Drivers updaten met een extern programma, verstandig of niet?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Drivers Windows updaten

Drivers op uw computer zorgen ervoor dat het besturingssysteem goed met de interne hardware en de aangesloten randapparatuur zoals printers en scanners kan samenwerken. Moet ik deze drivers zelf downloaden en met enige regelmaat bijwerken? Er bestaan namelijk ook van die ogenschijnlijk mooie programma’s die dit automatisch voor u uitvoeren? Is dit verstandig?

Drivers downloaden

Als alles werkt, laat u het dan vooral zoals het is. Mocht er iets niet goed werken, dan kan een update van de driver ervoor zorgen dat het betreffende onderdeel of randapparaat juist wel goed gaat werken. Maar download en update dan alleen de driver van het onderdeel dat problemen geeft. U doet er verstandig aan om nieuwe drivers alleen te downloaden vanaf de website van de fabrikant. 

Nieuwe geluidsdriver geen geluid meer.

Geluid computer windows werkt nietAls uw computer naar behoren werkt, is er normaal gesproken geen aanleiding om de aanwezige drivers te vervangen door nieuwere versies. Het zou zelfs kunnen dat uw computer met een nieuwe driver juist minder goed of zelfs helemaal niet meer wil opstarten. Het eerste maken we bij de helpdesk nog wel eens mee bij een update van een specifieke geluidskaart. De update zorgt ervoor dat er helemaal geen geluid meer uit de computer komt.

Hoe en waar kan ik drivers downloaden?

Een driver voor uw printer haalt u van de website van uw printerfabrikant zoals HP, Brother of Canon. Een driver voor uw videokaart, afhankelijk van de maker, bij AMD, Intel of Nvidia enzovoort. U kunt voor drivers ook kijken op de website van de fabrikant van uw computer of laptop. Of wat veel mensen niet weten is dat bv bij HP laptops de support app, die standaard op uw computer aanwezig is, ook van tijd tot tijd updates aanbiedt die speciaal voor uw computer zijn. Typ support in het zoekvak en druk op enter om de app op te starten.

Drivers automatisch te updaten

Er bestaan programma’s die beweren al uw drivers in één keer te kunnen bijwerken, klinkt mooi, maar laat dergelijke programma’s links liggen. U weet namelijk nooit of ze u de nieuwste, laat staan de juiste drivers aanbieden. Daarnaast haalt u niet alleen drivers binnen, vaak ook nog een stukje malware. En tot uw verbazing is dan plots uw startpagina aangepast. Of u heeft ineens een of andere duistere virusscanner. Of een vreemde invoegtoepassing die u bestookt met reclames.

driver support assistent.

Er zullen er gerust een paar goede tussen de vele slechte zitten maar toch, voor niets gaat de zon op. De makers van dergelijke programma’s moeten toch ergens hun inkomsten vandaan halen …

Contact met Windows Support

Komt u er niet meer uit, lukt het niet om de juiste driver te vinden? Wij helpen u graag. Een van onze Windows support medewerkers helpt u graag met het oplossen van dit driver probleem. 

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.