Opstartproblemen Windows

opstartproblemen computer

Weinig is meer frustrerend dan een Windows computer die opstartproblemen vertoond. De computer maakt een onmisbaar deel uit van ons leven en op het moment dat het mis gaat en de computer ons in de steek laat wil je het liefst direct computerhulp. Wat voor mogelijkheden heeft u? We hebben er aan aantal voor u beschreven.

Opstartproblemen welke mogelijkheden

Als eerste noemen we de computerhulp op afstand. U kunt bellen met onze hulplijn zodat u samen met de helpdeskmedewerker ervoor kan zorgen dat uw computer weer gaat opstarten. En mocht dat niet lukken dan weet u in ieder geval waar u aan toe bent. Een andere mogelijkheid kan zijn het opstarten in de veilige modus.

Veilige modus Windows opstarten

In de veilige modus wordt de computer opgestart met zo min mogelijk software in het geheugen. Daarmee bestaat de mogelijkheid om de opstartproblemen te omzeilen. Start de computer wel op in de veilige modus? Dan heeft u in ieder geval nu de gelegenheid om te controleren waar het probleem precies in zit.

In Windows 7 doet u het met de f8 toets, deze drukt u regelmatig in op het moment dat de computer opstart maar nog wel in de POST, het gedeelte waarin het scherm nog zwart is.

Voor Windows 10 werkt het anders, u start door naar het startscherm en kiest daar voor opnieuw opstarten terwijl u de shift knop op uw toetsenbord ingedrukt houdt. Maar wat nou als de computer helemaal niet wil opstarten. Dan onderbreekt u het opstarten drie keer en dan zal automatisch de herstelomgeving worden geactiveerd. U ziet nu een scherm met geavanceerde opties klik nu aansluitend op Probleemoplossing / Geavanceerde opties / Opstartinstellingen / Opnieuw opstarten

De computer zal nogmaals opstarten en u zult daarna een lijst met opties te zien krijgen. Kies nu voor de optie F4 (zonder Internet) of voor F5 als u Internet nodig heeft in de vellige modus. Nadat de computer nog een keer opstart zult u zien dat het ditmaal in de veilige modus is,

Hulp nodig? Het is maar een telefoongesprek weg 0900-3300003 80ct p/m

Snel opstarten aan of uit zetten

Het valt op dat Windows 10 vele malen sneller opstart dan de voorgaande versies van Windows. De reden is hiervoor is dat Windows 10 gebruikt maakt van een bepaalde manier van opstarten met de toepasselijke naam snel opstarten. Deze optie staat standaard ingeschakeld en houdt in dat de bij het uitschakelen van de computer er een image wordt weggeschreven naar een bestand met de naam hiberfile.sys. Het bestand bestaat uit een opname van de Windows kernel en de op dat moment geladen drivers. Start u de computer opnieuw op dan worden de bestanden van dit hyberfile weer in het geheugen geladen en kunt u weer verder gaan waar u was.

snel starten aan of uit zetten

Hoe handig deze optie ook is het kan ook misgaan. Het bestand beschadigd en en de computer opstartproblemen vertoond en blijft hangen op een zwart scherm. U kunt proberen om de computer weer op te laten starten door de optie tijdelijk uit te zetten in de veilige modus. U bereikt de optie via instellingen / systeem / Energiebeheer en slaapstand en dan onder paragraaf verwante instellingen klikt u op extra instellingen en dan op het gedrag van de aan en uit knoppen bepalen nu wordt de optie zichtbaar beneden in het scherm, maar u kunt de optie nog niet aanpassen daarvoor moet u nog eenmaal klikken op (1) instellingen wijzigen die momenteel niet zichtbaar zijn. Nu kunt de optie uitzetten (2) en de computer herstarten om te controleren of de computer nu wel wil opstarten zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *