Harde schijf wordt niet herkend

Wanneer een externe harde schijf opeens niet meer door Windows wordt herkend, kan dat meerdere oorzaken hebben. De schijf zelf kan kapot zijn maar de mogelijkheid bestaat ook dat het aan de USB verbindingskabel tussen de schijf en de computer ligt of aan de USB ingangen van uw computer. Controleer dmv een USB stick of de ingangen op uw computer functioneren.

Is de harde schijf zichtbaar in schijfbeheer?

Controleer allereerst of Windows de harde schijf in het schijfbeheer herkent.

harde schijf werkt niet

harde schijf werkt niet

Schijfbeheer openen in Windows 10 en 8

Ga met de muisaanwijzer op de startknop staan, klik rechts met uw muis, kies voor schijfbeheer.

Schijfbeheer openen in Windows 7 en Vista

Klik op start en vervolgens op »Configuratiescherm« stel je de weergave in op »Kleine pictogrammen«. Klik dan op »Systeembeheer« en start het »Computerbeheer«. Het kan nog sneller door het startmenu te openen, met de rechtermuisknop op »Computer« klikt en daarna »Beheren« kiest.  Als Windows je externe schijf heeft herkend, staat die hiertussen. Wordt de drive herkend, dan weet je al dat de USB-kabel niet kapot is en dat het externe opslagmedium verder goed functioneert.

Stationsletter harde schijf wijzigen

Controleer vervolgens of de externe harde schijf een stationsletter heeft. Is dat niet het geval, klik dan met de rechtermuisknop op de beschrijving zonder letter en kies »Stationsletter en paden wijzigen«. Je ziet dan dat er geen stationsletter wordt weergegeven. Klik op »Toevoegen« en selecteer een vrije letter. Nu heeft je externe schijf een stationsletter en is die weer te benaderen. Mocht dit niet het gewenste effect hebben, dan kan het zijn dat de harde schijf niet correct voor het besturingssysteem geformatteerd is. Om dat te verhelpen, klik je in »Schijfbeheer« met de rechtermuisknop op de schijf en kies je Formatteren«. Als je daarna een stationsletter aan het opslagmedium toekent, heb je weer toegang tot de externe harde schijf. Om de schijf op te delen in meerdere gedeeltes bijvoorbeeld video, documenten en afbeeldingen zou je deze nog kunnen partitioneren.

Voor meer vragen of hulp op het gebied van uw computer kunt u natuurlijk ook bellen met de helpdesk.

Harde schijf wordt niet herkend
5 (100%) 6 votes

Een gedachte over “Harde schijf wordt niet herkend

  1. Pingback: Dual-boot configuratie, Windows naast elkaar installeren - Windows Helpdesk

Geef een reactie