Windows 10 update 1903 downloaden

Windows 10 1903 downloaden
Windows 10 1903 downloaden

Windows 10 onderdelen update 1903 is vanaf vandaag te downloaden. Deze update heeft weer een aantal verfrissende nieuwe onderdelen. Windows 10 lijkt nu toch echt volwassen te worden. We behandelen er een aantal.

Eerste gezicht 1903

Op het eerste gezicht lijkt er op het aanmeldscherm niet veel veranderd te zijn. Maar na wat beter te kijken zijn er toch subtiele aanpassingen. De achtergrondafbeelding die we daar vinden heeft nu een waas over zich. Dit om direct de focus op het inloggen te leggen. Zijn we aangemeld dan valt echter meteen de eerste verandering op. Een strak uitziend thema. Dit was altijd wel het geval maar nu wordt het “light theme“, direct over het hele grafische gedeelte gelegd. Al met al een goed uitziende geheel, alle onderdelen zoals startmenu, actiecentrum enz worden meegenomen in het theme. U kunt ook kiezen voor het “Dark Theme” dit doet u in de persoonlijke instellingen van Windows 10. U bereikt deze als volgt: Rechtermuisknop bureaublad – aan persoonlijke voorkeur aanpassen – linker menu kiest u voor kleuren

Aanbevolen probleemoplossing

Een ander interessante nieuwe feature is de aanbevolen probleemoplossing. Zodra Windows een computerprobleem herkend, zal het automatisch op de achtergrond proberen dit computerprobleem op te lossen. Bijvoorbeeld, services worden teruggezet naar hun default waardes of andere mogelijke fouten worden verholpen. Dit zorgt ervoor dat Windows 10 (1903) perfect blijft werken. Vindt u dit geen prettige gedachte, dan is de mogelijkheid aanwezig om deze feature uit te zetten. Al is het echter wel zo dat het gevonden probleem nooit automatisch gemaakt wordt zonder toestemming van de gebruiker als uw eigen computerervaring erdoor veranderd.

Updaten wanneer het u uitkomt

De update ervaring van Windows 10 1903 is deze keer ook weer verder vernieuwd. Het kwam nog wel eens voor dat de computer, terwijl u bezig was met uw werk, ongewild plotseling afsloot en ging updaten. Om dit tegen te gaan is het is nu mogelijk om de reguliere updates uit te stellen tijdens deze “actieve uren“. U stel de gebruikerstijden in en Windows zal niet meer onverwacht herstarten zonder te controleren of u de computer gebruikt. Geeft u geen gebruikerstijden op, dan nog controleert Windows wanneer de computer het meest gebruikt wordt. En installeert vervolgens geen updates tijdens deze werkuren.

Hoe moet ik upgraden

Het upgraden naar de volgende versie van Windows 10 (1903) kan als volgt.

Klik op start – instellingen – bijwerken en beveiliging en dan naar updates zoeken.

Zijn alle voorgaande updates geinstalleerd dan zou de update tevoorschijn kunnen komen. Kies dan voor downloaden en installeren. Het kan ook dat er geen mogelijkheid tot update verschijnt, dit komt omdat Microsoft ervoor kiest om de update langzaam uit te rollen. Dit om eventuele problemen snel te herkennen en op te lossen.

Via de Update assistent

Krijgt u de update niet te zien en wilt toch graag de update installeren, dan kan dit ook via de update assistent. U vindt deze op de volgende pagina:

https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Klik op update nu om uw Windows versie bij te werken naar de meest recente versie.

Update-assistent Windows 19033
Bijwerken naar 1903

Via de Media Creation Tool

De andere manier is een schone installatie via een USB. Deze USB kunt u maken via de Media Creation tool. Deze kunt u downloaden door op de knop hulpprogramma nu downloaden te klikken.

Tot zover deze beknopte tutorial over het downloaden van Windows 10 (1903). Heeft u nu nog vragen of komt u ergens niet uit, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de helpdesk. Mocht het nodig zijn staan onze ervaren helpdeskmedewerkers voor u klaar.

Rate this post
Deel met je vrienden ­čĹŹ

16 gedachten over “Windows 10 update 1903 downloaden

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Marco,

   Het antwoord is: Gewoon de computer laten gaan. Heb je het idee dat hij niets meer doet? Laten staan en verlaat desnoods de kamer en ga wat anders doen. Ik hoop dat je de update op een goed tijdstip hebt uitgevoerd. En niet tijdens werktijden. Staat hij na een half uur nog steeds vast. Dan zou je kunnen bellen voor computerhulp.

