Register back up maken

register backup makenEen register back-up maken. Een van de belangrijkste onderdelen van iedere Windows computer is het register. Dit register is een database die onder de oppervlakte belangrijke informatie bevat en verwerkt over de werking van alle onderdelen in uw computer. Dit geldt zowel voor de hard- als de software. Zonder het register geen werkende computer.

Voor dat u de computer bv gaat opschonen en wijzigingen aanbrengt in het register, kunt u het beste een back-up maken. U kunt de back-up opslaan op een locatie die u opgeeft, zoals een map op de vaste schijf of beter nog een verwijderbaar opslag medium zoals een externe harde schijf of USB stick. Gaat het fout, dan is de back-up een goed idee geweest. U kunt nu de aangebrachte wijzigingen in het register ongedaan maken. Dit door de register back-up dit keer niet te exporteren zoals u heeft gedaan tijdens het maken van de back-up. Maar door het register bestand te importeren.

Back-up maken van het register

regedit

  1. U opent het register als volgt: klik linksonder op blankstartknop, typ direct regedit en druk vervolgens op ENTER. Typ het wachtwoord of geef een bevestiging als hierom wordt gevraagd.
  2. Klik linksboven in de menubalk op bestand en vervolgens op exporteren.
  3. Kies bovenin het scherm bij “Opslaan in” de plek waar u uw backup van het register wilt opslaan.
  4. Let erop dat u links beneden bij exportbereik “alles” selecteert. Geef het bestand een naam, bijvoorbeeld de datum.
  5. Bij “opslaan als” selecteert u Registerbestanden (*.reg)
  6. Klik tenslotte op opslaan.

Terugzetten van de back-up

Het terugzetten van de register back-up gaat op dezelfde wijze met als verschil in plaats van exporteren kiest u nu voor importeren. En aansluitend verwijst u naar uw back-up bestand in de verkenner.

U heeft nu een register backup gemaakt en kunt nu op een veilige manier aanpassingen maken in het register.

 

3.7/5 - (3 stemmen)

2 gedachten over “Register back up maken”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.