Adylkuzz virus, WannaCry deel 2

WannaCry en Adylkuzz virus
WannaCry en Adylkuzz virus

Er was al een vermoeden en nu blijkt het vermoeden uitgekomen. Het is nog niet voorbij na de wereldwijde aanval van WannaCry afgelopen weekend is er momenteel opnieuw een aanval gaande. En deze is pas net begonnen.

Wannacry versie 2: Adylkuzz

Diverse beveiligingsbedrijven voorspelden het dus al dit is waarschijnlijk nog niet voorbij. En inderdaad volgens malware experts van het Amerikaanse bedrijf Proofpoint is er momenteel een tweede wereldwijde malware aanval bezig door malware met de naam Adylkuzz. Op het moment van schrijven lijkt de aanval zich nog te concentreren op de Verenigde Staten. Daar blijken al honderd duizenden computers geïnfecteerd met deze cryptocurrency miner. En dit zonder dat de eigenaren het weten of er ooit van op de hoogte zullen zijn.

Verschil WannaCry en Adylkuzz virus

En dit is dan ook meteen het grote verschil met het andere virus. Werd bij WannaCry je computer geblokkeerd zoals bij het politievirus. Bij Adylkuzz gebeurd er in eerste instantie niets. Tenminste dat lijkt zo. Je computer zal hooguit wat trager worden maar zelfs dat hoeft niet eens het geval te zijn. De malware infecteert computers en maakt er voor de aanvallers een bitcoin mining computer van. Dit is door het hoge aantal besmettingen een lucratieve handel voor de aanvallers. Want werd er bij Wannacry slechts 45.000 dollar buitgemaakt volgens de onderzoekers zijn er met het virus Adylkuzz al miljoenen euro’s binnen gehaald door de criminelen.

Hoe moet ik me beschermen tegen computerterreur

Talloze systemen wereldwijd besmet, van parkeergarages tot ziekenhuizen het maakt niet uit. Hoe moet ik mijn computer beschermen tegen deze aanvallen?

  • Wees voorzichtig met email openmaken wees helemaal voorzichtig met Macro’s.
  • Pas ook op met uw mobiele telefoon het virus kan zich mogelijk ook verspreiden over uw WiFi thuisnetwerk.
  • Let er op dat uw updates automatisch binnenkomen of in iedere geval zorg op welke manier dan ook voor de meeste recente updates voor uw virusscanner en uw computer. Mocht u nog een oude versie van Windows gebruiken dan is het een goede investering om het nieuwste Windows besturingssysteem te installeren. Het gat waar het virus gebruik van maakt is afgelopen maart al gedicht door Microsoft. Dus updaten, updaten en nog een keer updaten!!
  • Vergeet daarbij vooral ook niet programma’s als Java en Adobe Flash en de PDF reader.
  • Zorg voor een goede backup van uw systeem wilt u tips of een goed back-up programma aanschaffen neem dan contact op met de helpdesk. Wij zijn officieel dealer van Macrium Reflect een van de betere zo niet het beste back-up programma wat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Uw computer laten controleren

Heeft u het idee dat uw computer een virus of malware besmetting heeft? Of wilt u het zekere van het onzekere, neem dan telefonisch contact op met de Windows Helpdesk. Wij kunnen uw systeem op afstand controleren en ervoor zorgen dat u in ieder geval zo goed als mogelijk beschermt bent, voor nu en in de toekomst.

4.8/5 - (5 stemmen)

2 gedachten over “Adylkuzz virus, WannaCry deel 2”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.