Windows updates uitstellen

Windows updates uitstellen De grote Windows 10 feature updates hebben te maken gehad met installatieproblemen. Voor menig gebruiker is dit een uiterst vervelend probleem gebleken. Computers die plotseling niet meer wilde opstarten of bleven hangen in een oneindige loop. Microsoft lijkt na deze ramp nu eindelijk te luisteren naar zijn gebruikers. Het is nu namelijk mogelijk om deze grote updates tegen te houden of tijdelijk uit te stellen.

Hardware verandert continue en zo ook Windows 10. Door middel van de halfjaarlijkse feature updates wordt gegarandeerd dat u werkt met de meest moderne en optimale versie van Windows 10. Met als resultaat een zo perfect mogelijk werkend besturingssysteem. Helaas is niet iedere computer hetzelfde en gaat er ondanks alle goede bedoelingen weleens wat fout. En dan vooral tijdens het updaten van Windows. Met als logisch gevolg computerproblemen, tijdsverlies en frustratie bij eindgebruikers van Windows 10.

Windows 10 updates uitstellen


1903 update komt eind mei

Om herhaling van dit debacle te voorkomen is er langer en intens getest met o.a. de hulp van de Windows Insiders. Normaal gesproken had de update namelijk al beschikbaar geweest maar dat wordt nu eind mei. Deze extra tijd is genomen omdat men niet meer de problemen en het drama wil van de voorgaande feature update (1803) wil. Het dramatische gevolg van de 1803 updateproblemen is dat nog maar een klein percentage van de mensen deze Windows 10 update op de computer heeft geinstalleerd.

Nu al de update? Wordt Windows Insider.

Wilt u de 1903 update nu al op uw computer dan moet u lid worden van de Windows Insiders. U krijgt dan direct de mogelijkheid om de update te installeren. Dit doet u via StartInstellingen (tandwieltje)Bijwerken en beveiliging vervolgens kiest u in onderin de linkerkolom voor het Windows Insider-programma. Nu kunt u kiezen wat voor Insider u wilt zijn. Bent u een reguliere gebruiker en geen extreme tester dan kiest u voor apps, stuurprogramma’s en andere kwaliteitsupdates.

Feature updates uitstellen

Het is vanaf de volgende grote feature update, en dat wordt dus eind mei (versie 1903), mogelijk om updates tijdelijk uit te stellen of te onderbreken. En dat tijdelijk kan behoorlijk lang uitgerekt worden als het om de grote feature updates gaat. Wat is eigenlijk een feature update? Iedere keer als er een nieuwe feature update wordt uitgebracht (en dat is twee keer per jaar) is dit een upgrade naar een nieuwe versie van Windows 10. Bijvoorbeeld van versie 1709 naar 1803 of nu dus 1803 naar 1809.

Afbeelding Van een computer die aan het upgraden is.

Nu is het mogelijk om de update uit te stellen mits er nog nieuwe veiligheidsupdates uitkomen voor de versie die u op dat moment gebruikt. Voorbeeld: u gebruikt nu waarschijnlijk versie 1809, de komende grote feature update in mei is de update naar versie 1903. U zou nu eventueel de update uit kunnen stellen tot 13 mei 2020. Dit is namelijk de datum waarop er geen veiligheidsupdates meer worden uitgebracht voor Windows 10 versie 1809.

Op de volgende manier controleert u uw eigen versie van uw Windows 10 computer:

  • Klik op Start > Instellingen (het tandwiel pictogram).
  • Vervolgens op Systeem.
  • Tenslotte klikt u in de linkerbalk op Info.
  • Onder Windows specificaties vindt u uw versie nummer

Veiligheidsupdate uitstellen

Updates uitstellen
Updates uitstellen of gebruikerstijden aanpassen in 1809

Met belangrijke veiligheidsupdates in Windows 10 Home is het anders, deze krijgen nu dezelfde mogelijkheden als in de Pro versie van Windows 10. Dit zijn belangrijke updates, die er voor zorgen dat uw computer en zo ook het Internet een veilige plek blijft voor ons allemaal. Toch is het met deze veiligheids-updates ook mogelijk om ze uit te stellen, niet zo lang als de grote feature updates, maar toch. Deze updates kunt u maximaal 35 dagen uitstellen, na deze 35 dagen worden ze uit veiligheidsoverwegingen automatisch geinstalleerd. Kiest u ervoor om de update uit te stellen, dan krijgt u om de zeven dagen een herinnering om de update te installeren. Deze melding kunt u dus vijf keer wegklikken. In Windows 10 Pro was dit al het geval. U kunt nu dus de installatie van de updates plaats laten vinden als u er klaar voor bent en er de tijd voor heeft.

Gebruikerstijden aanpassen om storingen te beperken

Er wordt vanaf de nieuwe 1903 Windows 10 versie gekeken wanneer u de computer het intensiefst gebruikt. Updates worden uitgesteld en worden niet geinstalleerd in dit tijdbestek. Vindt u de tijden niet correct? Dan kunt u ook zelf de “niet installeren tijd” aangeven zodat de computer niet plotseling en ongelegen aan de gang kan gaan om updates te installeren.

Heeft u nog vragen of juist misschien problemen met Windows update? Dan kunt u ons ook bellen. Voor computerhulp en ondersteuning zijn wij dagelijks voor u bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *