Documenten en afbeeldingen overzetten

Documenten en afbeeldingen overzetten. Je hebt een prachtige nieuwe laptop gekocht en je bent er bijzonder blij mee. Maar nu komt er een klein probleem. Alle documenten en afbeeldingen die op je oude Windows computer staan wil je graag overzetten naar de nieuwe Windows 10 laptop. Hoe doe je dat, data overbrengen van de oude naar de nieuwe computer.

Er zijn een aantal manier om data over te zetten naar je nieuwe computer. Het is geheel afhankelijk van de hoeveelheid documenten, mail, contactpersonen en afbeeldingen hoe je het overzetten het beste kunt doen. Bij een kleine hoeveelheid data kan dat het beste via een USB stick of externe harde schijf. Is er een grote hoeveelheid aan data dan kan je er voor kiezen om een AD-HOC (computer naar computer) netwerk in te stellen. Met een AD-HOC netwerk verbindt je de computers met elkaar zodat het overzetten van de documenten en afbeeldingen zonder externe schijf of USB stick gedaan kan worden.

Tijdelijk een internetverbinding delen

Met een (computer naar computer) AD-HOC netwerk kan je bijvoorbeeld ook tijdelijk je Internet verbinding delen met een computer die verbinding maakt met het netwerk. Hier is het wel van belang dat de beide computers over een draadloze netwerkverbinding beschikken. Aangezien het computer naar computer netwerk alleen draadloos kan worden ingesteld. Het tijdelijke netwerk wordt automatisch opgeheven zodra de gebruikers uitloggen of buiten het bereik van het draadloze netwerk komen.

Een (computer-naar-computer) AD-HOC netwerk instellen

  1. Klik op Start –> Configuratiescherm –> Netwerk en Internet –> Netwerkcentrum
  2. Klik op Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk instellen
  3. Scrol naar beneden en klik op: Een tijdelijk AD-HOC netwerk instellen, kies voor Volgende en voer vervolgens de wizard uit.

Schakel delen met wachtwoord beveiligen in als u gebruik maakt van gebruikersaccounts. Dit zelfde geldt ook als uw computer deel uitmaakt van een domein.

Wachtwoord beveiligen inschakelen:

  1. Klik op Start –> Configuratiescherm –> Netwerk en Internet –> Netwerkcentrum
  2. Onder Delen en verkennen klikt u op de afbeelding van het pijltje. Klik vervolgens op met wachtwoord beveiligen inschakelen en aansluitend op toepassen.

Tot zover de tip over, Documenten en afbeeldingen overzetten

5/5 - (1 stemmen)

4 gedachten over “Documenten en afbeeldingen overzetten”

  1. Ik wil vanuit mijn smartphone de merk Sony foto,s overzetten op mijn IPad. Daar heb ik hulp bij nodig. Bij media markt wil het personeel mij niet helpen. Ik heb een aansluitingsnoer gekregen om het te koppelen van de smartphone naar de I pad. En nog steeds doet hij het niet. Wie kan mij helpen?

  2. Geachte Mijnheer,ik heb net op de TV gezien over ,,overstappen,,van computer ctr ctr,mijn vraag is ,ik heb ,documenten,afbeeldingen,foto’s enz enz..dat moet overgezet worden op een ander computer,hoe moet dat gebeuren?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.