E-mail instellen

Mail instellen

Email instellen is vaak een van de eerste zaken die gerealiseerd wordt direct na het opstarten van de nieuwe computer. Dat kan met gratis programma’s zoals Thunderbird, Em Client of Mail Bird. Of als u natuurlijk Office heeft met Outlook. Wat u ook kunt doen en dan maakt het niet uit of het Windows 10 of 11 is, kiezen voor de gratis Mail-App. Deze app is in de plaats gekomen van Windows (Live) Mail en is standaard in iedere moderne Windows computer aanwezig.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Aangemeld met een Microsoft account

De kans is groot dat u in Windows bent aangemeld met een Microsoft account. Is dit het geval (Outlook.com-, Live-, Hotmail- of een MSN-adres) dan wordt het mail-adres automatisch toegevoegd aan de Windows Mail en agenda app.

Windows e-mail app instellen

Gebruikt u echter een ander email-adres? Bijvoorbeeld Gmail of de mail van uw provider? Dan gaat het instellen van uw nieuwe mailadres in de Windows mail app op de volgende manier:

Open de Mail app

Windows mail instellen

Open de Mail-app door op de taakbalk op het blauwe envelopje te klikken of door via het menu Start (de blank Startbutton linksonder op uw toetsenbord) voor Mail te kiezen.

Account toevoegen

Bij het voor de eerste keer openen van de Windows Mail app in krijgt u een welkomstscherm te zien. Klik hier op een Account toevoegen.

Windows 10 mail, account toevoegen

Heeft u de mail app al eerder geopend? Of wilt u een extra mail adres toevoegen in Windows? Dan kunt deze optie bereiken via het menu instellingen. Het pictogram (radartje) hiervoor vindt u linksonder in het menu van de Windows mail app. Na hier op geklikt te hebben kiest u aansluitend voor Accounts beheren

Welk type account toevoegen

mail app wat voor account
mail app wat voor account

Via het geopende scherm: Een account toevoegen kunt u nu kiezen welk soort account u wilt toevoegen. Dus bv bij Gmail, kiest u voor Google en voert u de opdrachten uit tenslotte bent u ingelogd en ontvangt u uw Gmails in het Windows mail programma in plaats van online.

Maar ook de Nederlandse providers zoals KPNPlanet, KPNmail, Zeelandnet of Ziggo om er maar een paar op te noemen. Kies dan voor andere account (IMAP). Het wordt u makkelijk gemaakt omdat de mail instellingen van veel van deze bekende e-mail services al voor u zijn ingesteld. Het enige wat u nog moet invullen is uw email adres en uw wachtwoord.

Wachtwoord en email instellingen

wachtwoord en mail instellingen

Wilt u het email account van uw provider toevoegen zoals Ziggo, KPN, Telfort enz. Kies dan voor: Ander account POP, IMAP en geef uw mailadres in. Vervolgens de naam zoals die zichtbaar wordt bij de ontvanger van de mail (Berichten verzenden met deze naam) En het bij u bekende wachtwoord. Tenslotte klikt u op de knop aanmelden en de account wordt voor u automatisch geconfigureerd door de Windows Mail app.

U heeft nu uw mail account ingesteld en het is klaar voor gebruik. Stuur om de goede werking te testen een mailtje naar uw eigen email adres.

Microsoft Office aanbieding kopen

Office kopen

De Windows mail app werkt, maar is een summiere manier om de mail op te halen. Het kan mooier, eenvoudiger maar vooral beter. U kunt er namelijk ook voor kiezen om gebruik te maken van het uitgebreide maar toch overzichtelijke Outlook email programma wat deel uitmaakt van het Office pakket. Er zit echter een nadeel aan Office en dat is niet alleen dat het een erg duur pakket is. Maar daarbij ook nog eens een maandelijks terugkerende betaling. Een abonnement dus. Maar let op nu bij de Windows Helpdesk tijdelijk goedkoop te krijgen voor de absurde prijs van eenmalig 35 euro. Hiervoor heeft u een compleet Office pakket. Met een Levenslange licentie. Geen abonnement! De meest recente versie van Word, Excel, Outlook, Powerpoint, enz.

Dus geen abonnement maar eenmalig 35 euro. Heeft u niet alleen de nieuwste versie van Outlook maar ook Word, Excel en alle andere software wat deel uitmaakt van het Office pakket. En dat is inclusief eventuele toekomstige veiligheidsupdates.

Hulp met mailproblemen

Lukt het niet om uw mail toe te voegen of komt u problemen tegen bij het instellen van de mail? Heeft u last van vreemde foutmeldingen of komt de mail niet binnen? Of misschien werkt Windows mail wel helemaal niet.

Dan kunt u nu direct contact opnemen met de helpdesk via het helpdesknummer 0900 3300003 (90 ct p/m) U kunt bij ons terecht voor alle mail problemen. Ook met software zoals Thunderbird of het programma Outlook kunt u voor hulpĀ bij ons terecht.

5/5 - (2 stemmen)
Deel met je vrienden šŸ‘
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

8 gedachten over “E-mail instellen

 1. blankYsai

  Goedemiddag, hoe kan ik een emailadres verwijderen? Ik zie alleen “Instellingen wijzigen” of “account herstellen”. Ik hoor graag.

  Groet,
  Ysai

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Ysai,

   Hoe verwijder ik mijn e-mailaccount?
   Open Instellingen.
   Selecteer onder Accounts het e-mailaccount dat u wilt verwijderen.
   Tik op Account verwijderen.
   Selecteer Verwijderen van dit apparaat of Verwijderen van alle apparaten. .

 2. blankIlse

  Ik heb de mail geinstalleerd en hij werkte goed. Echter kan ik sinds een paar dagen geen mail meer beantwoorden. Dus de mail komt wel binnen ik kan ook een nieuwe mail versturen maar ik kan geen mail beantwoorden.

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Dat is raar. Ik zou eerst eens kijken of het met een ander mailprogramma wel werkt. Het is wel heel vreemd dat je wel een nieuwe mail kan maken en versturen maar niet kunt beantwoorden. Heb je geen extern programma wat je mail controleert?

 3. blankAnnelies

  In mijn Outlook heb ik zojuist een 2e account toegevoegd. Nu wil ik een 3e account toevoegen en blijft Outlook telkens hangen nadat ik het wachtwoord heb ingevoerd. Hoe kan ik toch dit 3e account toevoegen?

 4. blankAngela

  Hallo,

  Ik heb een UPC-mailadres geinstalleerd in Windows Mail (al ruim 2 jaar). Nooit problemen gehad, maar sinds enige tijd komt er geen mail meer binnen. Op hetzelfde mailadres op mijn tablet komt het wel binnen. Uitgaand werkt wel gewoon. Ik heb al van alles geprobeerd: mail-account verwijderd, opnieuw toegevoegd. Zelfs mijn laptop teruggezet naar fabrieksinstellingen, omdat ik dacht dat het misschien daaraan zou liggen. Firewal uitgezet en weer aangezet…..niets helpt. Hebben jullie enig idee wat het probleem kan zijn?

  gr.,
  Angela

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Michel, is dat sinds kort of is het nog nooit gelukt? Als het sinds kort is zijn er waarschijnlijk problemen met de uitgaande mailserver van je provider. Het advies is dan ook eerst contact op te nemen met de provider voor dat je instellingen gaat aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.