Download en installeer de Windows 10 april update

De nieuwe Windows 10 april update versie 1803 werd al eerder gepland als spring Creators Update. Door fouten werd deze op het laatste moment teruggetrokken en kreeg de allernieuwste update van Windows geen doorgang. Nu zijn de fouten er uitgehaald en kunt u de nieuwe april 2018 update binnenkort verwachten. Wilt u echter niet wachten, dan is er altijd nog de mogelijkheid om de update zelf te downloaden en te installeren.

Sneller updaten

Windows heeft in de afgelopen Creators update al veel ervaring opgedaan door gebruik te maken van machine learning (ML) Dit om op een zo intelligent en gebruiksvriendelijk mogelijke manier de update bij de gebruiker te brengen. Met als resultaat dat de 1709 Creators Update al bij 90 procent van de gebruikers wereldwijd zonder problemen is geinstalleerd. Zo ook bij de nieuwe april update, hier wordt toegepast wat geleerd is in het verleden. Als voorbeeld de mogelijke compatibiliteits problemen hier wordt al grotendeels rekening mee gehouden door extra data toe te voegen die dit tegen moet gaan. Met als gevolg een snellere update ervaring .

Windows april update installeren

Op welke manier kunt u de update installeren

Er zijn een aantal mogelijkheden. Gewoon afwachten en de update automatisch laten installeren. Of de april update zelf installeren. Als u de update automatisch wilt laten installeren is het gewoon een kwestie van afwachten. Windows begint met het wereldwijd uitrollen van de update op 8 mei. Dit betekent niet dat de update daadwerkelijk ook geinstalleerd gaat worden op 8 mei. Net zoals de vorige creator update kan dit weken tot zelfs maanden duren voordat u de update krijgt aangeboden via Windows update. Het uitrollen gebeurt namelijk in etappes. Het systeem zal net zoals bij de eerdere grotere updates controleren wanneer de update op uw systeem geïnstalleerd kan worden. Wordt de update aangeboden? Dan is de update al automatisch op uw systeem gedownload en klaar om geinstalleerd te worden.

Windows 10 update downloaden

  1. klik op de startbutton en typ updates
  2. Klik op Naar updates zoeken

Controleren op updates

3. Het kan zijn dat hier staat dat er al gezocht is naar updates en dat uw computer geen updates nodig heeft. Dit komt omdat de april update in etappes wordt aangeboden en u gewoonweg nog niet aan de beurt bent. Door op Naar updates zoeken te klikken slaat u dit over.

blank

4. U kunt hier kiezen om opnieuw op te starten en zo direct de update te installeren, een tijd uit te kiezen of om na verloop van tijd (meestal een aantal dagen) een herinnering te ontvangen.

blank

5. Door opnieuw op te starten wordt de update geinstalleerd.

Methode twee de Media Creation Tool

Een andere manier is via de Media Creation Tool (1803 versie) de computer te laten updaten. Want de tool is voorzien van de laatste updates en kan gebruikt worden om de computer te updaten naar de april update. Dit gaat als volgt: U gaat naar de pagina: Download media creation tool.

media creation tool voorbereiding

Daar klikt u onder op de button hulpprogramma nu downloaden. Vervolgens voert u de tool uit, geeft toestemming, en na de voorbereiding gaat u akkoord met de voorwaarden.

media creation tool

Het enige wat nu nog rest is het selecteren van Deze pc nu bijwerken en op volgende te klikken.

Laat de computer gewoon rustig zijn gang gaan. Onderbreek de computer absoluut niet tijdens het updaten. Het is afhankelijk van de hardware in uw computer maar gemiddeld zult u een minuut of 15 tot 30 moeten wachten bij een moderne computer. Bij oudere hardware kan dit langer duren. Beter is om de update voor het slapen gaan uit te voeren zodat u er geen last van heeft. Succes met de installatie!

Heeft u vragen of komt u problemen tegen dan kunt u altijd even advies vragen en een reactie achterlaten op de pagina. Heeft u dringend hulp nodig dan kunt u altijd bellen met een van onze vakbekwame helpdeskmedewerkers.

4.6/5 - (5 stemmen)
Deel met je vrienden ­čĹŹ
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

5 gedachten over “Download en installeer de Windows 10 april update

    1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

      Hoi Trudy, de oude software verwijderen en op de site van je printer fabrikant de meest recente software ophalen. Let op dat je de printer loskoppelt als je met de (de)installatie begint en weer koppelt als daar om gevraagd wordt. Mocht het niet lukken of wil je het liever laten doen dan kunnen wij natuurlijk helpen via hulp op afstand. Succes!

  1. blankpierre

    tot 4 maal toe geprobeerd; alle virusscanners verwijderd, alle services uitgezet, alle andere apps gesloten. Genoeg ruimte, met een dvd trachten te updaten, maar steeds wordt de oude versie teruggezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.