Upgrade Windows 10 nog steeds gratis

Upgrade van Windows 7 (SP1) of Windows 8.1 naar Windows 10 is nog altijd gratis. Officieel is de gratis upgrade periode sinds 29 juli 2016 verlopen. Toch is het met een kleine omweg nog steeds mogelijk om de gratis upgrade naar Windows 10 te downloaden en aansluitend te installeren.

aanbieding windows 10

Update: Helaas is het vanaf 1 januari 2018 niet meer mogelijk om via deze manier uw Windows 7 gratis te updaten naar Windows 10. Om het leed enigszins te verzachten hebben wij een tijdelijke aanbieding voor België en Nederland. Wij kunnen u op dit moment Windows 10 Home aanbieden voor 49 euro inclusief btw. U krijgt dan een USB met Windows 10, inclusief licentiecode en uitgebreide handleiding thuisgestuurd.

Aanbieding Windows 10 kopen

betaling

Get Windows X

Windows 7 gebruikers werden tot vervelens aan toe gewezen op het feit dat ze Windows 10 gratis konden downloaden en installeren. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat er werd gesproken van opdringen aan de kant van Microsoft. windows 10 upgrade icoonHet attenderen van Microsoft op het downloaden van de gratis upgrade naar Windows 10 verliep dmv een app met een pop-up schermpje genaamd GWX (Get Windows X). De X staat in dit geval voor het Romijns cijfer tien. Gaf je via GWX aan dat je de gratis upgrade wel wilde dan ging het binnenhalen van Windows 10 bijna vanzelf. Windows zorgde ervoor dat op de achtergrond de Windows 10 upgrade via de Windows update service werd gedownload. Was de download voltooid dan verscheen er een melding in het systeemvak dat Windows 10 geïnstalleerd kon worden.

29 juli 2016 einde van de upgrade mogelijkheden

29 juli 2016 was de laatste dag dat de upgrade nog toegepast kon worden. Het GWX programma werd inactief en de upgrade naar Windows 10 werd niet meer gedownload. Wilde u toch nog Windows 10 op uw computer dan zat er niets anders op dan het aanschaffen van een nieuwe licentie.

Windows 10 kopen?

Maar is dat zo? Ben je nu echt verplicht om Windows 10 te kopen? Nee, dat is niet zo. Er is namelijk een manier waarop je nog steeds de gratis upgrade van Windows 7 (SP1) of Windows 8.1 naar Windows 10 kunt uitvoeren. Officieel kan het niet, maar via een omweg is de upgrade naar Windows 10 dus nog steeds mogelijk.

Gratis upgraden naar Windows 10 hoe werkt het:

Windows 10 upgrade assistentDe GWX upgrade tool zoals we die kennen is er niet meer. Daarvoor in de plaats is er een upgrade assistent gekomen. Deze kunt u downloaden op de website van Microsoft voor mensen die ondersteunde technologieën gebruiken. Het geval is dat Microsoft niet controleert of u dit daadwerkelijk doet. En zo kunt u via deze manier toch nog gratis upgraden naar Windows 10. Via de knop op de website kunt u het programma Windows10upgrade24074.exe downloaden. Dit programma helpt u met het upgraden van een bestaande Windows 7 (SP1) of 8.1 installatie naar het moderne Windows 10,

Update Windows 10 downloaden

Windows 10 upgrade downloaden

Een andere mogelijkheid waar u de software kunt downloaden is op de Microsoft website: Geschiedenis van updates voor Windows 10. Hier kunt u de jubileumupdate downloaden. De knop verwijst naar dezelfde software die we al eerder noemden. Het enige verschil is de naam van het gedownloade programma. Hier heet het namelijk: Windows10upgrade28084.exe. Kiest u ervoor om de update naar Windows 10 via de jubileumupdate knop te downloaden. Dan is het van belang dat u de naam van het gedownloade bestand aanpast naar Windows10upgrade24074. Laat u de naam van het bestand onveranderd dan wordt er tijdens de installatie procedure om de productcode van Windows 10 gevraagd. Heeft u de naam van het bestand wel gewijzigd, dan wordt er zonder problemen een automatisch geactiveerde legale Windows 10 geïnstalleerd.

Windows 10 Jubileumupdate downloaden

Voert u op deze manier de update uit dan heeft u een compleet legale en officiële Windows 10 op uw computer geinstalleerd. Heeft u evengoed nog vragen over de installatie of andere onderwerpen aangaande Windows 10 dan kunt u vanzelfsprekend bellen met de helpdesk. Een team met professionele medewerkers zit klaar om uw vragen te beantwoorden of om uw computer problemen op te lossen.

De reactie van Microsoft is dat deze loophole bij het bedrijf bekend is. De update is gemaakt om het voor hulpbehoevende mensen makkelijker te maken. Het is dus niet de bedoeling om via deze manier te updaten naar Windows 10 als u niet hulpbehoevend bent. Maar Microsoft ‘begrijpt‘ dat dit gebeurt en zo moeten we denken dat het oogluikend wordt toegestaan. Het blijft natuurlijk wel de vraag voor hoelang; daar kunnen wij geen antwoord op geven. In ieder geval is het voor nu, eind oktober 2016, nog steeds mogelijk om uw Windows 7 computer met servicepack 1 of uw Windows 8.1 computer een geheel gratis en legale upgrade naar Windows 10 te geven.

