Updaten of upgraden?

Het is niet altijd verstandig om te gaan updaten of zelfs upgraden, waarbij een geheel nieuw programma in de plaats komt van het huidige. Denk hierbij aan een overstap van een oudere Office versie naar Office 365. Of wat dacht u van een overstap naar Office 2021 zonder een abbonement. Eenmalig 35 euro en u bent klaar .Al met al een wereld van verschil.

Dit geldt natuurlijk ook voor uw besturingssysteem. Aan de upgrade naar Windows 10 hebben wij een apart hoofdstuk gewijd.

Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet, die u kunt aflopen wanneer u zich in een update-dilemma bevindt.

Hoe belangrijk is de update?

UpdateLees altijd eerst op de website van de fabrikant wat de update voor u betekent. Zijn er ernstige beveiligingslekken geconstateerd die uw werk in gevaar kunnen brengen of is het slechts een entertainmenttoevoeging?

Is vernieuwing voor u echt beter?

De overstap van Office 2003 naar versie 2013/2016 of Office 365 bevalt niet voor iedereen even goed. Het werklint de waarmee u in Word opmaak moet verzorgen vergt enige gewenning. Als u denkt met de huidige softwareversie te kunnen doen wat u moet doen, dan is een overstap niet aan te raden. U moet namelijk opnieuw het programma leren kennen, wat tijd en moeite kost.

Werkt alles daarna nog?

Sommige updates zijn niet voor alle systemen beschikbaar. Mocht een vernieuwing beschikbaar zijn, dan kan het zijn dat uw oude Windows XP-computer hier niet mee uit de voeten kan. Vaak kunt u de update dan niet eens installeren, maar het kan zijn dat u hier pas na afloop achter komt. Kijk daarom altijd naar de systeemeisen.

Maak een back-up

Zorg ervoor dat u altijd een back-up hebt van de vorige versie. Denk hierbij aan een oud installatiebestand of de aanwezigheid van een herstelfunctie. Oudere bestanden zijn vaak ook nog online te vinden, dus er is meestal geen man overboord. Installeer desnoods een alternatief softwarepakket, zoals een andere pdf-lezer of een gratis tekstverwerker zoals Open Office.

Is alles nog goed ingesteld?

Zeker in het geval van een draadloos–  werk- of thuisnetwerk, is het belangrijk dat de software na afloop nog net zo werkt als voorheen. Doorloop het instellingenmenu van het programma na de upgrade en controleer of alles nog steeds naar uw wens is ingesteld en nog belangrijker werkt. Veel updates veranderen instellingen, zoals automatisch opstarten of het afspelen van geluiden bij berichtweergave.

5/5 - (2 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

2 gedachten over “Updaten of upgraden?

  1. blankA.Meeuwsen

    Na het-graden van Windows 10 werk mijn toetsenbord niet meer correct en wil de functie toets als ik die niet vasthoud geeft hij allemaal verkeerde tekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.