Windows 8.1 Preview downloaden

Windows 8.1 preview downloaden

De build conferentie is van start gegaan en je wilt de Windows 8.1 preview downloaden. Dat kan want die is vanaf nu als download beschikbaar op de Microsoft website. Het betreft een engelstalige preview. De uiteindelijke versie van Windows 8.1 wordt later dit jaar verwacht. Wat zijn de veranderingen en extra’s die Windows 8.1 voor ons in petto heeft? Een kleine opsomming van de interessantste opties:

De startknop in Windows 8.1 Preview

Als eerste de startknop. Al geruime tijd werd er over gespeculeerd, de startknop moest volgens velen terug, En hij is terug. Al is het niet de startknop waar de meeste mensen op zaten te wachten.

Windows 8.1 Startknop
Windows 8.1 Startknop

Deze nieuwe startknop brengt u alleen maar naar het startscherm van Windows. Door een rechter muisklik te geven op de startknop opent er een menu met onder andere het configuratiescherm, de netwerkverbindingen en een mogelijkheid om de computer uit te zetten. Dat laatste is een absolute vooruitgang want het afsluiten van Windows 8 via de Charmbar is omslachtig.

Direct opstarten naar het bureaublad

Het direct opstarten naar het bureaublad wat niet mogelijk was in Windows 8, is vanaf nu met een  aanpassing in de eigenschappen van de taakbalk wel mogelijk.

Windows 8.1 eigenschappen taakbalk en navigatie
Windows 8.1 eigenschappen taakbalk en navigatie

Er is namelijk een nieuwe tabblad bijgekomen met de naam navigatie en via dit tabblad zijn diverse opties aan het start scherm en de actieve hoeken in Windows 8.1 mogelijk.

Vergrendelingsscherm Windows 8 Preview

Het vergrendelingsscherm in Windows 8.1 is er leuker op geworden. Was het in de oude Windows 8 alleen mogelijk om een vast plaatje in te stellen, het is nu mogelijk om zelf uitgekozen afbeeldingen te laten roteren in het vergrendelingsscherm. Die afbeeldingen kan je implementeren vanaf je computer, je telefoon of via de afbeeldingen die je hebt in een cloud applicatie zoals Skydrive.

Startmenu Windows 8.1 Preview

Het startmenu is ook aangepast. In plaats van de twee types tegels is het nu kiezen uit 4 afmetingen. Van een grote tegel voor bijvoorbeeld het weer of het overzichtelijk weergeven van uw mail. Tot de kleinere tegels die bijvoorbeeld een app kunnen opstarten. Wat in Windows 8.1 ook aangepast kan worden is de saaie statische afbeelding op de achtergrond. Vanaf nu kunt u die aanpassen zoals u zelf gepast ziet. Ook een beweegbare achtergrond of dezelfde achtergrond als je bureaublad zijn opties die vanaf nu in de Windows 8.1 preview mogelijk zijn.

Dit zijn natuurlijk maar een klein aantal van de mogelijkheden in Windows 8.1. Ontdekt u zelf iets na het downloaden van de Windows 8.1 preview wat het vermelden waard is dan zien we dat graag terug in de opmerkingen. En anders houdt de Windows Helpdesk in de gaten. Binnenkort meer over Windows 8.1.

 

http://www.youtube.com/watch?v=7BN0W7CONpw&feature=youtu.be

 

Heeft u nog een vragen? Dan vindt u het antwoord vast via de volgende link: Vragen over Windows 8.1 preview Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u natuurlijk altijd uw vraag via Facebook of Twitter aan de helpdesk stellen. Wij proberen dan zo snel mogelijk een antwoord op uw vraag te geven.

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.