Microsoft start automatische update naar Windows 10 20H2

Microsoft wil het gebruik van de laatste grote update van Windows: 20H2 vergroten, Om deze reden is het bedrijf begonnen aan een nieuwe stap in het verspreidingsproces van het vernieuwingspakket van Windows 10.

Tot nu toe werd de update alleen uitgerold naar gebruikers die Windows 1903 of hoger in gebruik hebben en handmatig naar updates zoeken. Nu is Microsoft gestart met de geautomatiseerde rollout van de update.

Vorig jaar zomer had Microsoft ook al een geautomatiseerde rollout gestart voor Windows 10-versie 2004. Die werd toen gestopt vanwege de pandemie en om de druk op de support te verminderen. Nu wordt gestart met de Windows-versie die aan het einde van de supportperiode lopen.

Volgens de Microsoft Lifecycle Policy zullen apparaten met Windows versie 1809 (Enterprise, Education,IoT Enterprise, Windows 10 versie 1909 (Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstation) en WIndows Server 1909 in de komende weken van updates worden voorzien. Hiermee wil Microsoft ervoor zorgen dat deze apparaten voorzien blijven worden van veiligheidsupdates.

Bronnen: Winfuture.deBleeping Computer

Rate this post

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.