Windows 7 Omzetten Naar Nederlands

Windows Nederlands maken

Een probleem waar we op de helpdesk nog wel eens mee te maken krijgen is dat mensen hun Windows laptop in het buitenland aangeschaft hebben. Op zich geen probleem zou je denken. Wat maakt het uit? Op zich maakt het voor de computer zelf niks uit. Een computer is een computer. Maar voor het besturingssysteem maakt het wel uit. Mensen kopen een Windows computer met de gedachte dat ze de taal kunnen omzetten of aanpassen naar Nederlands als ze eenmaal thuis zijn. Maar eenmaal thuisgekomen lopen ze tegen een probleem aan. Het blijkt niet mogelijk te zijn om de taal om te zetten naar de Nederlandse. Tenminste bij de “normale” uitvoeringen van Windows 7. De enige uitvoering waarbij je makkelijk de taal kan omzetten is de Ultimate (N) versie. Bij de Home premium en Professional is het niet mogelijk om Engels, Duits, Frans of iedere andere taal op uw laptop om te zetten naar een Nederlandse uitvoering van Windows 7. Tenminste officieel volgens Microsoft is dat zo. Maar niet getreurd de Windows Helpdesk heeft software voor u gevonden die dit wel voor u doen kan. Ongeacht welke uitvoering van Windows 7 u ook heeft. U kunt uw Windows Nederlands maken.

Voor Windows 10 gaat u naar: Windows 10 taal aanpassen

Taal wijzigen met Vistalizator

Met de software Vistalizator kunt u toch uw taal wijzigen, ongeacht welke Windows versie u geinstalleerd heeft. Het programma zorgt ervoor dat u in een paar minuten uw bijv. Engelstalige Windows 7 omzet naar een compleet Nederlandstalige versie. Of een Duitse Windows naar een Nederlands Windows.

Voor meer informatie kunt u terecht op de nederlandstalige website van de maker van Vistalizator.

 

Licentieproblemen na installatie Vistalizator

Voor Windows 7 gebruikers: Maakt u gebruik van de tool Vistalizator voor het wijzigen van de interfacetaal, dan ontstaan er na installatie van de onlangs uitgebrachte update KB971033 gegarandeerd problemen met de Windows-licentie! Deze optionele Windows 7-update (die is bedoeld om illegale versies tegen te gaan) controleert onder andere of belangrijke systeembestanden zijn gewijzigd. Aangezien Vistalizator aanpassingen maakt in de Windows-bestanden, wordt de (steeds weer terugkerende) melding getoond dat de gebruikte Windows-versie niet legitiem is. Dit probleem wordt eenvoudig opgelost door de installatie van update KB971033 weer ongedaan te maken (via onderdeel Programma’s en onderdelen in het configuratiescherm, taak Geïnstalleerde updates weergeven). Vergeet niet de update te verbergen wanneer deze weer via Windows Update wordt aangeboden!

 

Mocht u tegen problemen aan lopen, vragen hebben of op zoek zijn naar hulp om de taal van uw Windows computer aan te passen, dan kunt u natuurlijk bellen met de Windows helpdesk.

3.8/5 - (5 stemmen)

1 gedachte over “Windows 7 Omzetten Naar Nederlands”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.