Windows 8.1 downloaden

Windows 8.1 downloaden
Windows 8.1 startknop

Windows 8.1 gratis downloaden

Het is zover de “grote” Windows update is daar. De Windows 8.1 update is gratis te downloaden voor de gebruikers die reeds in het bezit zijn van Windows 8. U kunt de update nu downloaden via het volgende Internet adres: Windows 8.1 downloaden

De Windows 8.1 update wordt als u afwacht ook automatisch gedownload en geïnstalleerd op uw computer. Zolang er maar Windows 8 of Windows RT op de tablet of pc geinstalleerd is. Maar voor wie niet kan wachten en meteen deze update wilt installeren op zijn of haar computer kunt u terecht op de boven aangegeven link om gratis Windows 8.1 te downloaden. Ziet u geen update in de Windows Store dan vindt u op de volgende pagina een mogelijke oplossing: Problemen met Windows 8.1 update

Kort samengevat, de update

Er is weer een startknop, maar het is niet de startknop die u gewend bent zoals in de eerdere versies van Windows. Respectievelijk Windows 7, Vista en XP. Het is een startknop zonder startmenu. Tenminste, het startmenu zoals u dat gewend bent. Nee, u komt op het nieuwe startscherm, laten we zeggen een uit de kluiten gewassen heel groot, maar wel overzichtelijk, startmenu.

startscherm windows 8.1
Startscherm Windows 8.1

Verder is het nu mogelijk om direct naar het bureaublad door te starten. In de oude versie van Windows 8 kwam u automatisch na het opstarten in het startscherm zoals boven afgebeeld.

Update startmenu

Wat is er veranderd? Er zijn er een aantal nieuwe apps bijgekomen, waaronder een leeslijst en alarm app. De rekenmachine is volwassenen geworden en het nu mogelijk om de tegels in het startmenu aan te passen van groot naar klein en vice versa. Ook is de achtergrond van het startmenu is nu te veranderen naar een afbeelding naar keuze en is het mogelijk om nu zelf de tegels te groeperen en vervolgens deze nieuw gemaakte groepen afzonderlijk te benoemen. U leest er meer over op de pagina Windows 8.1 tips en trucs.

Ook is de ondersteuning van computerschermen met een hoge resolutie uitgebreid in de desktopmodus. En na het opstarten van de computer kom je nadat je Windows 8.1 gaat downloaden en installeren niet meer uit in het startmenu. Maar gewoon weer op het bureaublad zoals in Windows altijd al gebruikelijk is geweest. Al met al een interessante maar niet echt essentiële update. Veel van Windows 8.1 had eigenlijk al in Windows 8 zelf moeten zitten. Maar evengoed met alle nieuwtjes toch een goede en een positieve aanvulling op uw huidige besturingssysteem. Al is tegenwoordig Windows 10 een meer volwassen en aan te bevelen besturingsysteem.

Bij vragen of problemen met het downloaden en installeren van de Windows 8.1 update kunt u bellen met het landelijke helpdesknummer. 0900 – 33 0000 3 (90 ct p/m)

3.7/5 - (3 stemmen)

167 gedachten over “Windows 8.1 downloaden”

 1. ik heb problemen met de update ik heb mijn laptop denk ik te snel afgesloten en als ik hem opstart komt er op:”de functies kunnen niet worden voltooid wijzigingen ongezdaan maken schaken de computer niet uit”.ik heb hem toen dichtgeklapt en de hele nacht zo laten staan maar toen ik hem de volgende ochten terug aanzette stond het er nog steeds op ik heb ondertussen al zeker 2 uur gewacht en nog kan ik er niet op kan iemand me helpen ik heb hem heel dringend nodig

  Beantwoorden
   • Ik moest gewoon wachten na een aantal uren was de computer terug normaal. Het kan lastig ijn om te wachten maar niet afsluiten en niet dichtklappen dan gaat het vanzelf over.

    Beantwoorden
    • Hoi Britt,

     Het juiste antwoord, kon het zelf niet beter verwoorden. Veel mensen geven toch echt te snel op. Een update is een grote aanpassing van het besturingssysteem en kan inderdaad uren duren. De computer gewoon zijn gang laten gaan, desnoods maar even iets anders gaan doen en Facebook even laten rusten 😛

     Beantwoorden
 2. Ik heb windows 8.1 op mijn pc en na een update gisteren komt hij steeds met de melding van een automatisch herstel. Ik krijg het maar niet voor elkaar windows te openen. Op welke wijze moet ik te werk gaan?

  Beantwoorden
 3. Hoi.
  Ik ben nogal in paniek, ik ontvang maar niet mijn code.. Ik wacht nu al een halfuur.. Al bestanden van school staan hierop. Wie kan mij helpen????

  Beantwoorden
  • Als je windows 8 hebt geinstalleerd, kun je update naar 8.1 vinden in de store van windows. De winkel dus. De app.staat daar automatisch aangegeven. Suces.

   Beantwoorden
 4. Gisteren 8.1 gedownload. Nu doet mijn laptop niks meer. Hij start op moet me eigen aanmelden. Hij gaat laden en vervolgens een zwart scherm met mijn muis. Kan wel alt. Ctrl. Delete maar verder niks. HELP. ik heb een sony vaio van 4 maanden oud. Wat moet ik doen? Kan ik systeem herstel doen?

  Beantwoorden
  • Het is het bekende probleem.Ik zou rustig systeemherstel doen, en zien wat er gebeurt.
   Een paar keer je comp. uitschakelen en opnieuw opstarten kan ook helpen.
   In het uiterste geval kun je via F8 je comp. terug brengen in de kooptoestand, maar of W7 er dan nog opstaat kan ik niet garanderen.
   Maar vooar rustig blijven en niet in paniek raken. Cucces

   Beantwoorden
 5. Ik heb gisteravond een paar belangerijke update laten doen op mijn laptop met window 8 op. Daarna moest het opstaten, maar het blijft hangen in het opstartscherm. Dat is nu al zeker een uur bezig. Hoe moet ik dit oplossen?

  Beantwoorden
 6. Okee eerst wou die niet instaleren. Nu staat windows 8.1 pro er eindelijk op. Hij deed het prima tot avg zei dat die opnieuw geinstaleerd moest worden om te draaien op 8.1 zo gezegd zo gedaan.. Opnieuw opgestart. En nu loopt ie telkens vast soms al voor dat ik me wachtwoord moet geven. En soms als ik net erin ben. ik.vind het heel vreemd want me laptop is snel genoeg en voldoet aan de eisen om 8.1 te draaien. Toeon ik hem kocht had hij windows 7 en heb zelf windows 8 er opgezet en daar nog nooit een probleem mee gehad en nu doet ie niks meer!? Ik kan alleen wel in veiloge modus opstarten enz en repair doen maar repair werkt niet. En ik zou niet weten wat ik in veilige modus moet doen gezien er naar mijn mening niks fout is. Help!

  Beantwoorden
  • Een vette ramp deze 8.1, van een goed werkende desktop naar een computer welke telkens het beeldscherm en toetsenbord uitschakelt. Allen door een USB geheugenstick er in te steken (of er uit te trekken) wordt het beeldscherm weer wakker. Onder het type dus drie keer moeten doen! Computer blijft wel door draaien. Is er iemand die een idee heeft??

   Beantwoorden
 7. Beste Jan Talens,

  HELLO WINDOWS 8, DAG WINDOWS 8.1

  Wat een wangedrocht heeft MicroSoft op computerland losgelaten!

  Heb eens op het internet gezocht hoe dat met die foutcode, 0xc190010b zit, de tips uitgevoerd en ja hoor, Windows 8.1 ging downloaden & installeren. Resultaat, EEN ZWART SCHERM.

  Het is onbegrijpelijk dat MicroSoft een operating systeem, dat niet goedkoop is alhoewel de “preview” gratis te downloaden is, met, mede gezien de vele, ik zeg het maar voorzichtig, niet zulk héél erg positieve reacties, op computerland loslaat. Het ware beter dat Bill, hij heeft miljarden aan MicroSoft verdiend, wat meer dollars aan de ontwikkeling van een bugs free monkey free operating systeem zou besteden. Levert de gebruikers minder ongemak en meer positiviteit op voor Microsoft.

  Microsoft mag, zeker voor wat de preview van Windows 8.1 betreft, dit systeem zelf houden, de uiteindelijke versie van het systeem mag zich eerst bewijzen alvorens ik er maar over denk mijn uitstekend functionerende Lenovo G700 hier mee op te zadelen.

  Heel erg vriendelijke groet, A3aan.

  Beantwoorden
 8. Ik heb spijt dat ik 8.1 er op gezet heb. Jammer genoeg had ik mijn nieuwe Backupper nog niet goed door (AOMEI, overigens nu prima) en had ik geen goede backup van mijn oude Win 8 zodat ik aan Win 8.1 vastzit. Gevolg: sinds 8.1 elke morgen nadat pc een nacht heeft stilgestaan (wel aan de stroom) aanzetten, loopt vast. Uitzetten, en weer aanzetten, soms tot 3 x toe. Daarna hele dag alles oké, ook als ik hem tussendoor eens een paar uur helemaal uitzet. Deze Acer heb ik nieuw, sinds een paar maanden en Win 8 stond er al op. Het is een pc met aardige specs, 8 GB memory, een AMD A4 processor-5000.. Jammer dat Win 8.1 het nu een beetje verpest heeft. Ik heb alles er op staan, dagen werk, nieuwe installatie – moet er niet aan denken eigenlijk. DUS: zorg voor een goede “ghost” (rip) voordat je 8.1 installeert!

  Beantwoorden
 9. Zo stom de pc na de eerste installatie afgesloten wordt in plaats van opnieuw opgestart. Half uur tijd verspilling. Alsie uit gaat laat je hem meestal gewoon gaan. Ze zouden gewoon opnieuw kunnen opstarten en al die instellings aanpassingen meteen kunnen doen, ipv wanneer je je pc weer nodig hebt.

  Beantwoorden
 10. Help!
  Ik ben mijn mail-icoontje kwijt.
  In de store staat dat hij geïnstalleerd is, maar ik kan hem niet tussen mijn apps vinden.
  Is er iemand die mij kan helpen?

  Beantwoorden
 11. Vandaag nog maar eens geprobeerd Windows 8.1 te downloaden/installeren, zonder succes. Ik blijf in een kringetje draaien. Bij “downloaden” start het downloaden, kort daarna, kennelijk is er al e.e.a. op de schijf gezet, wil 8.1 installeren en verschijnt de mededeling dat installeren niet kan??? Krijg de mededeling, :”er is iets gebeurt waardoor installeren niet kan.”, wat hoe waarom wordt er niet uitgelegd??? alleen een foutcode. Als ik het “installeren” annuleer is het, U bent geen app aan het installeren????

  Ik geef het op. Dank MS voor de verloren tijd!

  Beantwoorden
    • Vandaag, 1 februari, nog maar eens geprobeerd te upgraden naar Windows 8.1. Helaas Jan Talens, het lijkt in eerste instantie of Windows aan het downloaden is. Tijdens het doorwerken onderging ik enige hinder, een scherm even blank? Na een paar uur eens gezien hoe het er voor stond. Downloaden gestopt, géén Windows 8.1 De foutcode is kennelijk een moeilijke voor MS, gezien de mededeling dat Windows 8.1 niet kan worden gedownload/geïnstalleerd.

     Ik weet niet, gezien de vele reacties, of ik er nu rouwig om moet zijn!

     Gr. A3aan.

     Beantwoorden
 12. Hmmmm, mijn eerdere reactie van vandaag is verdwenen, zo heftig is mijn kritiek toch niet.????? Als ik nu WIndows 8.1 (probeer) te downloaden/installeren krijg ik de mededeling, :” Windows 8.1 kan niet worden geïnstalleerd.” ????????

  Beantwoorden
 13. Het is me wel een gedoe met dat Windows 8.1. Heb vanaf Dec. ’13 geprobeerd diverse keren geprobeerd Windows 8.1 te downloaden/installeren en, of het lukt helemaal niet of het resultaat is een zwart scherm. Nu, na eerst een backup van de huidige SW te hebben gemaakt, weer Windows 8.1 te downloaden, resultaat, “deze app kan niet worden geïnstalleerd, foutcode 0xc00190b ????????? schiet mij maar lek. Na Windows 8 te hebben opgestart wordt het systeem “geblokkeerd” met de mededeling dat het toch wel prettig voor de gebruiker moet zijn om “gratis” Windows 8.1 op het systeem te installeren!!!!!! De nodige ergernis laat MS dan maar even buiten beschouwing, het is, mede gezien al de niet bepaald positieve reacties over MS/Windows 8(.1), meer een reclame om dan maar over te stappen naar Linux.

  Wil MS dat ik nu Windows 8.1 ga gebruiken?

  Beantwoorden
 14. Na 6 of 7 keren proberen is het me eindelijk gelukt van over te gaan van windows 8 naar 8.1. De donwload heeft iets van een 5 uur geduurd. En dan was alles in orde, behalve het volgende : als tegels kreeg ik gekleurde vlakken te zien zonder tekst of figuur en zonder reactie als ik er op klikte, behalve dan de tegel van het bureaublad. Ik heb dan wel via het bureaublad nog extra updates kunnen installeren en dan had ik plots wel tekst en dergellijke op mijn tegels, maar nog steeds geen reactie bij er op klikken. In het begin had ik ook zwarte randen rond mijn beeld die op geen enkele manier waren weg te werken, maar dat is ook in orde gekomen met die updates. Nu heb ik nog wel volgende problemen : 1. ik kan niets downloaden want als ik dat wil doen en ik dan van onder de keuze maak tussen uitvoeren of opslaan gebeurt er niets, dus noch het uitvoeren, noch het opslaan. Ik kan dus geen virusscanner of een malware-zoeker downloaden. 2. de spellingcontrole werkt niet meer, waar het dat wel deed in windows 8, alleen in Word werkt de spellingscontrole. De instellingen van taal en spelling zijn correct ingesteld. 3. een vieusscanner met windows defender lukt niet want na ongeveer 3/4 heb ik een BSOD, dit heb ik ook alle laatste keren voorgehad met windows 8. Helaas heb ik geen enkele keer kunnen zien welke BS het juist was.