 1. blankMaris

  Heden 26 – 01-2020 een update ontvangen: onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903???!!.
  Waarom ontvang ik deze nu terwijl het sedert vorig jaar mei uitgerold is???!!

 2. blankBennie

  Zelfde verhaal hier…4 x updaten en installeren…bij 60% houdt ie er spontaan mee op….opnieuw opstarten,wijzigingen ongedaan maken…..volgende dag …..hey!!?? melding : er zijn updates beschikbaar…bijwerken naar versie 1903….60% doe het zelf maar…..onomkeerbare cirkel deze shit

 3. blankantwan

  25-6-2019 automatische update naar 1903.
  Alle geïnstalleerde spellen zijn niet meer te spelen, alles hapert en slaat vast.
  Via herstel de oude versie weer terug gezet.
  Alles werkt weer en doet het goed.
  Geen bugs????
  Voordat zo’n update door gevoerd wordt zorg eerst dat alles goed werkt.
  Maar nu de dag erna wordt weer diezelfde slechte update gedownload, heb de automatische download functie uitgeschakeld.

 4. blankLex

  Ik heb een vraag.

  Ik werk voorlopig nog op mijn originele Acer SSD ik probeer toch verder te komen met het oplossen van dit probleem.

  Is het niet mogelijk om de 1903 update terug te draaien naar 1804.

  Het windows herstel punt kan dit ook Windows 1903 update terug draaien naar 1804.

  Of zit er niets anders op dan een nieuwe Windows10 pro installatie.

 5. blankLex

  Bedankt voor uw reactie.

  Schijf opruiming dat klinkt heel logische maar is dat ook zo.

  Er valt helemaal niets op te ruimen, Na het verwijderen van Windows 1804 kwam er 32GB aan ruimte vrij die werd blijkbaar ook meteen weer opgeslokt. Er valt helemaal niets op te ruimen.

  Ik kan hoogstens programma’s verwijderen om ruimte vrij te maken. Ik ben er zeker van deze deze vrijgemaakte ruimte dan ook weer word opgeslokt.

  Er zit een goede bug inde 1903 update.

  Ik werk inmiddels al weer 2 dagen op mijn originele Acer SSD windows10 home. Ik wacht wel af tot Microsoft met een oplossing komt.

  Wat ik belangrijk vind is dat dit probleem bekend is bij Microsoft. Hopelijk kunt u hier aan bijdragen.

  1. blankWindows Helpdesk Bericht auteur

   Hoi Lex, dit is niet specifiek een fout van Windows 10 1903. Zou wel eens willen weten welke mappen de ruimte in beslag nemen. Dan kunnen we er wat aan doen. Met WinDirStat zou je dat eventueel kunnen zien mocht je nog van gedachten veranderen.

   1. blankLex

    Bedankt voor uw response en support.

    Dit is niet specifiek een fout van Windows 10 1903?

    Hoe kan het dan dat dit probleem opeens verschijnt na de 1903 update. Daarvoor had ik dit probleem niet.

    Dus ik blijf het volhouden dat dit probleem gerelateerd is aan de Windows 10 1903 update.

    Stom van mijn dat ik geen C: partitie back-up heb gemaakt voordat ik deze update installeerde.

    Deze week ga ik met WinDirStat de SSD scannen kijken of er iets meer duidelijk word. Ik vrees dat elke vrijgemaakte schijfruimte door de bug weer word opgeslokt.

    Gelukkig had ik de originele Acer SSD nog, daar ben ik heel blij mee “mijn redding”

    Nogmaals bedankt.

    Ik kom hier deze week nog terug.

 6. blankLex

  Ik heb een I7 7e gen notebook Windows10 pro. en een Samsung EVO 500GB M.2 SSD.

  ik heb vandaag de grote windows10 1903 update geïnstalleerd. Na de update die lang duurde zit mijn hele C: SSD van 500GB vol. Windows kwam zelf al aan dat mijn C: schijf vol was en heeft de oude 1804 versie verwijderd.

  Heel leuk ik had nog geen 50 GB in gebruik nu heb ik slechts 664 MB over. kan dus ook niets meer installeren.

  Is er weer spraken van de zoveelste update bugs van Microsoft. Weer worden de gebruikers opgezadeld met slecht geteste updates.

  Als gebruiker ga je er vanuit dat een update veilig kan worden geïnstalleerd. Ik heb de orginele SSD ik denk dat ik die vandaag in mijn notebook doe, totdat Microsoft met een oplossing komt.

  Go wat heb ik een spijt dat ik Windows update 1903 heb ge├»nstalleerd “HEEL VEEL SPIJT”

  Hoelang gaat het duren voordat dat er een oplossing komt.

  Lex

  Hopelijk komt Microsoft snel met een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.