Windows 10 October 2018 Update

Oktober 2018 update windows 10

Vanaf vandaag is het mogelijk dat u de nieuwste grote update aangeboden krijgt. Er is namelijk een begin gemaakt met met het uitrollen van de Windows 10 October 2018 Update. De alweer tweede grote update van 2018 bestaat uit diverse upgrades van bestaande maar ook nieuwe apps zoals de Your Phone app waarmee microsoft een inhaalslag hoopt te maken op het gebied van draagbare telefonie.

Net zoals de eerdere grote updates gaat Microsoft de Windows 10 October 2018 Update geleidelijk aanbieden aan gebruikers in de komende weken. Wil je hem echter graag direct downloaden dan kan dit. Microsoft raadt dan aan om handmatig te controleren of er updates zijn. De update waar het dit keer om draait is de Windows 10 build 17763 en het versienummer gaat omhoog naar 1809.

  1. Linksonder op “Start –> Instellingen –> Bijwerken en beveiliging”
  2. Klik op “naar updates zoeken”

Ons advies is echter om rustig af te wachten. En het automatische update proces zijn gang te laten gaan. De reden hiervoor is dat bij de laatste grote updates er problemen kwamen bovendrijven die bij sommige gebruikers opstartproblemen veroorzaakte. Om deze tegen te gaan maakt Microsoft bij deze grote updates gebruik van machinelearning. Op deze wijze wordt er gecontroleerd op welke computers de update mogelijk problemen veroorzaakt. Wordt er iets gevonden dan kan er direct op worden ingesprongen.

Waar bestaat de oktober update uit?

De in de vorige grote update gebrachte Timeline functie heeft uitbreidingen gekregen voor het functioneren in de browsers van de concurrent, Chrome en Firefox. Het klembord gaat met zijn tijd mee en is nu ook bereikbaar via Onedrive voor alle gekoppelde apparaten en software.

Een andere interessante update hadden we al even benoemd, de Your Phone app. Met deze app is het mogelijk om uw android of Iphone te koppelen aan uw computer. En zo uw telefoonfuncties ook uitvoeren via uw computer.

Verder is er meer aandacht besteedt aan de privacy instellingen. Later toegevoegde gebruikers krijgen zelf de controle over deze instellingen, inplaats van gebruik te maken van de instellingen die gemaakt zijn tijdens de installatie van de orginele gebruiker. Tot zover kort over de nieuwe update van Windows 10. Wilt u weten waar de Windows 10 October 2018 Update meer uit bestaat? In een (Engelstalig) blog heeft Microsoft uiteengezet welke toevoegingen en wijzigingen het heeft doorgevoerd. 

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.