  Ik werk met een desktop die helemaal vernieuwd is geweest november 2012 : nieuw moederbord, nieuwe processor Intel(R) Core(TM) i3 2100 CPU 3.10 GHz 3.10 GHz, nieuwe videokaart, nieuwe harde schijf, nieuw RAM 8.00 GB. enz.

  groetjes

  Beantwoorden
 15. Ik heb op een ultrabook van Samsung de upgrade gedaan naar 8.1, sindsdien gaat de ultrabook vanuit slaapstand ipv gewoon weer aan, gaat die geheel opnieuw windows opnieuw opstarten. Kan iemand mij vertellen wat hier de rede van kan zijn en hoe ik dit op kan lossen?

  Beantwoorden
  • Kan een aantal redenen hebben,
   – Allereerst alle drivers controleren en updaten naar de meest recentste versie.
   – Energie instellingen controleren en desnoods aanpassen.
   – Wat ook vaak voorkomt is dat bepaalde hardware de computer uit de slaapstand haalt. Eerst kijken welke hardware dit mag en kan doen op uw computer.

   Klik rechtermuisknop op startbutton en kies voor opdrachtprompt (administrator)
   Typ: POWERCFG /DEVICEQUERY wake_armed –> Enter

   Nu ziet u de apparaten die uw computer mogen “wakker” maken
   Schakel deze een voor een uit net zolang dat het probleem is opgelost. Dit doet u met het volgende commando:
   Powercfg – devicedisablewake apparaatnaam Waarbij u apparaatnaam vervangt met de gevonden hardware.

   Hetzelfde kunt u ook doen maar dan met de muis onder apparaatbeheer. Tabblad energiebeheer.

   Beantwoorden
  • USB windows to go werkruimte: Je Store applicatie staat uit. Ga naar de Groepsbeleid editor. (Win + R) typ: gpedit.msc
   Ga je naar: Computerconfiguratie –> Beheersjablonen –> Windows-onderdelen –> Store
   Rechtermuisknop op: aanbod om bij te werken naar de recentste versie van Windows in- of uitschakelen
   Kies bewerken en inschakelen. Toepassen en Ok
   (Win + R) typ: gpupdate /force (en enter)

   Beantwoorden
   • Heb het de afgelopen maanden geprobeerd, Nu weer op mijn eigen pc nu staat de store weer niet aan, Geen update. De laptop van win7 naar win 8.1 gaat wel goed, Mijn desktop en een andere laptop van 8.0 naar 8,1 0xc1900417 U probeert windows te installeren op een windows to go ruimte .. Echt nie! allebei gewoon 500 gb hd modellen. ( Ga denk ik gewoon maar naar ubuntu.. wordt hier RAMgek van.

    Beantwoorden
 16. Wat een ellende. Ik krijg de instellingen van mijn beeldscherm niet meer zoals het was, het wachtwoord moet om de scheet ingetypt worden, il wil die upgrade niet meer!
  Is er een mogelijkheid om weer terug te gaan naar 8.0 zonder dat ik meteen alles opnieuw moet installeren? Weet iemand dat?

  Beantwoorden
  • Waarschijnlijk driver van je videokaart installeren en configureren. Je wachtwoord zeg je. Ik denk dat je nu een Microsoft inplaats van een locaal account hebt. Dat heb je tijdens de installatie naar 8.1 aangegeven. Teruggaan naar 8.0? Nee dat is niet meer mogelijk. Of je moet een recovery uitvoeren. Als je wilt kan je bellen dan helpen we je van de problemen af.

   Beantwoorden
 17. Windows 8 geupdate naar windows 8.1
  Alles lijkt te werken totdat ik op een internet site mijn wachtwoord in moet vullen, bijvoorbeeld voor Hotmail of een webshop. Het is niet mogelijk om in een wachtwoord veld iets in te typen.. Dan moet ik het eerst ergens anders typen, kopieren, plakken.
  Wat staat er fout bij mij? Of hoe kan ik dit oplossen

  Beantwoorden
  • Werk je met internet explorer? In dat geval evt. Chrome, Opera of Firefox proberen. Internet Explorer gebruik ik al jaren niet meer, zoveel problemen mee gehad.

   Beantwoorden
 18. Ook hier problemen na een probleemloze installatie van WIndows 8.1. Mijn USB wordt regelmatig uitgeschakeld, ben ik met een foto bewerking bezig waarvan de foto’s op een harde schijf in een docking station staan, deze heeft een usb 3 aansluiting. Ondanks dat ik in energiebeheer alles heb aangepast worden mijn schijven in dit station continu uitgeschakeld, station uit en weer aan en ze werken weer een tijdje. Ook als ik iets aansluit op een andere usb poort, gisteren bijvoorbeeld een usb stick op een usb 2 poort, dan worden deze schijven uitgeschakeld. Met Windows 8 helemaal geen enkel probleem hiermee, nu niks anders dan ellende met die usb schijven. Om gestoord van te worden, heb grote spijt van die upgrade! Het werkt gewoon niet fijn. Ook andere externe schijven op usb 3 worden regelmatig uitgeschakeld en weer gestart en dan neemt Windows gelijk de rest maar mee, dus alle schijven gaan dan uit en vervolgens weer aan!
  Ik denk er al over om de hele PC opnieuw te installeren maar dat is recentelijk al gedaan, heb eigenlijk geen zin en geen tijd om weer aan de gang te moeten. Hoop dat iemand een oplossing weet!
  Wat ik ook erg jammer vind is dat de installatie van Windows 8.1 niet terug gedraaid kan worden, dat had ik dan allang gedaan!

  Beantwoorden
 19. Ik heb niet alle reacties doorgelezen, dus als dit probleem al eens opgegeven is, sorry dan…

  Ik heb enkele dagen geleden Windows 8.1 gedownload. Ging allemaal goed. Helaas heb ik nu een vreselijk irritant probleem met Mozilla Firefox. Elke keer als ik typ, komen er van die kaders over mijn tekst. Ook beginnen sommige dingen op een website opeens op te lichten…

  Eventjes een voorbeeld van de kaders over mijn tekst (dat oranje heb ik zelf aangebracht, niet iedereen moet mijn berichten lezen haha), het gaat dus om die zwarte kader:
  http://i.imgur.com/LmevqTe.png

  Hier een voorbeeld van dingen die beginnen op te lichten. Dat rood hoort er dus niet te staan:
  http://i.imgur.com/YmLYF7a.png

  Ik vind het echt irritant. Het wordt nu zelfs zo erg dat soms mijn hele beeldscherm wit wordt en dat ik eerst alles moet selecteren vooraleer die witte/zwarte/groene vlakken willen weggaan.
  Ik heb Firefox al verwijderd en terug opnieuw gedownload, hielp niets. Ik heb de cookies ed verwijdert, nog steeds geen verandering.

