SSID uitschakelen

Het SSID uitschakelen ( = de naam van uw draadloze netwerk) zou volgens sommige websites en blogs de beveiliging van uw draadloze netwerk ten goede komen en helpen tegen hackers. Dit omdat de netwerknaam niet zichtbaar is voor de buitenwereld en dus ook niet voor mensen die uw netwerk willen hacken. Helaas is dit niet de waarheid. Het tegenovergestelde wordt juist bereikt. Het is onmogelijk om het SSID compleet uit te zetten. Uw SSID wordt sowieso gezien. Uw WiFi router zal dus opvallen en juist interessant zijn omdat het net lijkt of de gebruiker van het netwerk iets te verbergen heeft.

SSID uitgelegd

SSID uitschakelen

De SSID’s in Windows 10

Het SSID is de naam van uw router op het netwerk. Als voorbeeld nemen we een router van UPC die heeft standaard altijd de naam van de provider in het SSID dus in dit geval UPC240320342. De oudere routers van KPN zijn meestal de Speedtouch routers bv, Speedtouch456469. Of voor Sitecom een merk wat routers maakt en verkoopt SitecomCAB994. Deze namen zijn voor iedereen met een draagbare computer, laptop of smartphone zichtbaar onder “draadloze netwerken” en worden uitgezonden door de router.

Naam SSID aanpassen

Wat u beter kunt doen is de naam van het SSID aanpassen. Vooral als uit de naam blijkt wie uw provider is of welke router u gebruikt. Fabrikanten van de routers geven hun apparaten standaard SSID’s mee. Vooral in het geval van de oudere Speedtouch routers, die we net besproken hebben. Deze soort KPN routers zijn door het uitzenden van hun netwerknaam bijzonder kwetsbaar. Dit komt onder andere omdat er vrij software op het Internet te downloaden is waarmee je de toegangscode van deze router binnen een minuut weet te kraken en zo het netwerk tot je beschikking hebt. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Het aanpassen van het SSID gaat dit enigszins tegen.

5/5 - (2 stemmen)
Deel met je vrienden 👍
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.