Licentie productcode kwijt, hoe kan ik deze terugvinden?

U hebt lang geleden een Windows 10 retail, Office of een andere licentie gekocht voor een specifiek programma, dat u al jaren met plezier gebruikt. Nu is het tijd om het programma mee te nemen en opnieuw te installeren op uw nieuwe computer. Maar tot uw grote schrik komt u erachter dat u de productcode kwijt bent en niet meer kunt vinden. Of de productcode sticker op uw computerkast is totaal onleesbaar geworden. Wat kunt u dan nog doen om toch achter de licentiecode te komen?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Licentie kwijt

Magical Jelly Bean Key Finder

In zulke gevallen komt een programma van pas dat u helpt bij het terugzoeken van de licentiesleutel. Een goed voorbeeld hiervan is Magical Jelly Bean Key Finder. De gratis variant ondersteunt zo’n 300 programma’s, terwijl de betaalde versie (circa 30 euro) claimt 10.000 programma’s te herkennen. Helaas zijn de nieuwere versies van Office niet inbegrepen bij de gratis versie. Hiervoor zult u dus het programma moeten kopen. De software doorzoekt uw oude computer op de aanwezigheid van bestaande licenties en geeft deze in een overzicht weer. Dat bespaart u mogelijk de aanschaf van nieuwe kostbare licenties. De makers claimen dat het zelfs mogelijk is om met de software licentiekeys te achterhalen van computers die niet meer willen opstarten

Office kopen

Belarc Advisor

Belarc Advisor licentie code achterhalen

De Belarc-adviseur stelt een gedetailleerd profiel op van al uw geïnstalleerde software inclusief licentiecodes. Niet alle codes maar toch ontzettend veel meer dan de Magical Key Finder. Maar een bij komend pluspunt is dat het ook meteen een scan uitvoert hoe het met de algehele conditie van uw computer is gesteld. Dit doet het door een soft- en hardware scan met als resultaat een overzicht in uw webbrowser van het netwerkinventaris, eventuele ontbrekende Microsoft-updates, antivirusstatus en beveiligingsbenchmarks. Het geeft de resultaten weer in uw webbrowser. De makers beweren dat al de informatie van het computerprofiel privé op uw computer wordt bewaard en niet naar een webserver wordt verzonden. Meer informatie vindt u in het onderstaande Youtubefilmpje.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.