  Deze problemen zijn gekomen net nadat Windows 8.1 gedownload was. Ik wil niet naar Internet Explorer overgaan en Google Chrome vind ik niet fijn werken.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen 🙂

  Beantwoorden
 20. Als ik deze problemen allemaal zo lees wil ik de update helemaal niet hebben, ik kan hem net zoals vele anderen helemaal niet binnen krijgen. En eerlijk gezegd ben ik daar nu blij om. Ik werk gewoon door met Windows 8.

  Beantwoorden
  • Hoi Willy,

   Als je dit zo leest krijg je inderdaad het idee dat het faliekant misgaat met de nieuwste update van Windows 8. Nu is het natuurlijk wel zo dat mensen waarbij de update wel goed gaat, je hier niet hoort op de website. Ik zelf werk met Windows 8.1 via een update vanaf Windows 8 maar ik heb geen problemen ook niet gehad.

   Beantwoorden
 21. Ik lees nergens een reactive/actie wat je kunt doen om van die opstartproblemen definitief af te komen (zwart scherm) ? Behalve de batterij eruit halen en er weer in stoppen. Dit werkt wel, maar het lijkt me niet de bedoeling dat je dat altijd eerst moet doen…. ? Een gerichte oplossing hiervoor zou zeer welkom zijn !!!

  Beantwoorden
  • Het is mij gisteren eindelijk gelukt om W8.1 te installeren. Heel veel keren geprobeerd maar steeds dezelfde foutmelding. 0xC1900101-Ox20017.
   Toch maar weer opnieuw geprobeerd, met iets wat mogelijk niet mag.
   Telkens als de comp. aangaf opnieuw opstarten, zette ik zelf snel de comp. uit, en startte hem weer snel op .Dit deed ik telkens weer, als er opnieuw opgestart moest worden. en warempel W8.1 werd geïnstalleerd. Het is misschien een paarden middel maar het werkte wel bij mij.
   Mogelijk dat het bij een ander ook zo lukt, ben benieuwd.

   Beantwoorden
 22. Na installatie van 8.1 ging alles 2 weken goed totdat ik merkte dat b.v. wordfeud en vele andere apps niet meer werkte. Geprobeert via STORE een her-installatie van de apps te doen doch krijg bij alle installatie foutcode: 0x80070002. Wie o wie heeft een zinvolle opmerking. Alle info op google en microsoft werkt niet

  Beantwoorden
 23. Na het downloaden van Windows 8.1 wordt de installatie afgebroken met de mededeling dat de gebruikers profielen op een ander partitie staan. Dit klopt omdat tijdens de installatie van Windows 8 Pro een relocatie script door het set-up programma is uitgevoerd waardoor de gebruikersdata op de D: drive worden geschreven. Hoe kan ik nu upgraden naar Windows 8.1 Pro?

  Beantwoorden
 24. Ik heb de hele tijd dat ik op het programma moet klikken als ik scroll of typ, omdat hij het programma dan zeg maar een soort van op de achtergrond zet. Heeft iemand enige idee hoe ik dit kan oplossen?

  Beantwoorden
 25. ik heb afgelopen zaterdag 8.1 willen installeren. Alles ging goed totdat ik opnieuw moest opstarten, want toen hij was opgestart kreeg ik een zwart scherm. Ik heb als grafische kaart een nvidia geforce gt 650m kan iemand vragen of deze goed genoeg is. En hoe zou ik het eraf kunnen halen windows 8.1 zonder alles te moeten wiisen.
  HEEEELP

  Ik had wel al windows 8 en dat ging soepeltjes zonder problemen.

  Beantwoorden
  • De videokaart is in ieder geval meer dan genoeg. Het verwijderen van Windows 8.1 dat is een ander verhaal. Maar een mogelijke oplossing kan zijn: Accu eruit halen, van de spanning afhalen (lichtnet) even wachten , of zonder accu en lichtnet aansluiting de aan en uitknop 10 seconden ingedrukt houden. Vervolgens opnieuw proberen op te starten.

   Is het scherm helemaal zwart zonder cursor of is de cursor nog zichtbaar?

   Beantwoorden
 26. Mijn computer kan geen wifi verbinding maken met mijn netwerk….hij staat niet in de lijst van netwerken terwijl die van de buren er wel staan hoe kan ik dit oplossen

  Beantwoorden
 27. Dag allemaal. mijn desktop had kuuren en heb een nieuwe laptop gekocht. Alles docs zijn over na veel pijn en moeite en staat op de laptop. Had de laptop uit gezet en hij ging updaten en ik heb nu weer een ander probleem. Windows update blijft hangen op 15% en als ik hem handmatig afsluit en weer aan zet gaat ie weer van voor af aan configureren en blijft weer hangen op 15 %. Hoe kan ik daar om heen want heb alles op de laptop en heb hier nog geen backup van gemaakt want had dat voor morgen op de planning. Had al een externe harde schijf gekocht. . Ik lees online ( via tablet) dat dit probleem vaker is met windows 8.1 maar hebben jullie dit wel eens meegemaakt en hoe kan ik nu bij mijn schijf zodat ik desnoods even snel een backup kan maken en alles weer in fabrieksinstellingen want heb nu helemaal geen backup meer.
  Groet Rico

  Beantwoorden
  • Hallo Rico,
   Volgens mij probeer je het via draadloos. Windows 8 en 8.1 gaan ellebei niet zo lekker om met draadloos. Probeer het eens met een kabel, dan kom je denk ik een stuk verder.
   Groet, Gaucho

   Beantwoorden
 28. Mijn overgang van 8 naar 8.1 verliep goed totdat ik na het opstarten moest constateren dat ik met zwarte randen op mijn beeldscherm zit en de letters niet helder zijn. Ook bij iedere opstart moet ik met mijn wachtwoord aanmelden wat in windows 8 niet nodig was. Mijn kennis van de PC is beperkt. Ik dacht een verbetering in huis te halen. Wat een ellende. Wie kan mij uit de brand helpen. Ik heb een Acer Aspire XC600
  Groeten,
  Fred

  Beantwoorden
  • Hoi Fred,

   De ellende bij jouw valt heel erg mee, geloof me. Kan veel erger. Heeft te maken met de scaling opties van videokaart. Komt over het algemeen voor bij ATI kaarten. Die staat verkeerd ingesteld. Het aanmelden zonder wachtwoord is gewoon mogelijk bij windows 8. Anders even bellen met de helpdesk morgen. We helpen je er wel mee. Is zo gedaan. Het helpdesk telefoonnummer vindt je bovenin de header van de website.

