Harde schijf vol

Harde schijf vol? Vandaag de dag hebben de meeste computers, en juist de nieuwere computers met Windows 7 en 8.1 erop geinstalleerd, grote schijven tot wel 2 terabyte of meer. Grote harde schijven met veel ruimte denk je, maar ondanks dat de schijven groot zijn kan het zijn dat de schijf vol raakt. Dit gebeurt heel geleidelijk zonder dat je het in de gaten hebt. 

En dan is het tijd voor de onvermijdelijke Windows melding, plotseling is hij daar, die vervelende waarschuwing van Windows dat de schijf vol is…  harde schijf nu al vol? Ja het kan inderdaad snel gaan. Hier eens een bestand of film, daar weer een stukje software. Al met al kan het erg onoverzichtelijk worden en is het niet duidelijk meer wat er nu op de harde schijf staat. Ja de schijf is vol maar waarmee? Nu zou het heel mooi zijn als er software zou bestaan die dit overzichtelijk maakt, zodat je met één oogopslag kan zien wat er nu eigenlijk op de harde schijf staat. Zodat je kan verwijderen wat verwijderd moet worden.

Nu houden we bij de helpdesk van makkelijk dus zijn we eens op zoek gegaan welke software dit voor ons zou kunnen doen. En we hebben wat gevonden. Met een oogopslag is het vanaf nu mogelijk om de hierarchie van de schijf te zien en in een duidelijk overzicht na te gaan waar de schijfruimte eigenlijk aan op gaat. Het is aan u welk programma u prettiger in gebruik en makkelijker vindt.

WinDirStat

WinDirStat geeft een duidelijk overzicht van de mappenstructuur op uw volle harde schijf.

WinDirStat

De Nederlandstalige software WinDirStat is op GNU (General Public License) gebaseerde harde schijf viewer. Het scant je harde schijven en alle andere aan je computer verbonden opslagmediums. Zodra het daar mee klaar is wordt meteen de kracht van de software duidelijk. Het laat in een zeer overzichtelijke indeling zien waar de bestanden zich bevinden op de harde schijf. Iedere bestandsindeling krijgt een eigen kleur en de grote van het bestand gaat evenredig omhoog met de grote van het vak.

 

Zo is het mogelijk om in 1 oogopslag te zien waar de ruimte van uw harde schijf nou eigenlijk aan op gaat. Het verwijderen gaat ook bijzonder makkelijk via de rechtermuisknop. Dit zijn nog maar een een paar van de mogelijkheden die de software heeft. Dit alles maakt deze software bijzonder gebruiksvriendelijk en eenmaal aan gewend toch eigenlijk onmisbaar. Wat ons betreft een super tip. WinDirStat Downloaden

 

Harde schijf is vol

TreeSize Free

Een ander programma met dezelfde functie is TreeSize Free. Ook dit is een gratis programma wat in een duidelijk overzicht laat zien waarmee uw harde schijf vol staat . Een voordeel van TreeSize tegenover WinDirStat is dat dit programma snel is. Het indexeert uw volle harde schijf razendsnel; Het werkt ook zeer eenvoudig u klikt in de verkenner (sneltoets Win + E) met uw rechtermuisknop op een harde schijf die u wilt controleren. Het programma laat na enige tijd een overzicht zien zoals boven afgebeeld. U ziet de verbruikte ruimte in MB, Gigabytes, of aantal bestanden dat is in te stellen naar eigen keuze. Ook met dit programma krijgt u wat u hebben wilt. Namelijk een goed en duidelijk overzicht van uw volle harde schijf. TreeSize Free Downloaden

Harde schijf vol
3.8 (76%) 5 votes