Windows 10 USB maken

Windows 10 USB stick

Een Windows 10 USB maken. Er zijn diverse manieren om uw Windows computer opnieuw te installeren of te verversen. Voor een schone installatie heeft u een USB nodig met daarop de installatie bestanden. Dit is te vergelijken met de DVD die u vroeger had. In dit hoofdstuk behandelen we stap voor stap hoe u deze Windows 10 USB kunt maken.

Back-up belangrijke bestanden

Denkt u eraan dat als het een schone installatie betreft, u wel rekening houdt met een goede back-up van uw belangrijke bestanden. Denk goed na wat belangrijk voor u is om te bewaren. Op de pagina Windows installatie tips vindt u eventueel een handige lijst die u kan helpen waaraan u moet denken.


Een schone installatie is geen fabrieksherstel, bij een fabrieksherstel wordt de oorspronkelijke en vaak verouderde image gebruikt om de computer terug te zetten naar de originele staat waarin u de computer kocht.


Een schone installatie is zoals de naam het al zegt een complete schone en nieuwe bijgewerkte installatie voorzien van recente updates. Alle software wordt verwijderd en zal achteraf opnieuw geinstalleerd moeten worden.

Een Windows USB maken

Benodigde tijd: 30 minuten.


Op de volgende manier maakt u een een USB stick voor de installatie en/of reparatie van uw Windows 10 computer.

 1. Ga naar de Windows Media Creation website


  Windows 10 downloaden

 2. Halverwege de pagina klikt u op de blauwe knop Hulpprogramma nu downloaden


  hulpprogramma nu downloaden

 3. Voer het programma uit met een USB van minimaal 8GB in uw computer.

  MediaCreationTool uitvoeren

 4. Geef toestemming om de MediaCreationTool te starten

  toestemming MediaCreationTool uitvoeren

 5. Windows 10 USB maken

  Het programma bereid een aantal dingen voor. Daarna geeft u akkoord voor de licentievoorwaarden en kennisgevingen om de Windows 10 USB te maken. Vervolgens selecteert u de tweede optie om een USB, installatiemedium te maken. Klik op volgende.

  Windows 10 setup USB

 6. Versie Windows selecteren

  Welke versie wilt u installeren? Welke taal moet deze Windows worden? 64 of 32 bit? Het vinkje staat automatisch aan bij de aanbevolen opties voor deze pc. Vink deze uit, kies uw voorkeur voor de te installeren computer en klik op volgende.

  taal, architectuur en versie selecteren

 7. Kies uw medium USB of ISO

  Kies voor USB. Een ISO zou u eventueel kunnen downloaden om er later een DVD van te maken als uw computer niet wil opstarten van USB

  USB of ISO kies uw medium

 8. Selecteer uw USB

  Selecteer uw USB waar de installatie bestanden van Windows 10 op komen te staan. En klik op volgende

  Selecteer uw USB flash station

 9. Windows 10 downloaden

  Windows 10 wordt nu op de achtergrond gedownload en aansluitend wordt uw USB gemaakt. Als de USB klaar is kunt u ervan opstarten en een Windows 10 installatie uitvoeren op een computer.

  Windows 10 downloaden en USB maken

 10. Windows 10 USB Flashstation is klaar

  U kunt op voltooien drukken, de gebruikte bestanden worden van de computer verwijderd. U kunt nu de USB verwijderen en gaan gebruiken voor de installatie van een Windows 10 computer. U heeft echter wel een Windows 10 licentie nodig voor de installatie, daarvoor kunt eventueel u gebruik maken van onze aantrekkelijke aanbieding.

  USB Windows 10

Hulp bij het maken van de Windows 10 USB

Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het maken van de Windows 10 USB? Dan staan er ervaren helpdeskmedewerkers voor u klaar. U kunt onze Windows Helpdesk bereiken voor vragen, maar bijvoorbeeld ook voor hulp bij het oplossen van de opstartproblemen die u heeft met uw computer. Wij zijn voor u beschikbaar van 8 uur s’ochtends tot 12 uur s’avonds voor al uw computerproblemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button