Internet Explorer werkt niet meer

Internet Explorer werkt niet meer

Internet Explorer werkt niet meer

U bent aan het surfen over het Internet en plotseling stopt uw Internet Explorer met een foutmelding. Internet Explorer werkt niet meer verschijnt plotseling in uw beeld. Of als u een bestand of programma wilt downloaden en wanneer u op de downloadknop klikt, krijgt u de mededeling de Internet Explorer werkt niet meer. Wat is er aan de hand? Hoe kan ik deze melding verhelpen? Hoe kan ik dit Internet Explorer probleem oplossen?

Er is een probleem opgetreden

Er is een probleem opgetreden

De reden van de foutmelding

Dat kunnen meerdere zijn. Onder andere een virus of malware infectie. Maar onze ervaring is dat het probleem meestal in een van de Invoegtoepassingen zit. Een werkbalk die niet wil opstarten of een storing veroorzaakt. Of een ActiveX-besturingselement of een browseruitbreiding die geinstalleerd is in de browser. Vaak is het dus externe software die het Internet Explorer werkt niet meer probleem veroorzaakt.

Hoe los ik het op?

Allereerst controleren of u over de meest recente update van uw Internet Explorer beschikt. Zodra dat gedaan is controleert u of de Internet Explorer wil opstarten in de eenvoudige uitvoering zonder invoegtoepassingen.

In invoegtoepassingen huist vaak spyware die vooral wordt gebruikt voor reclame doeleinden. Het vervelende is dat deze invoegtoepassingen vaak ongemerkt in uw browser terecht komen. Denk aan toolbars. De invoegtoepassing wordt onderdeel van de Internet Explorer en kan daardoor ook de reden zijn van het regelmatig vastlopen.

Windows 7 IE zonder invoegtoepassingen:

 1. Klik op Startbutton Start
 2. Alle programma’s
 3. Bureau Accessoires
 4. Systeemwerkset
 5. Klik op: Internet Explorer zonder invoegtoepassingen 

Windows 8  IE zonder invoegtoepassingen:

In Windows 8 bestaat er niet echt een knop zoals in Windows 7. En standaard ook niet een startmenu. Dus dat doen we net even iets anders.

 1. Kopieer de volgende tekst, (zonder aanhaaltekens) iexplore.exe -extoff 
 2. Druk op uw toetsenbord de Windows toets in. Linksonder tussen Ctrl en Alt
 3. Druk aansluitend op de sneltoets Ctrl + V
 4. Start de Internet Explorer op en controleer of de browser nu niet vastloopt.
 IE zonder invoegtoepassingen:

IE zonder invoegtoepassingen starten

Invoegtoepassingen in- of uit schakelen

De browser is nu kaal opgestart, dus alleen de Internet Explorer. Voldoet de browser nu weer zoals het hoort? Dan is het dus hoogstwaarschijnlijk een invoegtoepassing die de melding: Internet Explorer werkt niet meer, veroorzaakt.

Als de Internet Browser nu zonder problemen functioneert zijn wel alweer een stap verder, we weten nu waar het aan ligt. We sluiten af en starten de Internet Explorer weer opnieuw op in zijn normale modus.

Nu moeten we er achter zien te komen welke invoegtoepassingen er allemaal op uw computer zijn geinstalleerd. Dit doen we als volgt, u kiest achtereenvolgens voor:

 • Extra –> Invoegtoepassingen beheren –> Invoegtoepassingen in- of uit schakelen

Nu schakelt u al de invoegtoepassingen uit, en herstart de browser. Vervolgens gaat u nu één voor één de invoegtoepassingen weer activeren. Net zo lang tot dat u de boosdoener gevonden heeft die de problemen veroorzaakt, en uw browser of Internet Explorer niet meer vast loopt, crasht of spontaan bevriest.

De videokaart driver updaten

Mogelijke ander oplossing voor de melding Internet Explorer werkt niet meer is het updaten van de drivers (stuurprogramma’s) van uw videokaart. En vanzelfsprekend kan het scannen op malware en virussen ook een oplossing bieden. Mocht u er niet uit komen en computerhulp nodig hebben. Dan is dit een goede manier om onze computerhulp op afstand eens uit te proberen. Bel voor meer informatie of direct computerhulp met 0900-3300003 (90ct per minuut)

Dat is duur, zult u waarschijnlijk denken. Maar die gedachte is ten onrechte. Rekent u maar eens uit hoeveel het u ongeveer zou kosten om de computer naar de computer reparatie winkel te brengen. Of vaak nog duurder, iemand langs te laten komen. Over het algemeen is het probleem snel online op te lossen. U betaalt alleen de gebelde minuten.

