Windows updates uitstellen

Windows updates uitstellen De grote Windows 10 feature updates hebben te maken gehad met installatieproblemen. Voor menig gebruiker is dit een uiterst vervelend probleem gebleken. Computers die plotseling niet meer wilde opstarten of bleven hangen in een oneindige loop. Microsoft lijkt na deze ramp nu eindelijk te luisteren naar zijn gebruikers. Het is nu namelijk mogelijk om deze grote updates tegen te houden of tijdelijk uit te stellen.

Hardware verandert continue en zo ook Windows 10. Door middel van de halfjaarlijkse feature updates wordt gegarandeerd dat u werkt met de meest moderne en optimale versie van Windows 10. Met als resultaat een zo perfect mogelijk werkend besturingssysteem. Helaas is niet iedere computer hetzelfde en gaat er ondanks alle goede bedoelingen weleens wat fout. En dan vooral tijdens het updaten van Windows. Met als logisch gevolg computerproblemen, tijdsverlies en frustratie bij eindgebruikers van Windows 10.

Windows 10 updates uitstellen


1903 update komt eind mei

Om herhaling van dit debacle te voorkomen is er langer en intens getest met o.a. de hulp van de Windows Insiders. Normaal gesproken had de update namelijk al beschikbaar geweest maar dat wordt nu eind mei. Deze extra tijd is genomen omdat men niet meer de problemen en het drama wil van de voorgaande feature update (1803) wil. Het dramatische gevolg van de 1803 updateproblemen is dat nog maar een klein percentage van de mensen deze Windows 10 update op de computer heeft geinstalleerd.

Toekomstige updates? Wordt Windows Insider.

Wilt u toekomstige updates nu al op uw computer dan kunt u lid worden van de Windows Insiders. U helpt dan mee met de ontwikkeling van Windows 10. U krijgt dan de mogelijkheid om updates die nog niet voor algeheel gebruik zijn te installeren. Houdt er wel rekening mee dat er een kans bestaat dat uw Windows 10 computer onstabiel wordt. Het blijven immers test of beta updates. Dit doet u via StartInstellingen (tandwieltje)Bijwerken en beveiliging vervolgens kiest u in onderin de linkerkolom voor het Windows Insider-programma. Nu kunt u kiezen wat voor Insider u wilt zijn. Bent u een reguliere gebruiker en geen extreme tester dan kiest u voor apps, stuurprogramma’s en andere kwaliteitsupdates. Meer informatie vindt u op de engelstalige website van de Windows Insiders.

Feature updates uitstellen

Het is vanaf Windows 10 versie 1903, mogelijk om updates tijdelijk uit te stellen of te onderbreken. En dat tijdelijk kan behoorlijk lang gerekt worden als het om een grote feature update gaat. Wat is eigenlijk een feature update? Iedere keer als er een nieuwe feature update wordt uitgebracht (en dat is twee keer per jaar) is dit een upgrade naar een nieuwe versie van Windows 10. Bijvoorbeeld van versie 1709 naar 1803 of de laatste 1803 naar 1809.

Afbeelding Van een computer die aan het upgraden is.

Vanaf Windows 10 1903 is het mogelijk om feature updates uit te stellen mits er nog nieuwe veiligheidsupdates uitkomen voor de versie die u op dat moment gebruikt.

Op de volgende manier controleert u uw eigen versie van uw Windows 10 computer:

  • Klik op Start > Instellingen (het tandwiel pictogram).
  • Vervolgens op Systeem.
  • Tenslotte klikt u in de linkerbalk op Info.
  • Onder Windows specificaties vindt u uw versie nummer

Veiligheidsupdate uitstellen

Updates uitstellen
Updates uitstellen of gebruikerstijden aanpassen in 1809

Met belangrijke veiligheidsupdates in Windows 10 Home is het anders, deze krijgen nu dezelfde mogelijkheden als in de Pro versie van Windows 10. Dit zijn belangrijke updates, die er voor zorgen dat uw computer en zo ook het Internet een veilige plek blijft voor ons allemaal. Toch is het met deze veiligheids-updates ook mogelijk om ze uit te stellen, niet zo lang als de grote feature updates, maar toch. Deze updates kunt u maximaal 35 dagen uitstellen, na deze 35 dagen worden ze uit veiligheidsoverwegingen automatisch geinstalleerd. Kiest u ervoor om de update uit te stellen, dan krijgt u om de zeven dagen een herinnering om de update te installeren. Deze melding kunt u dus vijf keer wegklikken. In Windows 10 Pro was dit al het geval. U kunt nu dus de installatie van de updates plaats laten vinden als u er klaar voor bent en er de tijd voor heeft.

Gebruikerstijden aanpassen om storingen te beperken

Er wordt vanaf de nieuwe 1903 Windows 10 versie gekeken wanneer u de computer het intensiefst gebruikt. Updates worden uitgesteld en worden niet geinstalleerd in dit tijdbestek. Vindt u de tijden niet correct? Dan kunt u ook zelf de “niet installeren tijd” aangeven zodat de computer niet plotseling en ongelegen aan de gang kan gaan om updates te installeren.

Heeft u nog vragen of juist misschien problemen met Windows update? Dan kunt u ons ook bellen. Voor computerhulp en ondersteuning zijn wij dagelijks voor u bereikbaar.

Rate this post
Deel met je vrienden šŸ‘
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

2 gedachten over “Windows updates uitstellen

  1. blankcarlo roosemeyers

    Na update 1903 heb ik wel wifi maar geen internet meer. Proxy instellingen probleem.Kan ik de Windows update terug verwijderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.