Upgrade Windows 10 nog steeds gratis

Upgrade van Windows 7 (SP1) of Windows 8.1 naar Windows 10 is nog altijd gratis. Officieel is de gratis upgrade periode sinds 29 juli 2016 verlopen. Toch is het met een kleine omweg nog steeds mogelijk om de gratis upgrade naar Windows 10 te downloaden en aansluitend te installeren.

Get Windows X

Windows 7 gebruikers werden tot vervelens aan toe gewezen op het feit dat ze Windows 10 gratis konden downloaden en installeren. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat er werd gesproken van opdringen aan de kant van Microsoft. windows 10 upgrade icoonHet attenderen van Microsoft op het downloaden van de gratis upgrade naar Windows 10 verliep dmv een app met een pop-up schermpje genaamd GWX (Get Windows X). De X staat in dit geval voor het Romijns cijfer tien. Gaf je via GWX aan dat je de gratis upgrade wel wilde dan ging het binnenhalen van Windows 10 bijna vanzelf. Windows zorgde ervoor dat op de achtergrond de Windows 10 upgrade via de Windows update service werd gedownload. Was de download voltooid dan verscheen er een melding in het systeemvak dat Windows 10 geïnstalleerd kon worden.

29 juli 2016 einde van de upgrade mogelijkheden

29 juli 2016 was de laatste dag dat de upgrade nog toegepast kon worden. Het GWX programma werd inactief en de upgrade naar Windows 10 werd niet meer gedownload. Wilde u toch nog Windows 10 op uw computer dan zat er niets anders op dan het aanschaffen van een nieuwe licentie.

Windows 10 kopen?

Maar is dat zo? Ben je nu echt verplicht om Windows 10 te kopen? Nee, dat is niet zo. Er is namelijk een manier waarop je nog steeds de gratis upgrade van Windows 7 (SP1) of Windows 8.1 naar Windows 10 kunt uitvoeren. Officieel kan het niet, maar via een omweg is de upgrade naar Windows 10 dus nog steeds mogelijk.

Gratis upgraden naar Windows 10 hoe werkt het:

Windows 10 upgrade assistentDe GWX upgrade tool zoals we die kennen is er niet meer. Daarvoor in de plaats is er een upgrade assistent gekomen. Deze kunt u downloaden op de website van Microsoft voor mensen die ondersteunde technologieën gebruiken. Het geval is dat Microsoft niet controleert of u dit daadwerkelijk doet. En zo kunt u via deze manier toch nog gratis upgraden naar Windows 10. Via de knop op de website kunt u het programma Windows10upgrade24074.exe downloaden. Dit programma helpt u met het upgraden van een bestaande Windows 7 (SP1) of 8.1 installatie naar het moderne Windows 10,

Update Windows 10 downloaden

Windows 10 upgrade downloaden

Een andere mogelijkheid waar u de software kunt downloaden is op de Microsoft website: Geschiedenis van updates voor Windows 10. Hier kunt u de jubileumupdate downloaden. De knop verwijst naar dezelfde software die we al eerder noemden. Het enige verschil is de naam van het gedownloade programma. Hier heet het namelijk: Windows10upgrade28084.exe. Kiest u ervoor om de update naar Windows 10 via de jubileumupdate knop te downloaden. Dan is het van belang dat u de naam van het gedownloade bestand aanpast naar Windows10upgrade24074. Laat u de naam van het bestand onveranderd dan wordt er tijdens de installatie procedure om de productcode van Windows 10 gevraagd. Heeft u de naam van het bestand wel gewijzigd, dan wordt er zonder problemen een automatisch geactiveerde legale Windows 10 geïnstalleerd.

Windows 10 Jubileumupdate downloaden

Voert u op deze manier de update uit dan heeft u een compleet legale en officiële Windows 10 op uw computer geinstalleerd. Heeft u evengoed nog vragen over de installatie of andere onderwerpen aangaande Windows 10 dan kunt u vanzelfsprekend bellen met de helpdesk. Een team met professionele medewerkers zit klaar om uw vragen te beantwoorden of om uw computer problemen op te lossen.

De reactie van Microsoft is dat deze loophole bij het bedrijf bekend is. De update is gemaakt om het voor hulpbehoevende mensen makkelijker te maken. Het is dus niet de bedoeling om via deze manier te updaten naar Windows 10 als u niet hulpbehoevend bent. Maar Microsoft ‘begrijpt‘ dat dit gebeurt en zo moeten we denken dat het oogluikend wordt toegestaan. Het blijft natuurlijk wel de vraag voor hoelang; daar kunnen wij geen antwoord op geven. In ieder geval is het voor nu, eind oktober 2016, nog steeds mogelijk om uw Windows 7 computer met servicepack 1 of uw Windows 8.1 computer een geheel gratis en legale upgrade naar Windows 10 te geven.

Upgrade Windows 10 nog steeds gratis
5 (100%) 4 votes

10 gedachten over “Upgrade Windows 10 nog steeds gratis

 1. Erik

  Na etmaal updaten blijft hij ”hangen” op 99% na een tweede poging hetzelfde liedje.
  Mijn andere PC wil helemaal niet updaten na een verse installatie (al reeds eerder gemeld hier)
  intussen heb ik het vertrouwen in het product Windows totaal verloren.

  Reageren
  1. Windows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi erik, alleereerst vervelend dat dit zo moet lopen. Een etmaal updaten is inderdaad wel lang, maar als het een oudere pc is of als er veel updates geinstalleerd moeten worden zoals bij de upgrade, de PC gewoon laten gaan. Zolang er leven in de PC zit (het cirkeltje draait) is de PC bezig. Het advies is gewoon laten draaien en erbij weglopen.

   Reageren
 2. Kees boutens

  Heb 3 dagen terug de jubileum upgrade gedaan,sindsdien doet mijn muis het niet meer er staat er is wat fout gegaan start de computer opnieuw op.maar ik kan niks zonder muis,kan ook niet in veilige modus dan vraagt.hij een current wacht woord die ik ook niet heb

  Reageren
 3. Ruud van Gaal

  Ik vermoed dat deze loophole nog wel even blijft bestaan. Tenslotte gaat Windows 10 richting subscription model, dus dan wil je zoveel mogelijk mensen aan boord hebben. 😉

  Reageren

Geef een reactie