Nog niet overtuigd? Via de volgende link vindt u recente beoordelingen.

User Rating: 5.0 (3 votes)
Sending

18 gedachten over “Internet Explorer werkt niet meer

 1. Rik Dollekamp

  Wat ik nog mis in dit artikel is een stukje uitleg over shexview. Hiermee kan bekeken worden welke “shell extensies” er geïnstalleerd zijn. Veel van deze extensies zorgen voor vastlopers in explorer.exe en kunnen uitgeschakeld worden om problemen te verhelpen.

  Reageren
  1. Jantalens Bericht auteur

   Wij kunnen u helpen. Even contact opnemen met de helpdesk. Het is over het algemeen genomen druk. Dus het kan zijn dat er wachttijd is en u uw nummer moet inspreken. Doet u dat, wordt u altijd teruggebeld.

   Reageren
 2. tgcm gloudie

  als het dan zo eenvoudig is via internet, waarom worden de instructies dan niet via uw site gegeven.
  telefoneren leidt voor digibeten door oa allerlei informatietermen tot spraakverwarring.

  Reageren
  1. Jantalens Bericht auteur

   Theodorus, de tutorials zijn over het algemeen genoeg om het probleem te verhelpen. Mocht het niet lukken dan kan ik voor u een oplossing zijn. De mensen die bellen zijn over het algemeen juist mensen die digibeet zijn en die spraakverwarring die u benoemd komt niet voor. Wij gebruiken Teamviewer om uw probleem te verhelpen. Ik zou zeggen check de referenties.

   Reageren
   1. tgcm gloudie

    ok, bedankt voor de reactie. dat zal ik dan proberen,

    ben inmiddels even overgestapt naar crome, maar kreeg gisteren, na het openen vanuit de slaapstand, weer de mededeling dat chrome ook niet meer werkte en
    heb de laptop met de rechterdrukkop uit moeten zetten om m na aanzetten, weer te herstellen.
    tijdens het internetten loopt chrome gelukkig (nog!?) niet vast.
    .
    wat was het tel.nummer ook al weer?

    vriendelijke groeten,

    Reageren
     1. Paul Kruijshaar

      De tip voor Windows 7 IE zonder invoegtoepassingen opstarten geeft dezelfde melding. Heeft het zin om de helpdesk te bellen of is herinstallatie van windows nodig?

     2. Jantalens Bericht auteur

      Paul,
      Dit ziet eruit als een probleem wat opgelost kan worden. Even bellen met de helpdesk en we gaan eens kijken wat de reden van uw stakende Internet Explorer is.

 3. Pingback: Zoeken in Windows 7 | Windows Helpdesk

 4. Pingback: 10 tips voor het verbeteren van uw draadloze signaal | Windows Helpdesk

 5. Alinda

  hallo,
  als ik een video wil bekijken op facebook krijg ik altijd de melding internet explorer werkt niet meer. als ik de video via youtube bekijke kan het wel. wat kan ik hier aan doen?

  Reageren
  1. Jan Talens Bericht auteur

   Alinda,

   Bedankt voor je bericht. Even de bovenstaande tutorial volgen. Lukt het niet of vind je het te ingewikkeld dan even bellen en dan helpen we je via hulp op afstand .

   Reageren
 6. marcel janssen

  Goedemiddag,

  Ik ben in het bezit van een samsung notebook met daarop Windows 8. Mijn notebook is vorige week terug gegaan naar de fabrikant omdat de pc niet meer opstarten. Ik heb hem inmiddels terug en alles weer geinstalleerd, alleen nu heb ik het probleem na de update naar 8.1 dat ik steeds een melding krijg als ik op internet ga “kan pagina niet weergeven, dit is ook als ik een spelletje wil openen in Facebook. Wie weet wat het probleem is en hoe ik dit kan oplossen.

  Reageren
 7. Chris

  Heb windows 7 pro. op m’n pc.

  Krijg steeds vaker de melding dat IE niet meer werkt. (updates altijd trouw bijgehouden)

  Driver van videokaart is up to date.
  Alle invoegtoepassingen volgens hierboven gegeven advies gecheckt, maar dat geeft ook geen resultaat.
  Volgens uitgebreide virus, mallware etc scan ook niets van dat soort narigheid aanwezig op m’n pc.

  Wat zijn er nog meer voor mogelijke oorzaken/oplossingen mogelijk ?

  Reageren
 8. Pingback: voorkom installatie van ongewenste software

Geef een reactie