4.8/5 - (14 stemmen)

58 gedachten over “Upgrade Windows 10 nog steeds gratis”

  • Hoi Jan, Als u overgaat naar Windows 10 via een upgrade dan blijven de programma’s die compatibel zijn met Windows 10 gewoon werken. (Let op bij een upgrade) Ik weet niet welk email programma u gebruikt maar als u bv. Windows Live mail gebruikt dan zult u eerst u mail en contactpersonen moeten backuppen, dit programma wordt namelijk niet meer ondersteunt. Ik adviseer sowieso niet om een upgrade te doen maar een schone installatie. Met een upgrade, vooral bij een ouder systeem, neemt u de kwalen en troep ook mee die u in de loop der tijd heeft verzameld. Het lijkt heel ingewikkeld maar de installatie van Windows 10 is tegenwoordig goed te doen voor een leek. Alleen moet u dus wel even opletten wat u mee wilt nemen naar uw nieuwe Windows 10 computer. Op de volgende pagina vindt u een aantal handige tips.

 1. Hallo
  Ik heb nog steeds mijn laptop HP compaq van 2009 en draait op vista home. Updates zijn er al lang niet meer en steeds heb ik de indruk dat er zich meer en meer rotzooi op innesteld , ook veel dubbele bestanden vermoed ik. Is er een mogelijkheid om deze toch terug optimaal te krijgen met een eventuele vrije gratise versie

  • Hoi Gina, ja inderdaad is het niet verstandig om met Windows Vista je bankzaken te regelen. Het besturingsysteem wordt niet meer ondersteund en krijgt gaan updates meer. Gratis is helaas niet mogelijk dan heb je Windows 7 nodig op je systeem. Maar op dit moment hebben we een aanbieding, je zou bij ons een Windows 10 licentie kunnen kopen. Dit kost 45 euro ex btw en je krijgt dan een USB met Windows 10 en de licentiecode opgestuurd.

 2. Hi, ik heb een vraagje door een probleem met mijn laptop heb ik hem terug moeten zetten naar windows 7 (des tijds heb ik gebruik gemaakt van de gratis windows 10 upgrade). Nu wilde ik dus via de bovenstaande link weer terug gaan naar windows 10 alleen bij het aanklikken van ‘Nu Upgraden’ gebeurt er niks. Sterker nog ik kan het niet eens aanklikken en de webpagina wordt niet goed weergeven.

  Wat moet ik nu doen?

  • Hoi Jessica,

   Je moet op de pagina Windows 10 downloaden de Windows Media Creator downloaden (de link hulpprogramma) en daarmee een USB maken met Windows 10 vervolgens installeer je Windows 10 met de USB op de laptop. Je hoeft geen code in te vullen omdat de computer al bekend is bij de activatie servers van Microsoft. Loop je tegen vragen of problemen aan kan je altijd even bellen. Succes!

 3. Ik probeer Windows vista naar Windows 7 te upgraden middels een schone installatie. Echter mijn pc blijft al meer dan 8 uur vast zitten bij het zoeken naar installatie updates voor w7. Wat kan ik doen?

 4. Hallo,
  Ik heb een pc van 9 jaar oud die nog draait op windows vista.
  Is er een mogelijkheid om deze te upgraden naar windows 10? Moet ik daar een complete windows 10 versie voor kopen
  En hoe weet ik of mijn systeem geschikt is voor windows 10?
  Alvast bedankt!

  • Hoi Jose,
   Negen jaar oud, als de pc nog goed functioneert zou ik het zou houden. Waarschijnlijk kom je in de problemen met je hardware. de systeemeisen van Windows 10 zijn: Processor van 1 GHz met ondersteuning voor PAE, NX en SSE2 /
   Werkgeheugen 2 GB RAM (32-bits), 4 GB RAM (64-bits) / 16 GB (32-bits) en 20GB (64-bits) vrije ruimte op de harde schijf. Let op dit zijn de minimale eisen!

  • Hoi Peter, helaas dit gaat niet werken op Vista. Updaten naar 10 kan alleen vanaf Windows 7. Wil je toch graag Windows 10 op de computer van je moeder hebben, dan bestaat de mogelijkheid om tijdelijk een Windows 10 licentie op USB aan te schaffen voor 65 euro.