   Beantwoorden
 29. na een jaar alleen maar gewerkt te hebben met een tablet, toch weer een laptop aangeschaft, apps van windows 8 vind ik ideaal, het gemopper van velen daarover snap ik niet moet ik eerlijk zeggen
  , maar ieder zijn mening en over smaak kan je twisten maar heeft weinig nut.
  Zoals ik hier het gedonder lees over de upgrade naar 8.1 weet ik heel erg zeker dat ik dat niet eens ga uitproberen.
  Ik kwam van vista en android naar windows 8 en vind het super, laat maar lekker zitten alles zo.
  suc6 iedereen met problemen.

  Beantwoorden
 30. Ik wou dat ik nooit geupdate had..
  het ziet er wel goed uit maar gaming is echt baggerslecht en de pc is sloom

  hoop dat er snel een update komt

  Beantwoorden
  • Het overstappen van windows 8 naar 8.1 lukte goed op mijn desktop. Op mijn laptop lukt het niet.
   Na het downloaden en opnieuw opstarten krijg ik de mededeling kan windows 8.1 niet installeren.
   Met de foutmelding 0x1900101-0x20017.Op de Microsoft community krijgen veel mensen dezelfde foutmelding. Waarom doet windows hier niets aan?
   Ik heb al diverse keren het opnieuw geprobeerd maar krijg steeds dezelfde opmerking.
   Groet Frans

   Beantwoorden
    • Ben begonnen zoals je omschreven hebt.
     Bij hernieuwen krijg ik de opmerking: er ontbreken een paar bestanden. Deze bestanden zijn beschikbaar via het installatie-of herstelmedium van windows
     Moet ik nu een setup uitvoeren via mijn installatieschijf van windows 8 ?

     Beantwoorden
 31. Ik heb vanmorgen Windows 8 geïnstalleerd en tot mijn grote verbazing doet mijn legale DURE versie van Office proffesional het niet meer! Is er een knop UNDO?!?!!? Ik wil geen windows 8.1 meer, maar gewoon terug naar 8, toen had ik geen problemen, dan alleen dat ik via allemaal omwegen mijn programma’s moest openen, maar toen deden mijn programma’s het tenminste nog!

  Beantwoorden
  • Hoi,

   Wat vervelend zeg.. Helaas is er geen undo knop of iets dergelijks. Je kan je windows opnieuw herinstalleren en dan heb je weer gewoon windows 8.0.

   Beantwoorden
 32. Je kan je internet verbinding uitzetten als je bij het Windows Live account bent, daarna kan je een lokaal account opgeven.

  Of natuurlijk Internet account Niet invoeren bij het installeren (heb ik niet getest) maar zou in theorie ook moeten lukken.

  En rechter muis klik op het nieuwe start menu geeft toch bijna alles als voorheen. Maar dat is uiteraard maar een mening

  Beantwoorden
 33. Ik heb mijn windows 8 geupdate naar 8.1, maar daar heb ik erg veel spijt van. Ik wil heel graag terug naar 8, die was al erg genoeg. Kan dat en hoe?

  Beantwoorden
 34. Hallo,

  het lukt mij niet op de windows versie 8.1 te updaten wat kan,ik,hier aan doen het lukt niet bij pc instellingen wijzigen daar geeft hij bij 24% aan installatie niet voltooid wat kan ik daar aan doen?

  Beantwoorden
 35. Na installeren van de update heb ik een zwart scherm met alleen een muis. Ik heb het probleem al vaker genoemd gezien, maar de oplossing die ik kan gebruiken, nog niet. Shift plus F8 geeft geen verandering. Iets instellen in het blauwe scherm ook niet, want dat is zoals gezegd alleen nog maar zwart.

  Beantwoorden
 36. Na het downloaden begint het zaakje gewoon opnieuw te downloaden.
  Er gaat ergens iets fout maar wat?

  Heb al 20 pogingen gedaan. Wordt hier moedeloos van.
  Heb al genoeg problemen gehad met W8 en nu dit weer.
  Ik denk dat ik maar weer terug ga naar W7.

  Beantwoorden
  • Heb je gedownload via WiFi of ethernetkabel?
   Ik heb ook zo’n 20 pogingen achter de rug, nadat ikzelf mijn install v 8.1 verziekte.
   Daarna bedacht ik me dat ik het de 1e keer bedraad had gedaan. Dit werkte de 21e keer feilloos…

   Beantwoorden
 37. Overigens, begrijp ik het nu goed: je kunt wél van 8.0 naar 8.1 updaten op basis van de 8.0 licentie. Je hebt, als het goed gaat tenminste, dus een draaiende 8.1 zónder een nieuwe licentie te kopen. Echter, je kunt, volgens mij, níet een 8.1 downloaden, die van ‘scratch’ installeren, en de 8.0 sleutel gebruiken (zodat je hetzelfde hebt als wanneer je zou updaten).

  Beantwoorden
  • Ik ben er ook klaar mee.
   Kan ik een windows 7 versie(dvd) van mijn vorige laptop gebruiken om die te gaan gebruiken.
   Of moet je dan allemaal moeilijke dingen doen?

   Beantwoorden
   • Ik ben met windows 8.1 helemaal klaar. het lukt niet, krijg steeds dezelfde foutmelding. ook andere die problemen hebben krijgen dezelfde foutmelding.. Hier ligt een probleem wat Microsoft maar moet oplossen. Ik heb de indruk dat zij hun producten te snel op de markt gooien. Dus voorlopig maar w8.
    Groet Frans

    Beantwoorden
    • windows 7 gaat niet lukken op deze laptop met al geïnstalleerde 8.
     Ik hen classic shell gedownload en ben nu alles aan het instellen zodat het weer grotendeels windows 7 lijkt.
     email (pop-account) instellen met Essentials 2012
     ziet er al goed uit

     groeten.

     Beantwoorden
 38. Stond op het punt 8.1 te downloaden/installeren, maar gezien alle problemen zoals eerder weergegeven, wacht ik nog maar een jaar of 2.
  Misschien dan win 13.0000000 Pro versie

  Beantwoorden
 39. Upgrade van Windows 8.0 naar 8.1 succesvol gedaan, maar….. de app store werkt niet meer – eerst het groene blad van de app en dan terug het startscherm – wat is er loos?

  Beantwoorden
 40. Neem van mij aan blijf beter op windows 7 ultimate dit is het beste tot nu toe. En gezien over de update van 8.1 je kan beter met het start programma deze voorzien in je windows 8 je hebt dan je oude menu wat je gewend bent in windows 7 en voorheen. Mocht je dat programma willen kun je dat krijgen.

  Beantwoorden
  • Inderdaad, afgaande op de ervaringen hier, laat ik mij (legale) Windows 8 ongebruikt in de kast liggen. Jammer van het geld, want de key die bij dat product hoort is NIET te gebruiken voor een 8.1.
   Met andere woorden:
   je moet 8.0 installeren – dan kan je met upgraden, kosteloos, dus heb je 8.1 op je machine (met de key van 8.0)
   maar 8.1 downloaden en die 8.0 key gebruiken (eindresultaat is exact hetzelfde), dát kan dus niet.
   Het is een beetje als Windows ME.

   Beantwoorden
 41. Wacht ook nu maar rustig even af.. met Windows 8 pro met een Windows 7 startmenu. Dat loopt heerlijk en wat ik hier allemaal ellende zie voorbij komen 🙁

  Beantwoorden
 42. beste Charles,

  open internet en ga naar instellingen (alt + x),
  klik op instellingen voor compatibiliteitsweergave aan,
  vink het vakje met compatibiliteitslijsten van Microsoft gebruiken aan.

  kon ook niet meer inloggen nu wel weer, alleen nu heeft de bank weer een storing zodat je niet je rekeningoverzicht inclusief saldo kan zien, wel de bij en afschrijvingen.

  succes!!

  Beantwoorden
 43. Ook ik heb de update naar 8.1 gedaan. Zag er mooi uit, maar een aanta programma’s vertonen comptabiliteits problemen, vermoed. Magix video de luxe MX plus weigert op te starten. werkte wel onder windows 8, kan ik de update terug draaien

  Beantwoorden
  • Nee helaas gaat dat niet werken. Enige wat je zou kunnen proberen is je hele windows 8 opnieuw herinstalleren als je de installatie schijf hebt. En wel een backup maken van je bestanden anders raak je deze kwijt..

   Gr.
   Rawien

   Beantwoorden
 44. Na vrijwel probleemlose installatie (even hulp gehad van Fixit ivm foutcode: 0xc0000005) heb ik alleen mail problemen. Ik gebruik eMail van online.nl. Met het aanmaken van nieuwe mails kan ik niets schrijven en/of bij replay krijg ik wel een replyscherm doch kan niets invullen. Ik krijg hjet bericht: “Deze pagina kan niet worden weergegeven

  •Controleer of het webadres //ieframe.dll/dnserrordiagoff.htm# juist is.
  •Zoek de pagina met een zoekmachine.
  •Vernieuw de pagina na een paar minuten.”

  Beantwoorden
  • hallo

   hier idem dito, installatie was geen probleem maar ik kan sindsdien oa mijn webmail niet meer openen, geen aanvraag meer indienen via een webformulier ed… ik krijg de schermen wel maar kan de benodigde velden niet invullen.

   hebt u al een oplossing gevonden/ontvangen voor dit probleem?

   Beantwoorden
 45. Ik probeer al sinds release Windows 8.1 te downloaden, maar het lukt me niet.
  Via bovenstaande link kom ik uiteindelijk in de store terecht, maar daar krijg ik verder niets te zien over een update 🙁

  Beantwoorden
  • Dat betekend dat je nog niet alle belangrijke updates van Windows 8.0 op je systeem hebt. Als je die allemaal hebt geïnstalleerd zal je zien dat je de downloadlink wél te zien krijgt!
   Voor iedereen die probeert Windows 8.1 via WiFi te downloaden en installeren: DOE HET ZONDER WIFI…
   Gewoon met een kabel aan je modem en alle enen en nullen komen wél goed in je pc terecht!

   Beantwoorden
 46. Ik werk nu een aantal weken met windows 8.1 pro. Persoonlijk ben ik niet zo van het upgraden want dat geeft vaak problemen.

  Ik raad men dan ook aan op een schone installatie te maken. Dan heb je weer een vers systeem dat goed en stabiel draait. Daarna even een image maken van het OS en men kan weer een tijdje vooruit.

  Sinds ik windows 8.1 pro gebruik heb ik nog geen problemen ondervonden. Het is even wennen maar eenmaal gewend is het een mooi systeem. Maar ik persoonlijk vind het verschil tussen 8 en 8.1 in de praktijk erg klein. Het enige dat ik mooi vind is dat je de tegels deels aan kunt passen.

  Beantwoorden
 47. Hoe werkt die leeslijst app ? Wanneer ik een internet pagina wil delen vind ik de optie niet om deze in de leeslijst te plaatsen. (ps bij de installatie van windows 8.1 heb ik de gevraagde code-nummer tijdens de installatie niet ingevuld)
  moet ik deze nog invullen en zo ja waar. Wie kan helpen ???

  Beantwoorden
  • Ik heb precies hetzelfde, maar ik heb wel die code ingevoerd. De optie ‘leeslijst’ staan niet bij delen in je charm. Dus als iemand daar iets zinnigs over kan zeggen, dan graag. Gebeurt trouwens met Explorer én met Opera. Lijkt dus geen browser-ding te zijn

   Beantwoorden
 48. Het updaten ging prima, totdat na ‘n koude start de pc weer werd opgestart en de boel crashte. Hij bleef in ‘n loop hangen en kwam steeds weer met het bericht dat ik de repair cd er in moest doen. Nou je kan er in stoppen wat je wou, maar kreeg hem niet meer aan de gang. Dus maar weer terug naar win 7 omdat win 8 totaal geen toegevoegde waarde is voor ‘n desktop. In mijn ogen niet meer dan een schil om windows 7. Als je op app klikt, ga je meteen naar je bureaublad van windows 7. Dus je schiet er helemaal niks mee op.

  Beantwoorden
 49. Upgrade van Windows 8.0 naar 8.1 succesvol gedaan. Maar nu ontbreekt op het oude startmenu de “oude” 32 bits versie van Internet Explorer. Hierdoor werken allerlei cruciale functies zoals internetbankieren, zoals die van ABN Amro en ISABEL, niet of niet volledig. Hoe krijgen we IE 10 32 bits weer terug?

  Beantwoorden
 50. Ik heb de installatie van windows 8.1 afgerond maar de laptop herstart nu niet meer volledig, ik blijf een zwart scherm zien en kan niks meer. Ik hoor graag wat ik kan doen!

  Beantwoorden
  • dat probleem heb ik ook, waarschijnlijk blijft ie in een lus, zet de laptop uit en haal de batterij eruit wacht even en probeer dan weer op te starten zonder batterij, dit werkte ook bij mij!

   Beantwoorden
 51. Hoi allemaal,

  Kan iemand iets met de foutmelding 0x80070008? Downloaden van 8.1 gaat perfect maar installeren lukt slechts voor 50% en dan krijg ik het bericht dat de app niet geïnstalleerd kan worden. Voor de volledigheid: ik heb een splinternieuwe laptop en alles… maar dan ook alles is extremely up-to-date! Wat kan er mis zijn ;-(

  Beantwoorden
  • Toevallig ook een asus, heb ook een keer dezelfde foutmelding gehad, opnieuw geprobeerd alleen maar downloaden tot 50% en begint weer opnieuw….

   Beantwoorden
   • Wil
    Ook bij mij hetzelfde probleem update 100%, dan instaleren instellen 100%
    apparaten voorbereiden. dan opnieuw opstarten doet het goed vult aan naar 100%, en dan start hij opnieuw op maar loop dan vast.
    Wie weet hier ‘n oplossing voor?
    Ook dit is ‘n Asus.

