Back-up en Image maken in Windows 7

Een back-up of image maken in Windows 7. In de vorige versies van de Windows besturingssystemen was het met de backup opties niet bijster goed gesteld. Je kon beter gebruik maken van externe software voor het veilig stellen van je belangrijke bestanden. Sinds Windows Vista is dit echter veranderd. Het is nu mogelijk om een goede degelijke backup van uw bestanden te maken met behulp van Windows zelf. Inclusief een image van de harde schijf. Waarmee u als het nodig is, in een keer de hele computer kunt herstellen.

Back-up instellen

In Windows 7 zijn er een aantal manieren om de backup op te starten. Wij kiezen ervoor om dit via de zoekbox linksonder via de  Startbutton startbutton te doen. Verreweg de makkelijkste en snelste manier.

backup maken Windows 7

Back-up maken Windows 7

1. Klik op  Startbutton Start

2. Typ backup in het zoekvak en druk op de entertoets van uw toetsenbord.

3. Klik op Een back-up van uw computer maken

Back-up maken en terugzetten instellen

Voor u ziet u nu het scherm Back-up maken of terugzetten in dit scherm zijn een aantal opties te zien. We klikken op de optie die voor ons op dit moment van belang is:

4. Back-up instellen

Selecteer de plek van de back-up

Als u een externe harde schijf heeft, en deze heeft aangesloten op uw computer, wordt deze automatisch geselecteerd (5.). Dit is verreweg de meest verstandigste manier voor het wegschrijven en bewaren van uw back-up. In de Ultimate, Professional en Enterprise versies van Windows 7 bestaat er tevens de mogelijkheid om uw backup weg te schrijven in een netwerk. (6.)

 7. Klik op Volgende

Lees verder op de volgende pagina:

4.7/5 - (3 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

3 gedachten over “Back-up en Image maken in Windows 7

 1. blankJean Dols

  Hallo, als ik programma opstart staat er bij 4 niet “back-up instellen”, maar “nu back-up maken”. Ik kan dus niks instellen. Wat te doen? Er staat ook nog een regeltje: “laatste back-up is geannuleerd”.
  Groetjes Jean Dols

 2. blankGuus Dijkman

  Ik heb gisteren een back-up gemaakt voor Windows 7 (C-schijf).
  Hierbij kon ik wel de externe harde schijf kiezen, maar wegschrijven naar een zelf gekozen onderliggende map op deze schijf was niet mogelijk.
  Wat moet ik doen om dit te bewerkstelligen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.