 5. Mijn zwager Jan heeft een pc met Windows 8 Home vs; kan ik nog steeds de upgrade GRATIS uitvoeren naar Windows 10 en hoe moet ik die zgn, gratis actie ondernemen; is er een bep. link die ik dan kan aanclicken om de installatie te beginnen! Moet ik bij installatie dan een windows 8 code intoetsen??
  Alvast bedankt voor een antwoord.
  Henk

   • Na een crash van W10 en niet te herstellen heb ik de PC opnieuw opgestart met een bootable USB en het ISO-bestand vanW8.1.
    Dit is gelukt. Nu probeer ik zoals beschreven W10 gratis te installeren. Na 99% krijg ik de error dat dit niet werkt en telefonisch contact moeten opnemen met Microsoft.
    Enig idee aub?

    • Hoi Patrick,

     Aangezien je al Windows 10 geinstalleerd had op je computer kan je zonder problemen Windows 10 opnieuw installeren. Dus je hoeft niet de upgrade uit te voeren gewoon direct installeren.

     Opstarten van je USB die je gemaakt hebt met de media creation tool. Windows 10 installeren, als er wordt gevraagd om een licentie code kan je die negeren en doorgaan met de installatie. Op het moment dat je inlogt bij je Windows 10 installatie zal de activatie server zien aan de configuratie van je computer dat er al eerder een geactiveerde windows op de computer geinstalleerd stond.

     Succes!

  • Hoi Gerben,

   Ik zou toch het advies willen geven om nog even vol te houden en hem vannacht gewoon te laten gaan. Is hij morgenochtend nog steeds zo bezig dan (Als je via de upgrade assistent werkt) dan taakbeheer opstarten en de Windows update service stoppen. Even wachten en dan moet hij naar 100 procent gaan. (hoogst waarschijnlijk) En anders de service weer herstarten. Het probleem kan ook veroorzaakt worden door externe software zoals virusscanners enz.

  • Hoi Daan, Normaal gesproken kunt u binnen 30 dagen terug naar Windows 7. Heeft u de tijdelijke bestanden (windows.old) verwijderd dan kan het terugzetten helaas niet. Is dit het geval of heeft u Windows 10 langer dan de dertig dagen op uw systeem staan, dan heeft u een nieuwe installatie disk van Windows 7 nodig. De code waar om gevraagd wordt hoort achter op uw computer staan in de vorm van een sticker. Succes!

 6. Hallo….. dank voor antwoord
  Bij systeem was Windows inderdaad geactiveerd .
  Bij activatie stond dat ik een digitale licentie had maar wist niet zeker dat dat legaal was i v m die product sleutel.
  Bij verwijdering kreeg ik de mededeling dat terugkeer naar Windows 10 mogelijk was .
  Ben niet zo deskundig op dit gebied maar als ik op ,,Product i ID wijzigen ” klik dan word om die productsleutel gevraagd dat bracht mij aan het twijfelen .

  M V G
  Rinus 69

  • Hoi Rinus, dan was de Windows gewoon geactiveerd en legaal. Je kan nog steeds zonder problemen terugkeren naar Windows 10. De computer is nu geactiveerd en is bekend bij de update servers van Windows. De reden van deze productactivering mogelijkheid is als je van een “normale” Windows 10 naar een professionele wilt. Dan kan dat eenvoudig via het invoeren van de product ID. Gefeliciteerd met de meevaller en je legale Windows 10.

 7. hoi
  Heb een upgrade gedaan van Windows sp1 premium naar Windows 10 (ZONDER PRODUCT SLEUTEL ILLEGAAL ? ) .
  Windows 10 werd geinstalleerd en geactiveerd met digitale licentie ( werd niet naar sleutel gevraagd illegaal ?? .)
  alles werkte correct .
  Heb binnen 10 dagen ook weer terug gezet naar W 7 om moeilijkheden te voorkomen en omdat ik niet zeker was of alles legaal was .
  Mijn vraag is: was alles legaal geweest , of was dit dan ook een illegale versie geweest
  Ook aanmelding met outlook was geen probleem moest nu opstarten met wacht woord

  • Hoi Grmmer, de situatie is nu in februari 2017 nog steeds hetzelfde als beschreven in het artikel. Ook een gewone schone installatie behoort nog tot de mogelijkheden. Het kan zijn dat over een paar maanden met de Creators Update het niet meer lukt maar ik betwijfel het.

 8. Na etmaal updaten blijft hij ”hangen” op 99% na een tweede poging hetzelfde liedje.
  Mijn andere PC wil helemaal niet updaten na een verse installatie (al reeds eerder gemeld hier)
  intussen heb ik het vertrouwen in het product Windows totaal verloren.

  • Hoi erik, alleereerst vervelend dat dit zo moet lopen. Een etmaal updaten is inderdaad wel lang, maar als het een oudere pc is of als er veel updates geinstalleerd moeten worden zoals bij de upgrade, de PC gewoon laten gaan. Zolang er leven in de PC zit (het cirkeltje draait) is de PC bezig. Het advies is gewoon laten draaien en erbij weglopen.

 9. Heb 3 dagen terug de jubileum upgrade gedaan,sindsdien doet mijn muis het niet meer er staat er is wat fout gegaan start de computer opnieuw op.maar ik kan niks zonder muis,kan ook niet in veilige modus dan vraagt.hij een current wacht woord die ik ook niet heb

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.