Zelfvernietigend email bericht versturen

Stel dat je een familielid op afstand helpt bij het configureren van zijn cloud opslag. Dan ga je gevoelige gegevens, zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord, natuurlijk niet per email versturen. Om deze informatie te verzenden, heb je veilige, versleutelde berichten nodig die zichzelf vernietigen zonder een spoor achter te laten. Dat is gratis te doen op de site Privnote.

Is privatenote wel veilig?

Privnote.com, een online dienst om berichten of een email te verzenden die zichzelf vernietigt nadat ze zijn gelezen. Vorig jaar deed in de zoekresultaten van Google ook de website Privnotes.com (extra S) de ronde. Dit was een nepkloon van de originele website alleen bedoeld voor phishing! De echte Privnote (zonder s, dus www.privnote.com) is een gratis webdienst waarbij je in principe geen mailadres hoeft achter te laten en die geen account of registratie vraagt.

Bericht coderen versleutelen

Je kunt Privnote dus bereiken via de computer of via je smartphone. Plak of typ het zelfvernietigende bericht die je wilt verzenden in het vakje Nieuw bericht (1). Als u klaar bent met het schrijven van het bericht klikt u op: Creëer bericht (2). Vervolgens codeert Privnote het bericht en genereert een link (3) die je vervolgens via uw mailprogramma kunt verzenden naar de ontvanger, bijvoorbeeld via email. Met deze link kan de ander de boodschap ophalen. Privnote hanteert een uitvoerig privacybeleid dat ervoor zorgt dat je bericht over de hele lijn privé blijft. De webdienst creëert een link die aan de decoderingssleutel is gekoppeld en bewaart het bericht op geen enkel moment in een leesbaar formaat. Dat zorgt dat niemand, inclusief de beheerders van Privnote, deze berichten kan lezen. Als het bericht is gelezen en vernietigd, is er ook geen enkele manier om dat te herstellen.

Automatisch het bericht vernietigen

Het is mogelijk om het bericht een referentienaam te geven. Je kunt ook instellen wanneer het automatisch moet worden vernietigd: na het lezen, na een uur, na 24 uur, na 7 dagen of na 30 dagen (afbeelding 3). Je kunt de boodschap zelfs beveiligen met een eigen wachtwoord. Uiteraard moet je dat wachtwoord dan wel op een veilige manier delen met de ontvanger. Tot slot biedt Privnote de mogelijkheid om als afzender een notificatie te ontvangen wanneer het bericht is gelezen en vernietigd. Om deze optionele leesbevestiging te ontvangen, moet je dan wel je e-mailadres achterlaten. Of dat handig is bij een zelfvernietigend bericht mag je zelf beslissen.

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.