Drivers updaten met een extern programma, verstandig of niet?

Drivers Windows updaten

Drivers op uw computer zorgen ervoor dat het besturingssysteem goed met de interne hardware en de aangesloten randapparatuur zoals printers en scanners kan samenwerken. Vraag: Moet ik deze drivers zelf downloaden en met enige regelmaat bijwerken? Er bestaan namelijk ook van die ogenschijnlijk mooie programma’s zoals Driver Hub, Snappy Driver Installer, Driver update, driver updater van Winzipp en zo kan ik nog wel even doorgaan. Software die er voor zorgt dat uw drivers gratis en automatisch worden geupdate. Zo op het eerste gezicht erg handig. Maar Is het wel verstandig om deze software te gebruiken?

Drivers downloaden

Allereerst, als alles werkt, laat u het dan vooral zoals het is. Maar mocht er iets niet goed werken, dan kan een update van de driver ervoor zorgen dat het betreffende onderdeel of randapparaat wel goed gaat functioneren. Maar download en update dan alleen de driver van het onderdeel dat problemen geeft. U doet er verstandig aan om nieuwe drivers alleen te downloaden vanaf de website van uw fabrikant. Of via Windows Update waar nieuwe drivers voor uw hardware automatisch worden aangeboden en geinstalleerd.

Nieuwe geluidsdriver geen geluid meer.

Geluid computer windows werkt niet

Als uw computer naar behoren werkt, is er normaal gesproken geen aanleiding om de aanwezige drivers te vervangen door nieuwere versies. Het zou zelfs kunnen dat uw computer met een nieuwe driver juist minder goed of zelfs helemaal niet meer wil opstarten. Het eerste maken we bij de helpdesk nog wel eens mee bij een update van een specifieke geluidskaart. De update zorgt ervoor dat er helemaal geen geluid meer uit de computer komt.

Hoe en waar kan ik drivers downloaden?

Een driver voor uw printer haalt u van de website van uw printerfabrikant zoals HP, Brother of Canon. Een driver voor uw videokaart, afhankelijk van de maker, bij AMD, Intel of Nvidia enzovoort. U kunt voor drivers ook kijken op de website van de fabrikant van uw computer of laptop. Of wat veel mensen niet weten is dat bv bij HP laptops de support app, die standaard op uw computer aanwezig is, ook van tijd tot tijd updates aanbiedt die speciaal voor uw computer zijn. Heeft u een HP computer? Typ support in het zoekvak en druk op enter om de app op te starten.

Drivers automatisch updaten

Er bestaan dus programma’s die beweren al uw drivers in één keer te kunnen bijwerken, klinkt mooi, maar laat dergelijke programma’s links liggen. U weet namelijk nooit of ze u de nieuwste, laat staan de juiste drivers aanbieden. Daarnaast haalt u niet alleen drivers binnen, maar ook malware. En tot uw verbazing is dan plots uw startpagina aangepast. Of u heeft ineens een of andere duistere virusscanner. Of een vreemde invoegtoepassing die u bestookt met reclames en u heeft geen idee hoe dit plotseling zo is gekomen.

Met zoals alles op het Internet voor niets gaat de zon op. De makers van dergelijke programma’s moeten toch ergens hun inkomsten vandaan halen …

driver support assistentEen uitzondering is wanneer de fabrikant van uw laptop of pc een programma aanbiedt waarmee automatisch wordt gecontroleerd welke drivers u nodig heeft. In dat geval mag u ervan uitgaan dat dit in orde is. Deze klantvriendelijke manier van driver controle en installatie wordt steeds vaker aangeboden aan de consument. In de gevallen waarbij de hardware onbekend is kan dit eventueel een handige optie zijn. De andere kant van het verhaal is dat u software installeert waarmee het voor de fabrikant handig wordt om een vinger aan de pols te houden. Ook dit werkt weer twee kanten op.

Contact met de Windows Helpdesk

Komt u er nou echt niet meer uit, lukt het niet om de juiste driver te vinden? Heeft u bijvoorbeeld problemen met het installeren van uw printer en kunt u wel wat support gebruiken, of werkt het geluid op uw computer plotseling niet meer? Een van onze Windows support medewerkers helpt u graag met het oplossen van dit vervelende computerprobleem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button