Welk mailprogramma gebruiken

Mail

Welk mail programma kan ik gebruiken? Windows 10 beschikt over apps en services om het gebruik van e-mail zo makkelijk mogelijk te maken. U kunt uw bestaande e-mailadres houden of een nieuw adres aan maken. Daarvoor kunt u een service gebruiken (online, zoals Outlook.com) een app (download in de store) of een programma (al op de computer of als download van het Internet). 

Geschatte leestijd: 5 minuten

Windows mail de app

Windows Mail is eenvoudig te gebruiken omdat het een standaard in Windows 10 aanwezige app is. Heeft u alleen behoefte om de mail op te halen dan kan dit de app voor u zijn. Minimalistisch en redelijk overzichtelijk. Mail ophalen zonder alle extra’s. Met de Mail-app kunt u niet alleen Microsoft adressen zoals Hotmail of Outlook toevoegen, maar ook Gmail, Yahoo!, Outlook.com of het e-mailadres van uw provider zoals ziggo, KPN of Tele2 voegt u eenvoudig toe. Lees op de volgende pagina hoe u Windows Mail kunt instellen.

Outlook.com de service

Lees, maak en verzend uw e-mail vanuit elke browser. Voorheen bekend als Hotmail nu als Outlook.com. Met Outlook.com kunt u zich vanaf elk op het Internet aangesloten laptop, computer of telefoon aanmelden om uw e-mail te lezen. U kunt zelfs accounts van andere e-mailservices toevoegen, zoals Gmail, Yahoo! en iCloud Mail. Outlook.com werkt naadloos samen met zowel de Mail-app in Windows 10 als Outlook het programma van Office.

aanbieding-office

Office pakket met Outlook

En dan hebben we de luxe manier van mail verzenden. Het office pakket met aan boord het alom geprezen en wereldwijd gebruikte programma Outlook. Maar daar blijft het niet bij. Ook o.a. Word, Excel, Powerpoint maken deel uit van dit pakket. En alles sluit naadloos aan op uw Windows 10 computer. Het is tenslotte van de zelfde software producent. Outlook is het beste wat u kunt gebruiken op het gebied van mail verzenden en ophalen. Het is niet voor niets het meest gebruikte mail programma. Bedenk wat u wilt aanpassen of veranderen en bij Outlook is het mogelijk. Dus ben u op zoek naar wat extra’s dan is Outlook het aangewezen mail programma voor u.

Echter een nadeel van Microsoft Office is de prijs. Microsoft Office is niet goedkoop. En dus onbetaalbaar voor velen onder ons. Tenminste normaal gesproken dus, want op dit moment kunnen wij u een super aanbieding doen. Meer hierover vindt u als u op de bovenstaande blauwe knop klikt. Maar wees er snel bij want op is op. 

Aanmelden met een Microsoft-account

Als u uw pc met anderen deelt, zorg dan dat iedereen zich met een eigen Microsoft-account aanmeldt. Op die manier ziet iedereen alleen zijn of haar eigen e-mail. Heeft u Outlook uit het office pakket op de computer? Dan zou u om mailaccounts te scheiden er ook voor kunnen kiezen om iedere gebruiker een eigen profiel in Outlook te laten aanmaken. Een eventuele andere optie kan zijn om te kiezen voor meerdere gebruikersaccounts op uw computer.

Als u eerder al Microsoft-services heeft gebruikt, zoals op de Xbox, OneDrive of  Skype, dan heeft u al een Microsoft-account, namelijk het e-mailadres waarmee u zich daarbij aanmeldt. En als u dat Microsoft-account bij het instellen van uw pc heeft gebruikt, dan bent u er waarschijnlijk al mee aangemeld. Als u dit niet zeker weet, kun u dit als volgt controleren.

  1. Klik met de muis linksonder op Start –> Instellingen –> Accounts  –> Email en accounts.
  2. Controleer het type account.

Hulp met het instellen van de mail

ComputerHulp met instellen mail

Heeft u hulp nodig bij het instellen van de mail? Of werkt uw mail plotseling niet meer en u weet niet waar het aan ligt? Bel ons gerust wij helpen u met uw mailproblemen. Groot of klein wij lossen ze voor u op. Bel nu 0900 3300003 (90ct p/m) Hoe dit werkt? Lees er meer over op de pagina: Computerhulp op afstand

Rate this post
Deel met je vrienden šŸ‘
onpost_follow
Tweet
blank
Share
submit to reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.