Unchecky

Unchecky notificatie

Het Internet staat er vol mee, de gratis software. Erg leuk om uit te proberen, tenminste als je weet wat je doet. Weet je dit niet, of installeer je zonder op te letten dat interessante programma, dan is de kans erg groot dat wanneer u de volgende keer de Edge, Internet Explorer, Google Chrome of iedere andere browser opstart, onverwacht met een extra toolbar wordt geconfronteerd. Plus de kans is aanwezig dat uw startpagina ook nog eens is aangepast naar een ongewilde pagina. En wat u vervolgens ook probeert, de startpagina wil niet meer opnieuw ingesteld worden, u kunt hem niet meer veranderen. Een ongewild extra cadeautje, mee geïnstalleerd met de gratis software.

Maar niet alleen Browser toolbars, ook extra zoekbalken, adware, bloatware en andere potentiaal ongewilde programma’s worden zonder uw medeweten stiekem mee geïnstalleerd.

Bent u de goedzak die altijd gevraagd wordt om de computer te maken van ouders, vrienden en kennissen? Dan is Unchecky de software die u bij uw volgende computerreparatie bezoek op de bewuste computer gaat installeren. Unchecky voorkomt namelijk dat tijdens de installatie van gratis software de stiekeme vinkjes automatisch aan of uitgevinkt blijven. Ongewenste handelingen worden met een pop-up waarschuwing kenbaar gemaakt. Ideale software om de voor u vast bekende reactie te voorkomen:

Ik weet niet hoe het er op komt. Ik heb het niet geinstalleerd, het stond er ineens op 🙂

Een ongewenst programma installeren

Als voorbeeld nemen we het bekende inpakprogramma WinZip. De installer van Winzip probeert tijdens de installatie onopvallend adware te installeren. Maar daar blijft het niet bij, de startpagina van uw Internet browser wordt ook nog eens aangepast naar een dubieuze pagina met de naam Sweetpage.

Unchecky
Ongewenst programma installeren

Na het downloaden en activeren van de installer lijkt het net of u akkoord moet gaan met de voorwaarden van Winzip. In werkelijkheid geeft u toestemming om bloatware te installeren. De voorwaarden van WinZipp had u namelijk al geaccepteerd in het eerste scherm door op volgende te klikken. Maar voor dat de fout onherstelbaar wordt, komt Unchecky met de hierboven afgebeelde waarschuwing dat u op het punt staat een mogelijk ongewenst programma gaat installeren.

Unchecky installeren

Unchecky installeren spreekt voor zich. Het programma is heel erg licht en neemt bijna geen systeem resources in beslag en draait als service mee op de achtergrond. De enige keren dat u iets van het bestaan van Unchecky zult merken is als u gewaarschuwd wordt als er ongewenste software op uw computer wordt geinstalleerd. U kunt Unchecky op de volgende pagina downloaden

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.