CD Rippen in Windows 10

CD rippen Windows 10

Een CD rippen naar MP3, hoe werkt dat? Met welk programma of app kan ik dit het beste doen? Een vraag die wij regelmatig krijgen via Windows support. Goed nieuws, onder Windows 10 heeft u namelijk geen extra software nodig om een favoriete muziek-cd naar MP3 te converteren. Met een paar klikken kunt u uw muziek luisteren op de computer zonder een CD in te voeren.

Windows Media Player starten

Helaas beschikken veel moderne laptop of desktop computers niet meer over een cd speler. Beschikt u echter nog wel over een CD/DVD speler, en wilt u een favoriete CD omzetten naar MP3? Dan kan dat prima in Windows 10. En wel met de standaard in Windows 10 aanwezig Windows Media Player. Heeft u geen cd speler in uw laptop? Dan koopt u rond de 20 euro een externe CD/DVD speler die u via een USB poort kunt aansluiten.

Open de CD lade van uw computer, leg uw favoriete muziek cd in de la en druk deze weer dicht. Nu zal Windows 10 eerst vragen wat u met audio-cd wilt doen. Dit laat u even voor wat het is, en u start de Windows Media Player.

Dit doet u via: Start  –> Accessoires  –> Windows Media Player.

CD Selecteren

Is het de eerste keer is dat u Media Player start? Dan krijgt u eerst nog de vraag met welke instellingen u de WMP in het vervolg wilt starten. Kies eventueel voor Aangepaste instellingen om hier wijzigingen in aan te brengen.

Zodra de Windows Media Player is gestart, en de CD zit in de speler, verschijnt in het linkerscherm de geplaatste CD. U ziet dit aan de schijfletter die de ingevoerde CD heeft gekregen. Of eventueel aan de naam van de cd, als deze herkend wordt. Selecteer nu de hele CD of kies willekeurige nummers door de hokjes af te vinken. Kies vervolgens in de bovenbalk voor

Ripinstellingen –> Meer opties.

CD omzetten naar FLAC of MP3

Flac_logo

In het venster dat verschijnt kunt u aangeven waar de geripte cd moet worden opgeslagen. Maakt u geen keuze dan wordt hiervoor standaard uw muziekmap gebruikt. 

Ook kunt u bij Indeling kiezen in welk formaat de audiobestanden worden aangemaakt. Behalve MP3 kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor het modernere FLAC. Bij FLAC is er bijna geen kwaliteitsverlies, maar het neemt dan ook veel meer ruimte in beslag dan MP3. Kiest u toch voor MP3, stel dan wel de audiokwaliteit bij. 192 kbit/s is toch wel het minimale. Hoger is aanbevolen. Bevestig nu uw persoonlijke instellingen met OK.

Het rippen van de CD

Vervolgens klikt u in de bovenbalk van Windows Media Player op de knop Cd rippen. De aangevinkte nummers op de CD worden nu geconverteerd naar het geselecteerde bestandsformaat. De status hiervan kunt u volgen via het groene balkje achter de nummers. Als het rippen van de CD klaar is, vindt u de audiobestanden terug in uw muziekmap of de map in de Windows verkenner die u eerder heeft opgegeven.

3 reacties op “CD Rippen in Windows 10”

  1. titel en artiest worden niet overgenomen. Melding :Eén of meerdere nummers kunnen niet door Windows Media Player van de cd worden geript.

  2. Pingback: Een muziek CD branden met de Windows Media Player

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button