu via usb alles geinstaleerd ging weer niet zoals het hoort steeds opnieuw moeten starten bij hangen.
      nu alles draait nu bij afsluiten sluit hij wel af maar de stroom van mijn pc schakel niet uit.
      bij windows 7 had ik absoluut geen problemen!!!
      als dit zo door gaat schakel ik over op apple

     • nogmaals windows 10 opnieuw geinstaleerd, loop steeds tegen problemen aan, als window 10 afsluit schakel de computer niet uit.
      hoe los ik dit op?
      ook bij wifi slaat de computer vast

 8. ik heb problemen met de nieuwe update Windows 10 versie 1709.
  Ik heb al geprobeerd met het uitzetten van de virusscanner Norton. Ook heb ik CCleaner al verwijderd.
  Probleemoplosser geeft geen fouten.
  Toch blijf ik steeds foutcode 0x8007001f krijgen en is de update niet te installeren.
  Wat kan ik doen om deze update geïnstalleerd te krijgen?

  • Veel problemen met de upgrade doen zich voor als Windows niet up-to-date was voor je probeert de upgrade te installeren. Zorg dus eerst dat je via Start – Instellingen – Bijwerken en beveiliging – Naar updates zoeken zorgt dat je Windows versie volledig up-to-date is.

   • Dat heb ik gedaan. Er worden geen nieuwe updates gevonden behalve deze 1709 versie.
    Dus het probleem moet door andere oorzaken komen.
    Wat kan ik nog meer doen om deze upgrade wel te kunnen installeren?

     • Dat had ik al gedaan. Dan krijg je de windows uopdate assistent. en die loopt eveneens vast met dezellfde foutcode.

     • Okay sorry, Dan kan het zijn dat de instellingen in de bios niet goed staan. Zou je eens willen kijken of je de meest recente versie hebt van het bios of UEFI en zo niet deze dan te updaten. Dan te controleren of je de meest recente drivers van het moederbord geinstalleerd hebt. En dan vooral de SATA drivers. En tenslotte zou je ook nog even kunnen kijken of er een optie in je bios is waarmee je raid activeert. Succes Bert!

 9. Na de update 1709 leid de draadloze muis op de laptop een eigen leven.
  Hij reageert voor linkshandigen terwijl hij toch echt ingesteld is voor rechtshandig.
  Dezelfde muis gebruikt op mijn desktop en daar werkt hij wel naar behoren.
  Iemand een idee wat ik er aan kan doen?

 10. Sedert gisterenavond blijft de installatie van updates hangen op 47% ! Het betreft de Definitie update windows defender antivirus KB2267602 en de onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1709
  Wat moet ik doen ? Ben wel een leek dus graag uitleg in eenvoudige taal aub

 11. Na de laatste update werkt mijn Outlook 2003 niet meer. Moet nu opnieuw installeren. Dat betekent voor mij nieuwe versie kopen. Is er oplossing om Outlook toch te kunnen gebruiken? Heb geen opude installatiesoftware meer

  • Hoi Carl, wat bedoel je precies, wil de app niet meer opstarten of kan je hem niet meer vinden? Typ anders de eerste letters van de app linksonder in het zoekvak. Dus in jouw geval Mail of Windows live mail. Klik vervologens op het pictogram en het programma start op. Rechtsklikken op het taakbalk pictogram en kiezen voor vastmaken aan de taakbalk.

 12. Beste,
  ik heb zojuist de Windows10, versie 1709 binnengekregen met daarna nog een beveiligingsupdate voor Adobe flach Player voor X64.
  Mijn antivirus Bitdefender sputter echter tegen: hij meld mij dat mijn Firewall niet is ingeschakeld. Bij nazicht zie ik dat de Firewall van Windows Defender is ingeschakeld maar ik zie nergens meer de mogelijkheid om deze van Bitdefend te activeren, wat vroeger wel mogelijk was?

  Graag een oplossing voor mijn probleem

 13. Dag, geachte helpdesk,

  Sinds de update van Fall heb ik een probleem met de graphics. Ik krijg mijn resolutie niet hoger dan 1280×1024. eerder stond de resolutie op 1920×1080. Ik heb nu een vergroot uitgerekt beeld.
  Ik heb in desktopcomputer een ATI Radeon HD 4300/4500 graphics kaart. In het Diagnostics hulpprogramma voor DirecX zie ik dat het Standaard Microsoft Display stuurprogramma is geactiveerd.
  Het lijkt erop dat sinds de update 1709 mijn grafische kaart niet meer werkt,/ uitgeschakeld is.
  Hoe krijg ik deze weer in bedrijf? Of moet ik wachten op een volgende update van Microsoft?
  Alvast bedankt voor uw reactie…

 14. de nieuwe windows 10 versie 1709 daar zit een fout in
  in het begin werk ie goed en na een dag doe is het niet goed meer dan kan ik start niet open
  en Microsoft edge opent ook moeilijk en dat doet ook Windows Defender-beveiligingscentrum
  er zit gewoon een fout in die update hoop dat jullie er ff na kunnen kijken wat die fout is
  word er gek van vesie 1703 die werk wel goed daar heb ik just geen problemen mee

  • Hoi Peter, sorry ik had je niet gezien. Maar dit kan alleen in Windows 7. Wat je wel kan doen als je oudere programma’s in Windows 10 wilt opstarten is: rechtermuisknop op het bewuste bestand gaan staan en dan kiezen voor het tabblad Compatibiliteit, en dan onder compatibiliteitsmodus het programma laten denken dat het in een oudere Windows versie wordt opgestart.

  • ik heb ook zoiets, als ik de computer helemaal uitzet via de normale procedure start hij een half uur later zelf weer op. in energiebeheer en slaapstand heb ik de aan en uit knop op afsluiten staan maar dat helpt niet.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.