X

Windows inlog wachtwoord vergeten

U bent u Windows inlog wachtwoord vergeten en u kunt niet meer in uw computer. Of u weet gewoon zeker dat u het juiste wachtwoord invult maar toch geeft de computer aan dat het niet het juiste wachtwoord is. Erg vervelend. Wat moet ik doen? Hoe los ik dit wachtwoordprobleem op zodat ik toch bij mijn belangrijke bestanden en documenten kan komen. Voor alle gevallen is er een oplossing. 

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wachtwoord opnieuw instellen

Sinds Windows 7 is vervangen door Windows 10 en 11 zijn er twee typen Windows-accounts. De eerste is het lokale account dat aan de pc is gekoppeld en dat normaal gesproken alleen op deze computer wordt bewaard. De tweede is een Microsoft-account. Dat bestaat uit een e-mailadres en een wachtwoord, zoals dat bij veel andere diensten het geval is. Het grootste voordeel van de Microsoft account is dat u zich hiermee op meerdere pc’s kunt aanmelden en dat een en ander via de Cloud automatisch wordt gesynchroniseerd. Dus op alle PC’s hetzelfde. Om er achter te komen welke account u heeft is belangrijk voor het recoveren of achterhalen van het wachtwoord via Microsoft. Open hiervoor:

Startknop     –>  Instellingen    –>  Accounts –> Uw info

Hier vindt u wat voor accounttype u op de computer heeft. Lokaal of een Microsoft account. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan maakt het account-type dus uit. Laten we in eerste instantie van een Microsoft-account uitgaan. Voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord gaat u naar:

https://account.live.com/password/reset

Vul hier uw e-mailadres in en klik op Volgende. Afhankelijk van de gegevens die u eerder aan dit account hebt gekoppeld, verschijnt er een ander venster. U kunt bijvoorbeeld aangeven hoe u een beveiligingscode ter verificaties wilt ontvangen, bijvoorbeeld via e-mail, sms of telefonisch bericht. Op die manier kunt u een nieuw Windows wachtwoord instellen. De andere optie is dat u kiest voor, Ik heb geen van deze gegevens. Nu vult u het e-mailadres, telefoonnummer of Skype-naam in waarop u bereikbaar bent. Na het invullen van de captcha drukt u op Volgende. Even later ontvangt u de instructies met een code die u in het venster intikt. Klik op Bevestigen en beantwoord eventuele vragen. Het kan even duren voordat Microsoft u een geautomatiseerde mail stuurt. Hierin staat of u voldoende informatie heeft ingevuld om uw account via een ander wachtwoord weer toegankelijk te maken.

Niet voldoende informatie wachtwoord herstel

In het geval je geen toegang hebt tot deze accountherstelopties of deze niet kunt toepassen, klik dan “Ik kan deze niet gebruiken” of “Nee”. Dit brengt je uiteindelijk terug naar het herstelformulier op https://account.live.com/acsr.

Microsoft geeft aan dat dit de enige manier is om het wachtwoord van uw account te herstellen. Maar er is nog een andere manier. Met hulp van de Helpdesk.

Windows Wachtwoord verwijderen

Wilt u graag hulp bij het verwijderen van het Windows wachtwoord zodat u weer in uw computer kunt dan u bellen met de helpdesk. Wij hebben reeds talloze mensen geholpen met het verwijderen van het Windows wachtwoord. Niet alleen mensen die hem vergeten zijn, maar bijvoorbeeld ook bij overlijden van de gebruiker, hoe vervelend kan het dan zijn als u niet bij belangrijke gegevens kunt die u op dat moment echt nodig heeft.

Direct hulp

U heeft geen zin in extra rompslomp en u wilt graag snel en direct geholpen worden. Bel dan met het helpdesknummer en laat onze professionele helpdeskservice u discreet bijstaan met uw wachtwoordprobleem. 

Wachtwoordherstelschijf aanmaken

Om uw wachtwoord bij een lokaal account enigszins te beschermen kunt u een wachtwoordherstelschijf aan maken. Wij realiseren dat u daar op dit moment niet mee bent geholpen. Maar we willen het u ook niet onthouden om herhaling te voorkomen. Deze DVD of USB maakt u als volgt aan. Meldt u met een lokaal account aan, stop een usb-stick in uw pc, druk op de Windows-toets , typ in het zoekvak: wachtwoordherstelschijf en druk op enter. De wizard Vergeten wachtwoord start op. Druk op Volgende, verwijs naar uw usb-stick en druk op Volgende. Vul uw huidige wachtwoord in, druk nogmaals op Volgende (2x) en rond af met Voltooien. 

U heeft nu een wachtwoordherstel schijf gemaakt. Mocht het nogmaals voorkomen dat u het inlog wachtwoord van uw computer vergeet kunt u het nu zonder de helpdesk zelf oplossen.

5/5 - (1 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
Windows Helpdesk: