Verwijderde documenten of foto’s terughalen

Had u net een serie foto’s op dat geheugenkaartje gezet of flink wat documenten op uw usb-stick bewaard, hebt u in een vlaag van verstandsverbijstering alle bestanden verwijderd … Het gratis RecoverRx kan u mogelijk helpen met data recovery en uw verwijderde bestanden te herstellen.

Geschatte leestijd: 2 minuten

verwijderde bestanden terughalen

Gewiste bestanden terughalen

Om uw gewiste bestanden terug te halen is het programma Recoverx mogelijk een goede optie. Het werkt goed met Windows en kan met zowat alle (externe) opslagmedia overweg. Na een korte installatie kunt u de tool opstarten.

Selecteer eerst het opslagmedium met de gewiste bestanden en bevestig dan met Next. Geef vervolgens aan naar welke bestandstypes u zoekt: Photo, Video, Office Documents of Others – deze laatste categorie bevat vooral muziekbestanden. Binnen elke rubriek kunt u bovendien naar specifieke bestands-extensies zoeken.

In datzelfde venster vult u het pad in waar u de teruggehaalde bestanden wilt bewaren. Gebruik hiervoor niet hetzelfde medium: u dreigt daarmee de bestanden te overschrijven die u juist wilt herstellen! Bevestig uw keuze met Next: u krijgt een voorlopige indicatie van de resterende tijd die nodig is om uw bestanden te herstellen. Met Stop recovering zet u het proces desgewenst stop.

Bestanden herstellen

Omdat het programma grondig te werk gaat, kan bij grote hoeveelheden data het hele proces flink wat tijd in beslag nemen. Na afloop deelt de tool u mee hoeveel bestanden uit elke rubriek werden hersteld. Het moet gezegd worden: uit enkele informele tests bleek het programma behoorlijk wat data terug te kunnen halen, zij het met generieke bestandsnamen, zoals TS000512.jpg. Maar evengoed, als het belangrijke bestanden voor u heeft hersteld bent u er vast en zeker heel blij mee. Data recovery kan dus goedkoop en hoeft niet ingewikkeld en heel duur te zijn.

Computerhulp nodig

Heeft u misschien vragen of computerhulp op afstand nodig bij het herstellen van uw bestanden? Wij staan altijd voor u klaar. Wij zijn dagelijks te bereiken via het helpdesknummer  0900-3300003. (90 ct p/m)

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.