    Beantwoorden
 52. Na update naar 8.1 doet Inetrnet explorer ineens raar, Krijg de zoekresultaten keel smal onderelkaar aan de linkerkan en de rest van het scherm blijft leeg

  Beantwoorden
 53. Dit had ik ook.In het Catalyst Control Center kan je echter de underscan vs overscan weer naar 0% zetten en dan is alles weer gewoon op het volle scherm (zonder die zwarte randen).

  Beantwoorden
  • Dank André! Ik had precies hetzelfde gedoe en kreeg hoofdpijn van die vage letters doordat het scherm omgeven was met een zwarte rand. Ik heb het ook kunnen oplossen met het catalyst control center. Microsoft maakt er wel een potje van zeg. Wat een gehannes had ik met die update!

   Beantwoorden
 54. leuke update maar bij het de start menu krijg ik blauw witte kleuren en een tekst balk maar alles is helemaal blank.

  hoe kan ik dit fixen zodat ik alles normaal kan zien?

  Beantwoorden
 55. Ik heb eerst mijn windows 8 pc upgrade naar windows 8.1 preview, nu kan ik kan windows 8.1 pro niet eens installeren wat een onzin.

  Ik ben er helemaal klaar mee, ik ga als het zo doorgaat overstappen naar apple.

  Beantwoorden
 56. na 8.1 er op gezet te hebben gelijk wachtwoord probleem,geeft dan aan windows live reset te doen,na dat aangepast te hebben werkt hij dus nog niet.Lekker dan.Dan maar opnieuw installeren waardeloos dus… geef mij windows 7 prima.

  Beantwoorden
 57. Update 8.1 uitgevoerd, instructies uitgevoerd, opnieuw opgestart en toen gebruiksvoorwaarden geaccepteerd en account aangeklikt om verder te kunnen gaan. Vervolgens moes ik een wifi netwerk aan klikken want dat was nodig om verder te kunnen gaan. Netwerk aan geklikt en toen begonnen de problemen. Er zou het normale inlogscherm moeten verschijnen maar dat verdwijnt nu om de paar seconden door een zwart beeld. Overigens is het inlogscherm ook niet geheel compleet(schermafbeeldingn e.d.). Ik kan geen wachtwoord invoeren tussen het knipperen door of inloggen met mijn fingerprintreader. Het gaat om Windows 8 professional. Hoe krijg ik deze update weer ongedaan? Laptop is pas 2 weken oud en dus vergeten een herstelpunt te maken en Windows CD erin doen helpt ook niet als “repair” medium.
  Wat moet ik nu doen?

  Beantwoorden
 58. Geachte,

  Na de upgrade naar windows 8.1 kan ik volgende apps niet meer openen. Ook een nieuwe installatie helpt niet:
  -microsoft solitaire collection
  -fairway solitaire
  Iemand een ideetje?

  Mvg,
  Christel

  Beantwoorden
 59. Via de appstore heb ik mijn windows 8 naar windows 8.1 ge-update op mijn laptop.
  Alleen als ik hem nu opstart krijg ik een zwart scherm waar mijn muis op aan het knipperen is.
  Hoe krijg ik dit gefikst.

  Beantwoorden
 60. windows 8.1. op nieuwe computer van 2 maanden oud geinstalleerd over 8.0 heen. Nu doet hij het niet meer start niet op en krijg alleen zwart scherm. Nu moet ik terug naar fabrieksinstellingen. Bedankt microsoft voor de ellende. Voor mij geen 8.1.

  Beantwoorden
 61. Het lukt mij niet meer zonder wachtwoorden aan te melden in 8.1. Ik wil gewoon 2 gebruikers die door op de button te klikken in het hoofdscherm komen zonder steeds het wachtwoord te geven. Ook zonder Windows account. Als ik een app wil dan log ik tegen die tijd wel in.

  Beantwoorden
 62. Na het updaten van mijn pc naar 8.1 was ik heel tevreden, dus nu ook mijn Samsung Ativ 500T ge-upload. Alles lijkt gelukt, alleen mijn internet verbinding werkt niet meer. Lokaal wel, internet niet. Dat geldt alleen voor de Samsung, allle andere devises hebben gewoon verbinding. Resettenvan router heeft ook niet geholpen.

  Beantwoorden
 63. Heel fijn….
  Na de update heb ik dikke zwarte randen om mijn scherm, en is het scherm veel slechter leesbaar.
  Van alles geprobeerd, maar helaas.
  Ben zo klaar met windows… bah!
  Ik hoop echt dat iemand me kan helpen.

  Beantwoorden
  • Ik denk dat het aan de (resolutie) instelling van je videokaart ligt. Op je bureaublad met de rechtersmuis klikken en kiezen voor schermresolutie. Bel even anders als je het nog steeds hebt, dat moet iets kleins wezen.

   Beantwoorden
   • Ik heb hetzelfde probleem met die zwarte randen,kan het ook niet aanpassen want AMD catalyst control center kan ik sinds update 8.1 niet meer openen krijg de melding:
    ”kan niet worden gestart omdat er momenteel geen instellingen geconfigureerd worden met Catalyst Control center”
    Volgens mij zou ik het daar moeten kunnen veranderen door beeldscherm op opties te klikken en dan HDMI beeldverkleining. Die staat bij de meeste laptops standaard op 15%.dus die op 0% zetten.

    Beantwoorden
  • Ik heb ook last van dikke zwarte randen
   op mn scherm na het recovern
   van windows 7 home premium model.
   ook de pc is trager dan voorheen
   en programmas doen het niet
   hoe kan ik dit oplossen?

   Beantwoorden
 64. Hoopvol heb ik de nieuwe versie geïnstalleerd, en mijn eerste ergernis begon meteen, omdat ik nu ineens het wachtwoord van mijn Windows Live account moest invoeren, voor ik verder kon. Aangezien er altijd word aanbevolen om een wachtwoord te maken met minstens 30 verschillende tekens, ken ik dat wachtwoord niet uit mijn hoofd. Ik heb mijn wachtwoorden op een Usb stick te staan met een hoofdwachtwoordbeveiliging, die de opgeslagen wachtwoorden wist na 3 verkeerde inlogpogingen.
  Normaal kopieer het wachtwoord van de stick, en plak ik het wachtwoord dan, maar dat kon nu niet, omdat de PC niet opgestart was vanwege het wachtwoord dat ik moest invoeren.
  Dus andere PC erbij, stick daarin, en alles intypen. Toen eindelijk mijn laptop opgestart was, vond ik de verandering teleurstellend. Ik had verwacht dat het hele oude startmenu met de oude structuur weer terug zou komen. Maar nee, weer dat onoverzichtelijke tegeltjesscherm.
  Toen ik de laptop weer opstartte, en wederom het Windows Live wachtwoord moest invoeren op te kunnen starten, was ik zo woest, dat ik de opstartschijf heb gepakt en de systeemkopie van Windows 7 vanaf mijn losse harde schijf heb teruggezet. Voor mij geen Windows 8 of 8.1 meer, wat gewoon na aperij van het Android besturingssysteem is. Windows 8 is leuk voor op een tablet of smartphone misschien, maar waardeloos op een gewone laptop.
  Dus ik hou het mooi bij Windows 7, en jammer van het weggegooide geld van Windows 8

  Beantwoorden
  • Hoi Dirk,

   Bedankt voor je berichtje maar.. het werkt hier prima, een absolute vooruitgang als je er aan gewend bent. Misschien toch nog even volhouden. Met problemen willen we je graag helpen.

