Unchecky

Unchecky notificatieHet Internet staat er vol mee, de gratis software. Erg leuk om uit te proberen, tenminste als je weet wat je doet. Weet je dit niet, of installeer je zonder op te letten dat interessante programma, dan is de kans erg groot dat wanneer u de volgende keer de Internet Explorer, Google Chrome of iedere andere browser opstart, onverwacht met een extra toolbar wordt geconfronteerd. En de kans is aanwezig dat uw startpagina ook nog eens is aangepast. En wat u vervolgens ook probeert, de startpagina wil niet meer opnieuw ingesteld worden, u kunt hem niet meer veranderen. Een ongewild extra cadeautje, meegeïnstalleerd met de gratis software.

Maar niet alleen Browser toolbars, ook extra zoekbalken, adware, bloatware en andere potentiaal ongewilde programma’s worden zonder medeweten stiekem mee geïnstalleerd.

Bent u de goedzak die altijd gevraagd wordt om de computer te maken van ouders, vrienden en kennissen? Dan is Unchecky de software die u bij uw volgende computerreparatie bezoek op hun computer gaat installeren. Unchecky voorkomt namelijk dat tijdens een installatie van gratis software de stiekeme vinkjes automatisch aan of uitgevinkt blijven en ongemerkte handelingen worden met een waarschuwing duidelijk aan u gemaakt. Ideale software om de voor u vast bekende reactie te voorkomen:

Ik weet niet hoe het er op komt. Ik heb het niet geinstalleerd, het stond er ineens op 🙂

 

Unchecky

U gaat mogelijk een ongewenst programma installeren

Een ongewenst programma installeren

Als voorbeeld nemen we het bekende inpakprogramma WinZip. De installer van Winzip probeert tijdens de installatie onopvallend adware te installeren en uw startpagina aan te passen naar een pagina met de naam Sweetpage  Na het downloaden en activeren van de installer lijkt het net of u akkoord moet gaan met de voorwaarden van Winzip. In werkelijkheid geeft u toestemming om andere bloatware te installeren. De voorwaarden had u namelijk al geaccepteerd in het eerste scherm dmv het klikken op volgende. Maar voor dat de fout gemaakt kan worden komt Unchecky met de hierboven afgebeelde waarschuwing.

Unchecky installeren

Unchecky installeren spreekt voor zich. Het programma is heel erg licht en neemt bijna geen systeem resources in beslag en draait als service mee op de achtergrond. De enige keren dat u iets van het bestaan van Unchecky zult merken is als u gewaarschuwd wordt als er meer op uw computer wordt mee geinstalleerd dan u denkt. U kunt Unchecky op de volgende pagina downloaden

Unchecky
5 (100%) 1 vote

Een gedachte over “Unchecky

  1. Pingback: Internet Explorer werkt niet meer

Geef een reactie