Start menu Windows 8 nu verkrijgbaar

Start menu Windows 8

Windows 8 is tot nu toe echt een fijn besturingssysteem met een klein probleempje voor veel mensen. Ik heb zelfs gehoord van mensen die er zo van baalde dat ze terug zijn gegaan naar Windows 7. Op zich ook een fijn besturingssysteem maar je gaat niet naar Windows 8 om later weer terug te gaan naar Windows 7. Ik denk dat u vast wel weet waar ik het over heb. Het voor veel mensen vervelende gegeven dat er geen start button en geen startmenu meer aanwezig is in Windows 8. Nu is er op dit moment wat rumoer gaande (6-5-2013) het schijnt zo te zijn dat er mensen zijn bij Microsoft, hoog in de hierarchie, het startmenu weer terug willen. Maar voor degene die niet zo lang willen wachten zijn er een aantal oplossingen mogelijk.

Update 7-10-2013: De startbutton is inmiddels weer terug in Windows 8.1. Weliswaar is het een slap aftreksel van het echte startmenu zoals we mee bekend waren in Windows. Het is speciaal gemaakt voor mensen met koudwater vrees om ze toch een beetje het gevoel te geven van voorgaande uitvoeringen van Windows, dat de overstap niet te groot is.  Eigenlijk als je het mij vraagt werkt Windows het beste zonder startmenu, tenminste de voor de PC. Maar daar moet je tijdens het alledaags gebruik van Windows zelf achterkomen. En dat doe je ook, daarom vind ik de update van Microsoft om er weer een soort Start Button aan te plakken in Windows 8.1 een soort van heiligschennis, Want Windows 8 zoals het nu is, zonder de button, is een bijzonder krachtig besturingssysteem het werkt erg prettig als je er eenmaal aan gewend bent, en dat gaat snel.

Update 3-4-2014: Het startmenu zoals we dat altijd kenden in de voorgaande versies van Windows komt nu dan echt terug. Lees er alles over op de pagina: Startbutton komt terug

Maar mocht je dus anders willen dan zijn diverse programma’s op de markt waarmee je het startmenu weer terug kunt halen. Nu heb ik er veel geprobeerd. Ja je moet toch testen als je voor een Windows helpdesk werkt. Maar ik ben er nog niet tegen gekomen zoals het Windows 8 startmenu van Iobit. Het past helemaal in Windows 8 alsof het er altijd al geweest is. Waren er bij Classic Shell toch af en toe nog wat programmeer foutjes. Al is het wel leuk dat je hier zelfs een Windows XP startmenu terughalen kan, Die heb ik bij Start menu 8 nog niet kunnen ontdekken. Dan is er ook nog ViStart, ziet er erg mooi uit. Werkt ook goed. Maar alleen na dertig dagen krijg je een pop-up of je even wil betalen. Op zich niet zo erg maar met een gratis product daartegenover dat zijn werk ook goed, zo niet beter doet. En dat allemaal nog gewoon in het Nederlands ook.

Start menu Windows 8 downloaden

Het downloaden gaat snel en gemakkelijk geen pagina waar allerlei download buttons je toeschreeuwen van KLIK HIER. Een duidelijke grote knop Free Download. Het spreekt allemaal voor zich.

Start menu 8 downloaden

Die brengt u naar een pagina van Majorgeeks van waar u de software direct download. Klik op de link zoals hierboven aangegeven.

Start menu Windows 8

Ik hoef er eigenlijk niets over uit te leggen. Standaard staat het programma prima afgesteld. Dus installeren maar. Volgende, volgende en nog een keer volgende en klaar zijn we. Wij hebben een startbutton en een startmenu alsof het altijd al zo in Windows 8 is geweest.

Advanced Systemcare installeren


Advanced Systemcare installeren

Even opletten: Tijdens de installatie krijgt u nog de “keuze” om Advanced System Care te installeren. Het vinkje staat standaard aan, dus afvinken. Of nog makkelijker Unchecky installeren dan heeft u nooit meer last van deze gemene vinkjes die automatisch aanstaan. .

De Windows 8 startknop

De Windows 8 startknop

Het resultaat een totaal in het Nederlands geschreven startmenu zoals u het gewend bent in Windows 7, Vista en XP.

9 gedachten over “Start menu Windows 8 nu verkrijgbaar

 1. blankMarian van der Werf

  Gisteren Driver Booster 2 gedownload en kreeg idd de andere zaken bij. O.a.. ook Menu Start 8. het icoontje daarvan staat echter op mijn bureaublad en hoewel ik driver booster en advanced system care wel fijn vind werken is de prestatie van de laptop nu heeeel erg traag 🙁
  Is Advanced System Care ook een virusscanner? Want misschien ligt daar het probleem omdat ik ook Panda free Antivirus heb draaien…

  1. blankJ. Talens Bericht auteur

   Hoi Marian,

   Als je het complete pakket hebt geinstalleerd dan heb je kans dat je ook de virusscanner hebt geinstalleerd. Best wel goede virusscanner eigenlijk met de database van Bitdefender. maar inderdaad twee virusscanner op een systeem is niet aan te raden. Even controleren of dit bij jou het geval is.

   Jan

 2. blankPablo

  Iobit installeert ook ongevraagd een virusscanner (total care) en een uninstaller. Na manueel verwijderen herinstalleren deze zichzelf na een tijdje gewoon opnieuw, zelfs in je toolbar. Als je al een andere virusscanner zoals avast, 360 total care of een betalende zoals Norton… hebt, heeft dit zeer nadelige gevolgen voor de snelheid van je computer.

  En o ja, probeer al die iobit zooi er achteraf maar eens af te krijgen, je moet al opstarten in veilige modus om dit voor elkaar te krijgen.

  Dus: enkel doen als je de resr erbij wilt

  1. blankJ. Talens Bericht auteur

   Hoi Pablo,

   Bedankt voor je waarschuwing. Maar dit stond al vermeld in het artikel. Je hebt er helaas overheen gelezen. Unchecky is een programma die je daar in de toekomst vanaf helpt. Ideaal!

 3. blankJoop Kruizinga

  ja de installatie is wel in het nederlands maar het startmenu dus niet, er staan maar 6 talen en daar zit geen nederlands bij. engels, frans, duits spaans, italiaans en portugees

  1. blankJantalens Bericht auteur

   Hoi Joop,

   Dan gaat er iets verkeerd, het programma is totaal in het Nederlands. Heb het speciaal nog even geinstalleerd voor je. En het artikel aangepast naar vandaag de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.