   Beantwoorden
   • Ik heb het gisteren nog eens geprobeerd, maar ik vind het waardeloos dat je eerst het wachtwoord van je Windows live account moet invullen, voor je verder kunt Ik had dat uitgeschakeld, maar toen ik probeerde mijn mail probeerde te openen in de Windows 8 mode, moest ik toch weer mijn Windows Live wachtwoord invullen, en daarna weer het wachtwoord van Windows Live invoeren, bij het opstarten.
    Echt waardeloos dat je daar geen keuze meer in hebt, Dat was in de Windows 8 versie niet het geval. Toen opende de mail ook zonder dat ik elke keer mijn wachtwoord van mijn Windows Live account moest invoeren. Ik wil geen wachtwoord bij het opstarten gebruiken, maar heb geen keuze, omdat dit aan het opstarten gekoppeld is.
    Ik heb een lang wachtwoord voor mijn Live account, zoals aanbevolen word, met alle mogelijke tekens. En dat is geen doen om steeds te moeten invullen.

    Verder voegt de startknop niks toe ten opzichte van de Windows 8 versie. Ik, en velen hadden gehoopt dat het hele oude startmenu zou terugkomen, zodat je via 1 centrale plaats kunt afsluiten, naar afbeeldingen, muziek, etc. kunt gaan. Met de laptop met je nu veel meer handelingen doen, ten opzichte van Windows 7. En dat is voor mij, en vele anderen heel vervelend.
    Windows 8 is daardoor veel gebruiksonvriendelijker op een gewone laptop dan Windows 7. Ik ben blij dat ik nog op tijd een laptop met Windows 7 heb gekocht. IK kon dan helemaal gratis Windows 8 uitproberen, omdat ik de 15 Euro die ik moest betalen voor de upgrade, van HP terug zou krijgen. Maar dat ging helaas ook niet door, omdat ik niet met Ideal kon betalen.
    Zodat ik uiteindelijk de CD voor 60 Euro heb gekocht.. Daarna heb ik hoopvol op de upgrade van 8,1 gewacht, in de hoop dat het zou verbeteren, maar het is alleen maar minder geworden.

    Na het weggegooide geld van Windows Vista, heb ik nu weer onnodig geld weggegooid met Windows 8. Ik had verwacht, dat na Windows XP, en Windows 7, waar ik heel tevreden over ben, Windows nu met een beter product zou komen, waar zowel laptopgebruikers en tablet gebruikers wat aan zouden hebben, maar voor een laptop is dit niks!
    Dus ik hou het nu echt bij Windows 7. Daarna zal ik niet snel weer een Windows besturingssysteem aanschaffen!

    Beantwoorden
    • Bij het installeren van Windows 8.1 hoef je niet perse in te loggen met je Windows Live account maar het zit verstopt onder de verkeerde naam, als je bij de installatie klikt op “Een nieuw Windows Live account aanmaken” (ofzoiets) dan is daar nog een knop die ze de verkeerde naam hebben gegeven, maar via daar kun je een lokaal account activeren, is bij mij in ieder geval wel gelukt.
     M.v.g. Yannick

     Beantwoorden
     • Goedemorgen Yannick,

      Bedankt voor je reactie. Ik heb de instellingen nadien terug kunnen zetten, om te starten met een lokaal account, maar als ik dan E-mail wil binnenhalen in de Windows 8 modus, kan ik dat alleen doen als ik ook weer opstart met mijn Windows Live account.
      Ik gebruik inmiddels gewoon weer Windows 7 op mijn laptop, ik vind het waardeloos dat Microsoft weigert het oude startmenu terug te zetten. Dat was veel overzichtelijker en handiger in gebruik, als je met een laptop werkt. Windows 8 is het niet voor mij, in ieder geval.

 65. Ik kan klikken wat ik wil, maar het lukt niet!
  Ik hoop dat het via de reguliere windowsupdate wel zal gaan lukken (momenteel staat deze er echter nog niet).

  Beantwoorden
  • Misschien Windows Enterprise? Professional? Want daar zal de Windows 8.1 update niet gaan lukken. Helaas ben je gedoemd om te wachten totdat je baas overgaat tot een update. Of totdat je met je Spotnet account een gehackte versie kunt downloaden. 😉

   Beantwoorden
   • Goede morgen “Jantalens”, bedankt voor het bericht, maar het is de Prof. versie, aangepast met het startmenu van Windows 7.
    jouw suggestie neem ik wel over.

    Groet,

    Martin

    Beantwoorden
   • Graag zou ik willen dat je deze mening eens voor mijn neus komt ventileren. Zojuist de upgrade uitgevoerd, echter zwart scherm en een muiscursor is het enige wat ik zie. Maar goed, jij bent zo vol van jezelf, jij weet ook de oplossing. Ik nodig je van harte uit…. en dan zullen we wel zien wie de prutser is.

    Beantwoorden
    • juist hetzelfde bij mij , dus wij zijn collega prutsers , heb win 8.1 gedownload op 16 of 17 october , de dag dat hij uitkwam en geen enkel probleem (op 2 pc). Nu na een crash is alles om zeep. Ik denk dat Microsoft ons wil verplichten om de c d te kopen , er is niets gratis

     Beantwoorden
   • ik zal dan wel zo’n prutser zijn, maar windows 8.1 automatisch geinstalleerd en nu doen heel veel apps het niet meer. Kun je deze prutser van 63 jaar dan helpen.

    Beantwoorden
    • Niet helemaal mee eens.
     Ik doe de opleiding ICT applicatiebeheer, dus ben echt niet dom, maar de PC van mijn moeder weigert gewoon te upgraden naar Windows 8.1.
     Ik geef je gelijk dat het begin heel makkelijk gaat, maar als hij elke keer op precies hetzelfde moment in de installatie blijft hangen kun je niet veel doen…

     Beantwoorden
  • Na instaleren van de update een nieuw wachtwoord moeten maken.
   Nu kom ik mijn laptop niet meer in.
   Wachtwoord reset helpt ook niet. op mijn computer kom ik wel in mijn account maar niet meer op mijn laptop. Geen idee wat nu.

   Beantwoorden
  • HELP!
   Ik heb een probleem.

   Een week geleden werd Windows 8.1 automatisch geïnstalleerd op mijn laptop. Daarna werkte mijn toetsenbord niet meer. Ik heb dan alles naar fabrieksinstellingen teruggezet en de toetsenbord werkte nog altijd niet. Dus ik heb Windows geherinstalleerd.

   En nu wordt weeral gevraagd om Windows 8.1 te installeren. :s

   Weet iemand wat het kan zijn? Waarom de toetsenbord niet had gewerkt? Zou het aan die installering van Windows 8.1 liggen?

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.